Τρεις Παραστάσεις από το “Παράθυρο Ανοιχτό” της Άντρης Κυριαζή Κυριάκου

kuri2
Δελτίο Τύπου
Θεατρικό Εργαστήρι “Παράθυρο Ανοιχτό” της Άντρης Κυριαζή Κυριάκου (στη Λάρνακα)

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας με τρεις ολοκληρωμένες παραστάσεις που θα γίνουν το Σάββατο 1η Ιουλίου 2017 στο Θέατρο Σκάλα

kuri5
Η Βασίλισσα της Ομορφιάς
(Της Βασιλικής Φωτίου)
Με το έργο της διακεκριμένης συμπατριώτισσάς μας Βασιλικής Φωτίου κάνουμε αρχή στις 6:00.
Η Βασιλική Φωτίου διακρίθηκε στην παιδική-νεανική λογοτεχνία, και κυρίως στο θέατρο. Έργα της έχουν ανεβεί από το ΘΟΚ, την ΕΘΑΛ, το Θέατρο ΣΚΑΛΑ, θεατρικούς ομίλους, εργαστήρια και σχολεία όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης. Θεατρικά της έργα μεταδόθηκαν και από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.
Στο έργο αυτό τονίζεται η δύναμη της αγάπης. Ο άνθρωπος είναι γεμάτος αντιφάσεις. Εύκολα μισεί και εκδικείται, αλλά και εύκολα αγαπά και θυσιάζεται για το συνάνθρωπό του.
Η κυρά Μαριώ, μια όμορφη, αλλά φαντασμένη Αλεπού, περιφρονεί τα άλλα ζώα. Μια μέρα πέφτει σ ’ένα πηγάδι. Τα ζώα βρίσκουν την ευκαιρία να την εκδικηθούν.

Η Αφρικάνικη Κούκλα (Της Μαρίνας Σαβεριάδου)
Το έργο της βραβευμένης συμπολίτισσάς μας Μαρίνας Σαβεριάδου παίρνει επάξια τη σκυτάλη στις 7:00 για να περάσουμε στην ομάδα των εφήβων. Ένα έργο ενάντια στο ρατσισμό που διδάσκει την αγάπη για όλους τους ανθρώπους. Προωθείται η εκ του μακρόθεν υιοθεσία και η αλληλεγγύη.
Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στο υπνοδωμάτιο της Αννούλας όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν όταν αυτή και η μητέρα της απουσιάζουν. Ο ερχομός μιας Αφρικάνικης κούκλας όμως αλλάζει τις σχέσεις των παιχνιδιών!

kuri1Τα δύο Φύλα, Άρρεν Vs Θήλυ – Σκετσάκια (Των Θανάση Παπαγεωργίου, Παναγιώτη Μεντή, Μαρίας Μακρή, Έλενας Χαραλάμπους)
Τρίτο και τελευταίο έργο της βραδιάς στις 8:30 “Τα δύο φύλα” από την ομάδα των ενηλίκων που συστάθηκε τον Μάρτιο. Η ομάδα των ενηλίκων απαρτίζεται από άτομα ηλικίας 19 χρονών και άνω.
Το έργο είναι μία συρραφή κειμένων από τέσσερεις Έλληνες συγγραφείς και διαπραγματεύεται το πολυσυζητημένο θέμα των σχέσεων των δύο φύλων μέσα από μια χρονική αναδρομή από τη δεκαετία του 1920 μέχρι σήμερα!
Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις ανδρών και γυναικών έχουν αλλάξει σημαντικά συγκριτικά με προηγούμενες δεκαετίες. Πως ήταν η σχέση των δύο φύλων όμως ανά δεκαετία και συγκεκριμένα στην Ελλάδα όπου διαδραματίζεται το έργο, και πως κατέληξε στις μέρες μας; Το σύστημα των φύλων μπορεί ανάλογα με την κοινωνία που αναφερόμαστε να ορίζεται διαφορετικά, αλλά παραμένει για όλες τις κοινωνίες ένα σύστημα ασύμμετρο καθώς το ένα φύλο θεωρείται κατώτερο από το άλλο και αυτό είναι πάντα το γυναικείο.

Σε όποια δεκαετία ή κοινωνία κι αν αναφερόμαστε όμως, αυτό που κρατάει ζωντανή τη σχέση άνδρα και γυναίκας είναι μόνο η δύναμη της αγάπης!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Άντρη Κυριαζή

Σκηνικά / Κοστούμια: Ανδρέας Παρασκευάς        kuri4

Μουσική επιμέλεια: Βαλεντίνος Βαλιαντή

V Studio Music Productions

Σχεδιασμός Φωτισμού: Miroslav Zdravkov

Κατασκευή Σκηνικού: Δημήτρης Βουλτσόπουλος, Ανδρέας Παρασκευάς

Κατασκευή Κοστουμιών: Ειρήνη Μιλτιάδους

Κατασκευή Μασκών: Ομάδα εφήβων

Φωτογράφιση: Παναγιώτης Κυριάκου

Design Αφίσας & Προγράμματος: Tafouna M Graphics

Εκτύπωση Προγράμματος: Τυπογραφεία Παναγιώτου
kuri3
Άντρη Κυριαζή Κυριάκου
Μετά από δεκαπέντε χρόνια στο θέατρο και δέκα χρόνια στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση κουβαλώντας γνώσειςkuriazi antri και εμπειρίες και από τους δύο χώρους έκανα το βήμα της δημιουργίας του δικού μου θεατρικού εργαστηρίου. Από τις αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησε ένα θεατρικό ταξίδι για παιδιά, έφηβους και ενήλικες, εραστές της τέχνης. Στόχος μου είναι τα παιδιά/έφηβοι/ενήλικες να εκφράζονται και να δημιουργούν μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον χωρίς ανασφάλειες ώστε να ανακαλύψουν τις ικανότητες τους και να τις αναπτύξουν.
Το ταξίδι μας περιλάμβανε: θεατρικά παιχνίδια, δημιουργικές δράσεις, θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, κινησιολογία, ορθοφωνία, μιμική, δραματοποίηση και στο φινάλε η τελική μας Παράσταση για τη χρονιά!
Σκοπός του ταξιδιού μας είναι η καλλιέργεια αυτοπεποίθησης, αυτοσυνείδησης, εμπιστοσύνης, κοινωνικοποίησης, ομαδικότητας, συνεργασίας, εκφραστικότητας, συναισθηματικής νοημοσύνης!
Ο προορισμός του ταξιδιού είναι πάντα ίδιος για όλες τις ηλικίες:
ΘΕΑΤΡΟ & ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ
Ευχαριστώ από καρδιάς όσους με εμπιστεύτηκαν σε αυτό το ταξίδι.
Άντρη Κυριαζή Κυριάκου

kuri6

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!