Αντωνία Μιχαήλ : “Να θυμάται μια γυναίκα πως δεν έχει σημασία πόσες φορές έχει πέσει αλλά πόσες φορές έχει σηκωθεί”

 1

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, που ήταν πριν λίγες μέρες, εμείς κουβεντιάσαμε με την Life Coach Αντωνία Μιχαήλ η οποία ανάμεσα σε άλλα τονίζει ότι “θαυμάζω τις γυναίκες οι οποίες ζουν σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες και κατάφεραν να πετύχουν να ξεχωρίσουν, να αγωνιστούν, να γράψουν ιστορία και συνάμα να βοηθήσουν τη κοινωνία, χώρα, στην οποία ζουν. Επίσης θαυμάζω και την “απλή” γυναίκα η οποία καθημερινά φέρνει εις πέρας με επιτυχία το ρόλο της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης. Κάποιοι τις αποκαλούν “αφανείς ηρωϊδες”, καθόλου αφανείς,είναι δίπλα μας, είναι η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας που ζούμε”

 Της Γιώτας Δημητρίου

Καταρχάς κ. Μιχαήλ να πούμε τι ακριβώς είναι το Life Coaching;
Ναι, φυσικά. Το Life coaching είναι ένα επάγγελμα που χρησιμοποιεί τη δύναμη της δέσμευσης και αφοσίωσης προς τους άλλους να επιτύχουν τους προσωπικούς τους στόχους που οι ίδιοι έθεσαν σε διάφορους τομείς της ζωής τους. Επαγγελματικούς, προσωπικούς, συναισθηματικούς, κτλ.
Το coaching είναι μια διαδικασία που μπορεί να προσφέρει πραγματικά αλλαγή στη ζωή μας. Ο προσωπικός σου coach είναι αυτός που θα σου κρατά το χέρι και θα σε οδηγήσει στους δικούς σου προσωπικούς στόχους με τεχνική και μεθοδικότητα.
Το Life coaching ενδυναμώνει τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση. Μειώνει το άγχος και την ένταση. Στηρίζει και κατανοεί. Ενθαρρύνει και προωθεί.
Να διευκρινίσουμε ότι ο Life coach σε καμία περίπτωση δεν είναι ψυχολόγος, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά ενός ψυχολόγου. Είναι ένας οδηγός ανάπτυξης του ανθρώπου δεν έχει καμία σχέση με τον ψυχολόγος, ον ψυχίατρο ή τον ψυχοθεραπευτή. Ο ρόλος μας δεν είναι να θεραπεύσουμε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά να βοηθήσουμε το άτομο που έχουμε απέναντι μας να πετύχει με μεθοδικότητα και τεχνικές τους στόχους που ο ίδιος έχει θέσει στον εαυτό του, για τη ζωή του. Δεδομένου ότι οι στόχοι του είναι ρεαλιστικοί και δεν βλάπτουν κανέναν, ούτε τον ίδιο.
2
Με αφορμή την πρόσφατη Ημέρα της Γυναίκας, να σας ρωτήσω αν οι γυναίκες σήμερα στη Κύπρο χρειάζονται στήριξη για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση,ποια η δικιά σας άποψη;
Πιστεύω πως οι γυναίκες σήμερα στη Κύπρο έχουν αναπτύξει πολλές δυναμικές και σε σχέση με το παρελθόν έχουν ενδυναμωθεί. Τολμώ να πω ότι στο παρελθόν δικαίως αποκαλούσαν την γυναίκα “το ασθενές φύλο” λόγω του κοινωνικού γίγνεσθαι αν και η γυναίκα ουδέποτε ήταν “ασθενές φύλο”. Ωστόσο, στις μέρες μας η γυναίκα κατάφερε να πάρει σημαντικές θέσεις κλειδιά στην κοινωνία και παράλληλα να παραμείνει μια καλή μάνα,μια καλή σύζυγος, μια καλή σύντροφος, μια καλή φίλη κοκ. Η γυναίκα μπορεί σήμερα να φέρει εις πέρας με επιτυχία πολλούς ρόλους και απατήσεις της ζωής και της καθημερινότητας. Θεωρώ πως ένας άντρας θα δυσκολευόταν να φέρει εις πέρας όλους αυτούς τους ρόλους που με επιτυχία καταφέρνει μια γυναίκα σήμερα. Η γυναίκα μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Ωστόσο υπάρχει ανισότητα ακόμη και αυτό το βλέπουμε πχ στην πολιτική. Πόσες γυναίκες έχουμε και πόσους άντρες στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα;
Ναι, έχεις δίκαιο πως ακόμη υπάρχουν πεδία που δεν έχουν την ισότητα στο βαθμό που θα έπρεπε. Αλλά, θα σου πω ότι είμαι αισιόδοξη. Πιστεύω πως σιγά σιγά θα δούμε τη γυναίκα να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και η ανισότητα που ενδεχωμένως να υπάρχει σήμερα θα μειωθεί κατά πολύ. Ξέρεις, η γυναίκα ακόμη βρίσκεται στο ξύπνημα της. Θα τη δούμε να αναλαμβάνει και άλλους ρόλους που μέχρι σήμερα δεν την είδαμε….
3
Δηλαδή;
Όπως πχ να διεκδικεί την προεδρία της χώρας. Μπορεί να νομίζουμε πως ακόμη είναι μια ανδροκρατούμενη κοινωνία αυτή που ζούμε, αλλά εγώ βλέπω πως σιγά σιγά η γυναίκα θα σπάσει τα τυχόν φράγματα ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα που ενδεχομένως ακόμη να υπάρχουν σε κάποιους τομείς.

Το life coaching πως μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα;
Το κλειδί είναι η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση. Το γνώθι σαυτόν. Να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, τις δυνάμεις μας, να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να απαιτούμε σεβασμό και από τους άλλους όπως εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε τους γύρω μας. Το Life Coaching μπορεί να κάνει τη γυναίκα (και τον κάθε άνθρωπο) να πιστέψει (ή να ξαναπιστέψει) στον εαυτό της, να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση της και αν γίνει αυτό, τότε μπορεί να πετύχει πολλά.
Πιστεύω στον εαυτό μου σημαίνει ότι πιστεύω πως μπορώ να πετύχω πολλά περισσότερα απ΄’ όσα έχω πετύχει μέχρι σήμερα.
Επίσης η αυτοπεποίθηση μας οδηγεί στο να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σταματήσουμε να αναζητούμε άλλους αίτιους για τα όσα συμβαίνουν στη δική μας ζωή.
Το Life Coaching μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα να εκπληρώσει τους στόχους της και ξέρετε όταν μαι γυναίκα πραγματοποιεί τους στόχους της ανθίζει και γίνεται μια πανέμορφη δύναμη ικανή για όλα.
Είναι καλό να θυμάται μια γυναίκα πως δεν έχει σημασία πόσες φορές έχει πέσει (είχε μια αποτυχία) αλλά πόσες φορές έχει σηκωθεί. Ένα παράδειγμα που λέω συχνά είναι: σκεφτείτε το παιδάκι που μαθαίνει να περπατά, θα πέσει πολλές φορές κάτω αλλά δεν θα τα παρατήσει και κάποια στιγμή θα καταφέρει να περπατήσει. Δεν σταματάμε όταν πέσουμε, σηκωνόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι να καταφέρουμε να περπατήσουμε, να ολοκληρώσουμε τους στόχους μας.
4
Εσύ ως γυναίκα, life coach, σύζυγος και μητέρα, έχεις κάποιες γυναίκες πρότυπα τις οποίες θαυμάζεις; 
Δεν θα σου πω ονόματα, θα σου πω ότι θαυμάζω τις γυναίκες οι οποίες ζουν σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες και κατάφεραν να πετύχουν να ξεχωρίσουν, να αγωνιστούν, να γράψουν ιστορία και συνάμα να βοηθήσουν τη κοινωνία, χώρα, στην οποία ζουν. 
Επίσης θαυμάζω και την “απλή” γυναίκα η οποία καθημερινά φέρνει εις πέρας με επιτυχία το ρόλο της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης. Κάποιοι τις αποκαλούν “αφανείς ηρωϊδες”, καθόλου αφανείς,είναι δίπλα μας, είναι η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας που ζούμε. 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!