Νέος πολιτιστικός χώρος στη Λάρνακα: Gallery 11 – art shop

NATASA-2

Η Λάρνακα είναι μια πόλη με αρκετούς καλλιτέχνες, αλλά και φιλότεχνους, αλλά μια πόλη με λίγες σχετικά γκαλερί. Μια νέα λοιπόν Galleryart shop ανοίγει τις πόρτες της στη πόλη του Ζήνωνα.
Πρόκειται για τη
Gallery 11-art shop, στη Λάρνακα.
Με αφορμή τα εγκαίνια της γκαλερί στις 2 Ιουνίου, η ιδιοκτήτρια
Νατάσα Αναστασίου μιλά στo Skala Times. 

Skala Times

Νατάσα ποια είναι η δικιά σου σχέση με τη τέχνη;
Η σχέση μου με τη τέχνη…. ασχολούμαι τα τελευταία δέκα χρόνια με τη διακόσμηση και παράλληλα με τη τέχνη , δημιουργώ κατασκευές, πίνακες και διακοσμητικά χώρου. η τέχνη ήταν πάντοτε κάτι το οποίο αγαπούσα, μου αρέσει να δημιουργώ και έχω λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις δίπλα από καταξιωμένους καλλιτέχνες…..

Μετακόμισες στη Λάρνακα από την επαρχία Αμμοχώστου, πριν από ένα χρόνο, πως αποφάσισες να ανοίξεις μία γκαλερί στη Λάρνακα; Καταρχάς να πω ότι ναι μεν έχω μετακομίσει πριν από ένα χρόνο αλλά τα τελευταία 7-8 χρόνια πηγαινοερχόμουν στη Λάρνακα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Η αλήθεια είναι πως όταν πήρα την απόφαση να ανοίξω μία γκαλερί σε αυτή την τόσο όμορφη και μοναδική πόλη, ήξερα πως δεν ήταν κάτι εύκολο. Μάλιστα δε σου κρύβω πως αρκετοί φίλοι με απέτρεπαν, μου έλεγαν “μα στη Λάρνακα;”
Αλλά εγώ δεν ήθελα να το ξεκινήσω αυτό το εγχείρημα αλλού, ήθελα στη Λάρνακα. Θα το πολεμήσουμε για να πετύχει, σε αυτή τη πόλη. Έτσι λοιπόν, μετά την απόφαση πέρασα στην υλοποίηση, με τη βοήθεια των συνεργατών μου. Πιστεύω πως αν πραγματικά θες κάτι και εργαστείς σκληρά μπορείς να το καταφέρεις με επιτυχία.

 

?

Έτσι δημιουργήσατε τη Gallery 11 – art shop. Γιατί 11;
Από την οδό. Είναι ο αριθμός 11.

Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στη γκαλερί σας, αφού είναι και χώρος αντικειμένων τέχνης. Να μιλήσουμε λίγο γι’ αυτό….
Ναι, εκτός από δικούς μου πίνακες ζωγραφικής , υπάρχουν έργα των καταξιωμένων κύπριων ζωγράφων Άντρου Ευσταθίου και Μαρίνας Γιάννου Ερωτοκρίτου, γλυπτά της επίσης καταξιωμένης γλύπτριας Νάγιας Ευαγγέλου και δημιουργίες του Άγγλου καλλιτέχνη Peter Bird. Μπορεί κάποιος να βρει διάφορα αντικείμενα τέχνης σε design και κατασκευή από εμένα μαζί με το συνεργάτη μου διακοσμητή Γιώργο Μουρούζη, όπως μοναδικά διακοσμητικά τραπεζάκια , καρέκλες και φωτιστικά δαπέδου, κοσμήματα ζωγραφισμένα από μένα με ακρυλικές μπογιές, που το καθένα από αυτά είναι μοναδικό . Τον χώρο συμπληρώνουν σπάνιες αντίκες, γλυπτά, χειροποίητα μαξιλαράκια, χειροποίητα γυάλινα αντικείμενα τέχνης.

Ποιος είναι ο σκοπός σας, ως μια νέα γκαλερί στη πόλη;
Μέσα από συζητήσεις που ήδη είχαμε με κάποιους καλλιτέχνες, αποφασίσαμε ότι ως μια νέα γκαλερί θα έχουμε εξαιρετικές συνθήκες συνεργασίας με όλους τους καλλιτέχνες που θα μας επιλέγουν για να εκθέσουν στο χώρο. Ακόμα ένας στόχος μας είναι ο χώρος να λειτουργεί και ως εστία συναντήσεων καλλιτεχνών με φιλότεχνους και να γίνονται παρουσιάσεις και συζητήσεις πάνω στο έργο του καλλιτέχνη.

Στις 2 Ιουνίου θα έχετε τα εγκαίνια της Gallery 11 – art shop… Να μιλήσουμε λίγο για τα εγκαίνια;
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος της Λάρνακας κ. Βύρας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Ιουνίου η ώρα 7 το απόγευμα. Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει κοκτέιλ και θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες κι απόψεις με τους παρευρισκόμενους. Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους.

Τέλος, Νατάσα ποιο είναι το δικό σου προσωπικό όραμα για τη Gallery 11 – art shop;
Θα θέλαμε, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, να δουλέψουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είμαστε “ακόμα μια γκαλερί”. Να προσφέρουμε στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης, να καταφέρουμε να διοργανώσουμε με επιτυχία όχι μόνο εκθέσεις αλλά και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις ή ακόμα και συγκεντρώσεις καλλιτεχνών.
Ελπίζουμε ότι η φιλότεχνη Λάρνακα θα αγκαλιάσει την
Gallery 11 – art shop.
Κλείνοντας,να σας ευχαριστήσω για αυτή τη συνέντευξη και να καλέσω τους αναγνώστες σας και όλο το κόσμο στα εγκαίνια μας, 
το Σάββατο 2 Ιουνίου, ΩΡΑ 7 μ.μ. Σωκράτους 11,6036 Λάρνακα.

———————————

Ώρες λειτουργίας της Gallery 11 – art shop : 10:00-13:00, 16:00-19:00
Τηλ. 24660123
Facebook page: Gallery 11 – Art by Natasa

banner1πρόσκληση εγκαινίων GALLERY-11

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!