Θα δρομολογήσει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, εάν εκλεγεί Πρωθυπουργός είπε ο Κόρμπιν!

jeremy

Αίσθηση στη βρετανική και διεθνή κοινή γνώμη προκάλεσε η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ» ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η δέσμευσή του ότι, εάν εκλεγεί πρωθυπουργός της Βρετανίας, θα δρομολογήσει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, πυροδότησε έντονες συζητήσεις στα social media, με χιλιάδες Βρετανούς να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν την επίμαχη δήλωση.

Η συνέντευξη του Κόρμπιν στον ανταποκριτή των «ΝΕΩΝ» στο Λονδίνο Γιάννη Ανδριτσόπουλο αναπαρήχθη από το σύνολο σχεδόν των βρετανικών μέσων ενημέρωσης μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το δίκτυο Sky News κράτησε το θέμα στην αρχική σελίδα της ηλεκτρονικής του έκδοσης επί πολλές ώρες, ενώ μετέδιδε διαρκώς αντιδράσεις και σχόλια για τη συνέντευξη στα τηλεοπτικά του δελτία ειδήσεων.

Η είδηση φιλοξενήθηκε στην αρχική σελίδα των σάιτ των μεγαλύτερων βρετανικών εφημερίδων: από τη «Daily Telegraph», τους «Times» και τη «Daily Mail», μέχρι τη «Sun», τη «Daily Express» και την «Independent». Τη Δευτέρα, οι εφημερίδες αυτές φιλοξένησαν αποσπάσματα από τη συνέντευξη και στις έντυπες εκδόσεις τους: η «Telegraph» δημοσίευσε την είδηση στη δεύτερη σελίδα της, ενώ οι «Times» επιστράτευσαν την ανταποκρίτριά τους στην Αθήνα Ανθή Καρασάββα προκειμένου να καταγράψουν τις αντιδράσεις των εμπλεκόμενων με το θέμα των Γλυπτών πλευρών.

Η συνέντευξη Κόρμπιν στα «ΝΕΑ» αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού και στο ραδιόφωνο του BBC, όπως επίσης και σε αρκετούς τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του Λονδίνου. Μάλιστα, ο Νόρμαν Σμιθ, ένας από τους αρχισυντάκτες πολιτικού ρεπορτάζ του BBC, ανέβασε στο Twitter τον τίτλο της συνέντευξης, αποσπώντας 2.000 interactions (likes, retweets και σχόλια).

Το ίδιο έπραξε και ο ανταποκριτής της γαλλικής «Le Monde» Φιλίπ Μπερνάρ. Οι περισσότεροι σχολιαστές τάσσονταν υπέρ της δέσμευσης Κόρμπιν, υποστηρίζοντας ότι τα γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα. Αρκετοί όμως στηλίτευσαν τη δήλωσή του, λέγοντας ότι δεν έχει καμία δικαιοδοσία επάνω στα γλυπτά. Οι δηλώσεις Κόρμπιν καλύφθηκαν δημοσιογραφικά και από αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το Euronews και το Russia Today.

Τη συνέντευξη στα «ΝΕΑ» αναπαρήγαγαν στα social media, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο, πανεπιστημιακοί και όλες οι διεθνείς επιτροπές για την επανένωση των Γλυπτών.

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά δημοσιεύματα:

https://news.sky.com/story/jeremycorbynwouldgivebritishmuseumselginmarblesbacktogreece-11393330

https://www.thetimes.co.uk/edition/news/corbynvowstogivebackelginmarbles-6qxtw6bn7

https://www.telegraph.co.uk/politics/2018/06/03/jeremycorbynsayswouldreturnelginmarblesgreeceelected/

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5800747/CorbynsayswantshandstolenElginMarblesGreece.html

https://www.thesun.co.uk/news/6442831/corbynvowstoreturnmarbles/

https://www.independent.co.uk/news/uk/homenews/corbynreturnelginmarblesgreecebritishmuseuma8381681.html

https://inews.co.uk/news/jeremycorbynlabourelginmarblesgreece/

https://www.express.co.uk/news/politics/968991/JeremyCorbynElginMarblesGreecevowsreturnsculpturesPrimeMinisterLabour

http://www.euronews.com/2018/06/03/ukoppositionleadercorbyncallsforreturnofelginmarblestogreece

https://www.rt.com/uk/428624-elginmarblesjeremycorbyn/

http://www.cityam.com/286821/jeremycorbynreturnelginmarblesgreeceifmadeprime

https://news.finance.co.uk/corbynpromisesreturnelginmarblesgreeceelectedprimeminister/

http://www.artfixdaily.com/news_feed/2018/06/04/4746-ukscorbynbacksreturningparthenonsculpturestogreece

https://www.kremlinpost.com/2018/06/04/elginmarbleswillreturntogreeceifcorbynbecomespm/

http://www.voiceonline.co.uk/article/beninbronzesshouldbereturnednigeriasaysolusoga

http://www.standardrepublic.com/politics/politicsjeremycorbynguaranteestoreturntheelginmarblestogreeceifheturnsintoprimeminister/

 Πηγή: http://www.tanea.gr

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!