Ένα Υπαίθριο Skate Park για τη Λάρνακα!

1

Skala Times

Το “LarnaCan” Skate Park ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν τρία περίπου χρόνια στη καρδιά της Λάρνακας, με ιδιοκτήτη τον γνωστό καλλιτέχνη της πόλης μας Σαββίνο Παρασκευά, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στη Λάρνακα και μέσα απ’ τη τέχνη (για έντεκα χρόνια διατηρούσε την γκαλερί στούντιο “Αφυδάτων”), αλλά και μέσα απ’ τα Graffiti Jams που είχε καθιερώσει στη πόλη μας απ’ το 2010 μέχρι το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Skala Times η οικονομική κρίση επηρέασε το μοναδικό κλειστό Skate Park της Λάρνακας γι αυτό και ο Σαββίνος έχει βάλει λουκέτο εδώ και λίγες βδομάδες.
3Ωστόσο, οι ειδικές ράμπες για Skate είναι διατεθειμένες προς πώληση σε πολύ καλές τιμές.

Και αφού άλλοι Δήμοι στη Κύπρο έχουν πάρκα για Skating ο Σαββίνος Παρασκευά επικοινώνησε με τον Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας για να προσφέρει σε πολύ καλές τιμές τις ειδικές ράμπες, έτσι ώστε να μπορεί να ο Δήμος Λάρνακας να αποκτήσει ένα υπαίθριο Skate Park.

Το Skala Times επικοινώνησε με τον Σαββίνο ο οποίος μας είπε “ναι είναι αλήθεια πως έγινε μια προσέγγιση εκ μέρους μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας. Τους πρότεινα αν ενδιαφέρονται να αγοράσουν τoν εξοπλισμό για Skate Park (πέντε διαφορετικές πίστες) σε πολύ καλές τιμές, έτσι ώστε να αποκτήσει και η Λάρνακα χώρους γι αυτό το όμορφο άθλημα το οποίο απ’ το 2020 θα είναι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων. Να αποκτήσει η Λάρνακα ένα υπαίθριο πάρκο για Skate το οποίο θα ανήκει στο Δήμο της. Να σημειώσουμε ότι άλλοι Δήμοι, όπως Δερύνειας, Λακατάμιας, Λεμεσού (στο μώλο) έχουν υπαίθρια Skate Parks. Όλη η νεολαία της Λεμεσού πάει στο μώλο.

4

Ο λόγος που προσέγγισα το Δήμο Λάρνακας είναι επειδή θυμάμαι ότι και πριν από αρκετά χρόνια γίνονταν κάποιες προσπάθειες για δημιουργία ενός Skate Park στη πόλη μας. Συγκεκριμένα, θυμάμαι το 2003 όταν είχα επιστρέψει απ’ την Αμερική μαζεύονταν υπογραφές μέσα στη πόλη για δημιουργία ενός Skate Park.
O
Δήμος με μια τέτοια ενέργεια θα μπορεί να προσφέρει στη νεολαία μας ένα υπαίθριο Skate Park με ράμπες (μαζί με τα προστατευτικά/σιδεροκατασκευές), πίστες και έτσι δεν θα χρειάζεται να καταστρέφουν τα πλακάκια στον πεζόδρομο των Φοινικούδων ή οπουδήποτε αλλού. Πόσα λεφτά δίνονται για τις καταστροφές απ’ τo skating που γίνεται σε λάθος χώρους; Τόσα μπορούν να δοθούν για ένα υπαίθριο Skate Park. Έχουμε πολλούς υπαίθριους χώρους που μπορεί να στηθεί ένα τέτοιο πάρκο. Πίσω απ’ το Αρμένικο Μνημείο στις Φοινικούδες, στο Δημόσιο Κήπο, στο παλιό ΓΣΖ, σε διάφορα πάρκα και σε πολλούς άλλους υπαίθριους χώρους που προσφέρονται μέσα στη πόλη μας.
Τι πιο όμορφο να προσφερθεί στη νεολαία ένας χώρος για ένα μοντέρνο άθλημα που όλο και κερδίζει περισσότερο κόσμο τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό!
Στη συνάντηση που είχα με το Δημοτικό Συμβούλιο νομίζω δεν έγινε κατανοητό πόσο ωφέλιμο θα είναι για την νεολαία μας, επαγγελματίες αθλητές του είδους, για τους επισκέπτες μας (ακόμα και Τουρίστες) και για τη πόλη μας μια τέτοια κίνηση”, είπε στο Skala Times ο Σαββίνος.

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Λάρνακας απαντά πως δεν υπάρχει κονδύλι για κάτι τέτοιο, ωστόσο μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: Δεν υπάρχουν ιδιώτες οι οποίοι θα μπορούσαν να στηρίξουν μια τέτοια ωφέλιμη για τη πόλη ιδέα;

7

Στο εξωτερικό όπου υπάρχουν Skate Parks γίνονται συνεργασίες με skaters απ’ όλο το κόσμο, ένα skate park είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τους νέους, οι οποίοι μπορούν να διοργανώνουν επιδείξεις και αγώνες και να μένουν μακριά από τον καναπέ, την  υπερβολική τεχνολογία, ακόμα και τις οποιεσδήποτε ουσίες.

Ευχόμαστε το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας να το σκεφτεί πιο σοβαρά το ζήτημα και να δει τα οφέλη μέσα από μια τέτοια κίνηση, άλλωστε ολόκληρη η Ευρώπη και δεκάδες ανεπτυγμένες χώρες στο εξωτερικό, κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!