Σε αναβρασμό ο καλλιτεχνικός και πολιτιστικός κόσμος της Λάρνακας

4

Συνάντηση στο Πολιτιστικό Καφενείο “Περί Τέχνης”

Σήμερα 1η Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτιστικών ομίλων της πόλης στο Πολιτιστικό Καφενείο “Περί Τέχνης” για να συζητηθούν τρόποι δράσης ως προς την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας να διαθέσει μέρος της Δημοτικής Πινακοθήκης για να πραγματοποιούνται τελετές γάμων.
3

Η εκπρόσωπος του ΕΚΑΤΕ κ. Αντρούλα Αντωνιάδου, καλλιτέχνης η οποία για χρόνια αγωνίζεται για τον πολιτισμό στη Λάρνακα ανέφερε ότι ήδη το ΕΚΑΤΕ έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Δήμο Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος του πολιτιστικού ομίλου ΑΡΤΙΟΝ κ. Φώτος Δημητρίου δήλωσε πως οι καλλιτέχνες της πόλης και ο όμιλος ΑΡΤΙΟΝ θα πολεμήσουν για να μην περάσει μια τέτοια απόφαση η οποία θα λαβώσει τον πολιτισμό στη Λάρνακα, επίσης τόνισε πως ο Δήμος Λάρνακας οφείλει να σκεφτεί καποιο άλλο χώρο για τις τελετές γάμων.
1
Ο ζωγράφος και Γενικός Συντονιστής της Μπιενάλε Λάρνακα 2018, Μιχαήλ Ηλία τόνισε ότι “σίγουρα δεν θα το αφήσουμε έτσι, οι περισσότεροι απ’ τον καλλιτεχνικό κόσμο της Λάρνακας θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την απόφαση και είμαστε έτοιμοι να εξηγήσουμε τους λόγους της αντίδρασης μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πολεμήσουμε έτσι ώστε να μην γίνει μια τέτοια άδικη ενέργεια για τον πολιτισμό στη πόλη μας”

Η αρχισυντάκτρια του Skala Times, δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου (ιδρύτρια της πολιτιστικής ομάδας Larnaca Contemporary Art που δημιουργήθηκε το 2008 από καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού) ανέφερε ότι επιστολή στο Δημαρχείο θα σταλεί και από το Διαδικτυακό Περιοδικό Skala Times το οποίο απ’ το Φεβρουάριο του 2012 υπηρετεί τις τέχνες, τον πολιτισμό και τον ακτιβισμό στη Λάρνακα και όχι μόνο.

2

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άθως Καζαντζής (Πρόεδρος Επιτροπής Πολιστικών του Δήμου Λάρνακας) και ο Μάριος Κουκουμάς.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται ο καλύτερος χώρος τέχνης στην Κύπρο και μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε έκθεση.

Για τους Λαρνακείς πρόκειται για ένα πολιτιστικό στολίδι στη πόλη, (σε μια πόλη που υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΚΑΛΕΡΙ για εκθέσεις) και εδώ και καιρό γίνονταν διαμαρτυρίες από Λαρνακείς όπως η Πινακοθήκη να ανοίγει και Σαββατοκύριακα.
Αντί αυτού, να δοθεί δηλαδή περισσότερό ενδιαφέρον και ζωή στη Δημοτική Πινακοθήκη, κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν ένα κομμάτι της για….γάμους!
5

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!