Ανδρέας Μελαναρκίτης, ένα μουσικό αστέρι με όνειρα, έτοιμος για το εξωτερικό!

music2

Ένα νέο παιδί κυκλοφόρησε ήδη το πρώτο του CD και μέσα από τη μουσική του στέλνει το δικό του μήνυμα για την διαφορετικότητα, συνάμα ετοιμάζεται για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για μουσικές σπουδές στην Αγγλία, ενώ έχει ήδη μουσικές εμπειρίες από τηλεοπτικά μουσικά show,  αλλά και εμφανίσεις.
Ο ταλαντούχος τραγουδιστής, νεαρότατος και γεμάτος όνειρα, Ανδρέας Μελαναρκίτης μιλά στο Skala Times.

Skala Times

Ανδρέα πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;
Ξεκίνησα να ασχολούμε με την μουσική στα έντεκα μου χρόνια όταν συνειδητοποίησα ότι ίσως να έχω ταλέντο σε αυτό και άλλωστε ήταν κάτι που αγαπούσε από παιδί. Δεν ήξερα οτι μπορούσα να τραγουδήσω τόσο καλά, στη πορεία το κατάλαβα ότα όλοι μου έλεγαν πόσο καλός ήμουνα. Στην αρχή ξεκίνησα με φωνητικά και στη συνέχεια με πιάνο και θεωρητικά.

Είναι εύκολο να χτίσει κανείς μουσικής καριέρα στη Κύπρο;
Δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεις δουλειά στην Κύπρο εκτός βέβαια αν θέλεις να ανταμοίβεσαι με ψίχουλα! Στον τομέα που επέλεξα να ακολουθήσω για να τα καταφέρεις χρειάζεσαι απίστευτη βοήθεια. Θα μου πεις τώρα “Δεν ενθαρρύνεις άλλους να το ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι;” Σε καμιά περίπτωση δεν το λέω αυτό! Αντιθέτως πιστεύω πως πρέπει να ακολουθούμε αυτό που αγαπάμε και να το κυνηγάμε γιατί ποτέ δε ξέρεις τι θα ξημερώσει αύριο. Προκύπτουν ευκαιρίες στην ζωή μας απλά εμείς εκείνη την χρονική στιγμή πρέπει να πράξουμε σωστά. Μπορεί να χτίσει κάποιος καριέρα εδώ αλλά όχι εύκολα. Τώρα, για ανθρώπους σαν κι εμένα που ασχολούμαστε περισσότερο με ξένη μουσική, κακά τα ψέματα…μακριά από εδώ!

Ήθελες από μικρός να σπουδάσεις μουσική;
Ειλικρινά δεν περίμενα να ασχοληθώ με την μουσική. Όταν ήμουνα πιο μικρός ήθελα να σπουδάσω νομικά ή αρχαιολογία, διαφορετικοί κλάδοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική ή τις τέχνες γενικότερα. Στη συνέχεια όμως κατάλαβα ότι αυτό που γεννήθηκα για να κάνω στη ζωή μου είναι να τραγουδάω. Η μουσική ήταν πάντα μέσα μου!

Παρακολουθείς μαθήματα το ωδείο Γερολέμου, πόσο σε βοήθησε αυτό για να αποφασίσεις να σπουδάσει μουσική;
Στο ωδείο Γερολέμου ξεκίνησα εδώ και περίπου δύο χρόνια και πιστεύω πως είναι από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει στη ζωή μου! Το Ωδείο μου, το Ωδείο Γερολέμου, είναι για μένα το δεύτερο μου σπίτι γιατί μέσα σε αυτό είναι και η μουστική που τόσο αγαπώ. Οι άνθρωποι του ωδείου με βοήθησαν όποτε τους χρειάστηκα και είναι πάντοτε δίπλα μου, τους αγαπάω πάρα πολύ!

Αλήθεια ποια η γνώμη σου για τα μουσικά τηλεοπτικά show; 
Η γνώμη μου για τα μουσικά τηλεοπτικά show είναι πολύ μεγάλη….

Δηλαδή;
Δηλαδή εγώ πάντοτε αγαπούσα τα σόου στην τηλεόραση που ήταν περί Μουσικής και πάντα θα μου αρέσουν, δε το κρύβω. Αλλά δυστυχώς, δεν σου προσφέρουν τόσες ευκαιρίες όταν τελειώσει το ταξίδι. Πρόκειται για όμορφες εμπειρίες που δεν ξεχνιούνται αλλά δεν προσφέρουν σε όλα τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος μια δουλειά που στην τελική αυτός είναι ο σκοπός που συμμετέχουν οι περισσότεροι,εκτός από την εμπειρία. 
Η αλήθεια είναι πως έχω λάβει μέρος μια φορά σε τηλεοπτικό talent show και η πραγματικότητα είναι πως τα συναισθήματα όταν ανεβαίνεις στη σκηνή είναι μοναδικά!

Τι είναι “καλή μουσική” για σένα;
Καλή Μουσική για μένα είναι αυτό που πηγάζει από την ψυχή σου! Όλα τα είδη μουσικής είναι ωραία, απλά ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του προτιμήσεις. Κάποιος επιλέγει να ακούει κλασική μουσική, ίσως επειδή τον ηρεμεί, κάποιος άλλος προτιμά Death Metal, κάποιος κάτι άλλο κοκ.
Ο καθένας έχει το δικό του μουσικό γούστο.

Μίλησε μας λίγο για το πρώτο σου CD Ανδρέα…
Η πραγματοποίηση του πρώτου μου CD ήταν μία πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Τα μηνύματα που ήθελα να δώσω μέσα από τη μουσική μου τα έδωσα και είμαι πολύ ικανοποιημένος γι αυτό. Το τραγούδι μου είναι σε στίχους Drew Melanarkitis και Anna Symeonidou και μουσική Anna Symeonidou, με τιτλο Different.

Τι μηνύματα ήθελες να περάσεις;
Ή
θελα να περάσω ένα μήνυμα στο κόσμο ότι το να είσαι διαφορετικός είναι η ταυτότητα σου, είναι ο εαυτός σου και πρέπει πάντοτε να νιώθεις περήφανος γι αυτό που είσαι, ό,τι κι αν είσαι! Να είσαι πάντα αληθινός, και ποτέ να μην είσαι κάτι ψεύτικο, προσποιητό.
Ά
σπρος , Μαύρος , Μουσουλμάνος, Χριστιανό, gay , Lesbian , χοντρός, λεπτός, ό,τι και να είσαι νιώσε περήφανος για τον εαυτό σου.
Ότι κι αν είμαι δεν θα αλλάξω για κανένα!
Μην μετανιώνεις για αυτό που είσαι απλά εκτίμησε το και αποδέξου το! 
Ίσως να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά να ξέρεις ότι πάντοτε θα έρθει κάτι καλό και για σένα. Πάντοτε μετά από μια βαρυχειμωνιά έρχεται η Άνοιξη!

Αυτό το διάστημα ετοιμάζεσαι για τις σπουδές σου στο εξωτερικό….
Ναι, ανυπομονώ τόσο πολύ για τις σπουδές μου! Το περιμένω πως και πως γιατί ανέκαθεν ήθελα να σπουδάσω και να μπορέσω να ακολουθήσω αυτό που αγαπώ. Βέβαια η ιδέα του να μένεις μόνο σου μπορεί στην αρχή να μοιάζει τρομακτική αφού θα είμαι μακριά από την οικογένεια μου, αλλά ίσως έτσι συνειδητοποιούμε ότι είμαστε μόνοι μας έξω στον κόσμο….
Θα σπουδάσω στην Αγγλία
και συγκεκριμένα στο University of Chester και ο κλάδος που θα ακολουθήσω είναι Performing Arts δηλαδή θα ασχοληθώ με τη μουσική και με το θέατρο αλλά και με το χορό. Είμαι απίστευτα χαρούμενος που το πανεπιστήμιο αυτό με ‘έχει δεχθεί. Ανυπομονώ να ξεκινήσω.
Οι σπουδές
για την πραγματοποίηση μιας καριέρας σε βοηθάνε γιατί γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους που ασχολούνται με τον τομέα σου και μπορεί άνετα να έρθουν μέσα από νέες γνωριμίες κάποιες ευκαιρίες. Απλά πρέπει βέβαια και εσύ να το κυνηγάς. Μπορείς βέβαια και χωρίς σπουδές να κάνεις καριέρα στη μουσική ή στο τραγούδι. Πρέπει να έχεις υπομονή και να δουλεύεις σκληρά, αυτό ισχύει είτε σπουδάσεις είτε δεν σπουδάσεις.

Οι γονείς σου πως αντιμετώπισαν την απόφαση σου να ακολουθήσεις μουσικό μονοπάτι;
Οι γονείς μου πάντοτε με υποστήριζνα και ποτέ δε είχαν πρόβλημα με την απόφαση μου να ασχοληθώ με τη μουστική. Το γνωρίζουν ότι , ό,τι και να σπουδάσεις πλέον είναι δύσκολο να βρεις δουλειά αλλά τουλάχιστον να σπουδάσεις αυτό που αγαπάς και όχι αυτό που πρέπει για “δουλειά” και μόνο.

Αλήθεια, Αντρέα, ποια είναι τα όνειρα σου;
Πάντα
ονειρευόμουν μια καλή καριέρα στο εξωτερικό γιατί μου αρέσει, και δεν το κρύβω, η αναγνωρισιμότητα. Επίσης το όνειρο μου είναι να τραγουδώ σε μεγάλες σκηνές του εξωτερικού αλλά και να καταφέρω να δουλέψω σε μεγάλα θέατρα. Μακάρι να τα καταφέρω, άλλωστε κανένας δε ξέρει τι θα μας ξημερώσει το αύριο. Πιστεύω πως οι ευκαιρίες έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις και σου αλλάζουν τη ζωή σου σε κλάσματα δευτερολέπτων.
Λέω πως δεν θέλω μία καριέρα στη Κύπρο επειδή καταρχάς λατρεύω το εξωτερικό, αλλά και επειδή αυτό που ονειρεύομαι όσον αφορά τη καριέρα μου δυστυχώς δεν υπάρχει εδώ στο νησί μας. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, άλλωστε πάντα θα αγαπώ τη Κύπρο μας!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!