Ανακοίνωση Δήμου Λάρνακας για τα εγκαταλειμμένα και ετοιμόρροπα σπίτια στην Ενορία του Αγίου Ιωάννη

dimos_larnakas

Ο Δήμος Λάρνακας σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα τα οποία προέρχονται από Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία όφειλαν να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις διαδικασίες αλλά και τις ενέργειες, σχετικά με τα εγκαταλειμμένα και ετοιμόρροπα σπίτια στην Ενορία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:

Είναι εις γνώση της Δημοτικής Υπηρεσίας τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενορία και καταβάλλονται τα μέγιστα στην επίλυση τους. Λόγω της ιδιομορφίας που υπάρχει, ο ρόλος του Δήμου Λάρνακας είναι καθαρά υποστηρικτικός, αφού σε μεγάλο βαθμό τα σπίτια και υποστατικά εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών αλλά και ιδιωτών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί να προβεί άμεσα σε βελτιωτικά έργα, συντηρήσεις σπιτιών, αλλά και κατεδάφιση ετοιμόρροπων και εγκαταλειμμένων υποστατικών. Παρόλα αυτά, οι Υπηρεσίες του Δήμου προβαίνουν σε όλα τα αναγκαία διαβήματα και εισηγήσεις προς τα Κυβερνητικά Τμήματα (για αυτά που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους) αλλά και σε ιδιώτες (ιδιοκτήτες σπιτιών)  ούτως ώστε να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα αυτά, όχι μόνο για την συγκεκριμένη Ενορία αλλά και για ολόκληρη την πόλη.

Όσο αφορά τον καθαρισμό της περιοχής, σημειώνεται ότι αυτό γίνεται επί συστηματικής βάσης και η Υπηρεσία Καθαριότητας ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε κάλεσμα. Επίσης, ο καθαρισμός των χόρτων επί των πεζοδρομίων και άλλων χώρων έχει πραγματοποιηθεί και τώρα γίνονται επαναληπτικοί καθαρισμοί.

Το πολεοδομικό έργο της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης και ανάπλασης της Ενορίας θα επιλύσει πολλά, αν όχι όλα από τα προβλήματα της περιοχής.

Τα έγγραφα του Διαγωνισμού έχουν εγκριθεί από την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και η προκήρυξη των προσφορών το Σεπτέμβριο του 2017. Οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2018. Σημειώνεται ότι, το κόστος του έργου ανέρχεται στα €7,000,000 εκ των οποίων τα 2/3 θα καταβληθούν από την Κυπριακή Δημοκρατία και το 1/3 από το Δήμο Λάρνακας.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 31 Ιουλίου 2017

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!