Τέσσερις σύγχρονοι Έλληνες και Κύπριοι εικαστικοί στο World Art Dubai art fair

thumbnail_Sofia Fotiadou The Art Cocoon portrait

Η γκάλερι The Art Cocoon θα συμμετάσχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο World Art Dubai art fair, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12 και 15 του Απρίλη, 2017, στον εκθεσιακό χώρο του Dubai World Trade Center, στο Dubai.

Η γκαλλερυ θα παρουσιάσει έργα των, Βασίλη Καρακατσάνη (1957, Ελλάδα) Σοφία Φωτιάδου (1961, Ελλάδα) Θέκλα Παπαδοπούλου (1978, Κύπρος) και Ιωάννας Παπαδοπούλου (1984, Κύπρος).

Τέσσερις σύγχρονοι Έλληνες και Κύπριοι εικαστικοί, οι οποίοι για πρώτη φορά θα εκθέσουν έργα τους στην διεθνή αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και συγκερκιμένα στο Dubai.

vasilisΟ Βασίλης Καρακατσάνης (1957, Ελλάδα), ο οποίος θα είναι παρών καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης στο World Art Dubai, θα συμμετάσχει με δύο έργα του από την τελευταία του συλλογή ‘Carpets 2’. Ο Βασίλης ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Τα έργα του έχουν αναγνωριστεί διεθνώς από δεκάδες ατομικές και ομαδικές συμμετοχές του σε εκθέσεις, που διοργανώθηκαν στην Νότια και Βόρεια Αμερική μέχρι και την Κίνα. Ο Βασίλης οργανώνει τα έργα του σε θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι εμπνευσμένες κυρίως από βιωματικές του εμπειρίες και από την παρατήρηση του οικείου κόσμου που τον περιβάλλει. Χρησιμοποιεί καθαρή και πλούσια χρωματική κλίμακα με ζωηρές χρωματικές αντιθέσεις. Έργα του Βασίλη Καρακατσάνη ανήκουν σε Πινακοθήκες, Μουσεία και ιδιωτικές συλλογές όπως το Fundación Joan Miró, Parc de Montjuic, στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η Σοφία Φωτιάδου (1961, Ελλαδα) θα παρουσιάσει τρία νέα έργα της από τις σειρές ‘Πουλιά’ και ‘Γυναικείες Μορφές’. Τα έργα της Σοφίας είναι ρεαλιστικά με στοιχεία σουρεαλισμού, με θεματά κυρίως sofiaανθρωποκεντρικά, αλλά και εμπνευσμένα από τη φύση. Η Σοφία Φωτιάδου έχει εκθέσει εκτενώς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κερδίζωντας πάντα τις εντυπώσεις του κοινού και γνωστών κριτικών τέχνης, όπως του Δημήτρη Δελλιγιάννη, Φαίη Τζανετουλάκου, Χρύσα Δρανδάκη, Αθηνά Σχινά, και την διακεκριμμένη ιστορικό τέχνης, Κλαίρη Παπαπαυλού, η όποια τιμήθηκε με το παράσημο του Ταγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου από τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Τα έργα της Σοφίας Φωτιάδους, ανήκουν σε συλλογές μουσείων και ιδιωτικές συλλογες όπως της Condoleezza Rice, John Bailly και του Κάρολου Παπούλια.

ioanna kΗ Ιωάννα Κυθρεώτου (1984, Κύπρος) είναι μια ανερχόμενη εικαστικός έχωντας ήδη λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έχει παρουσιάσει με επιτυχία την πρώτη της ατομική έκθεση στην Λευκωσία, με τίτλο ‘Ιστορίες ενός δυστοπικού μεγαλείου’, θα συμμετάσχει στο World Art Dubai art fair με εννέα, μικτής τεχνικής, έργα της από την ίδια συλλογή. Η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αρχειοθετημένο φωτογραφικό υλικό από έρημες τοποθεσίες και χώρους ως κύρια πηγή έμπνευσης. Τα έργα της λειτουργούν ως μια νέα αρχιτεκτονική απόδοση των εγκατελειμένων χώρων από τους ανθρώπους. Χρησιμοποιεί διάφορα υλικα όπως μελάνι, ακρυλικά, και νερομπογιές, σε στρώσεις όπου αναδημιούργει δομικά και χρωματικά τους χώρους σε μία προσπάθεια απόδοσης της αθέατης ομορφιάς αυτών. Η Ιωάννα Κυθρεώτου κατέχει πτυχίο Καλών Τεχνών από το Πανεπιστήμιο του Sunderland, και μεταπτυχιακό στη Ζωγραφική από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton, στην Αγγλία. Εργάζεται ως καθηγήτρια Τεχνης σε ιδιωτική σχολη στην Λάρνακα, στην Κύπρο.

H Θέκλα Παπαδοπούλου (1978, Κύπρος) έχωντας ήδη στο ενεργητικό της, εκθέσεις στη Νέα Υόρκη και στοthekla Λονδίνο, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Dubai, πέντε έργα από την πρόσφατη σειρά της ‘Θραύσματα’. Τα έργα της έχουν αναγνωριστεί και βραβευθεί στο εξωτερικό μέσω διεθνών διαγώνισμων. Η Θέκλα στην σειρά ‘Θραύσματα’, επικεντρώνεται στη δόμηση της σύνθεσης, το χρώμα και την υφή των έργων χρησιμοποιώντας υλικά όπως χαρτί, κλωστές και ελαιοχρώματα σε καμβά ή ξύλο με σκοπό την έντονη απόδοση συναισθημάτων και κίνησης όπως αυτή αποτυπώνεται κατα τη διάρκεια δημιουργίας του έργου από την ίδια την εικαστικό. Η Θέκλα Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος της Ζωγραφικής, από την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Urbino, στην Ιταλία, στο εργαστήρι του Dr. Mundula.

Η γκάλερι The Art Cocoon είναι βασισμένη στο Dubai, στα Hνωμένα Aραβικά Eμιράτα και λειτουργεί ύπο τη διεύθυνση της Ναταλίας Μάρκου. Η γκάλερι δραστηροποιείται στην προώθηση Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών στα Η.Α.Ε. όπως και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, μέσω της διοργάνωσης εκθέσεων, συμμετοχών σε art fairs και δραστηριότητας της στο διαδίκτυο, επιτυγχάνει την ευρύτερη αναγνώριση των καλλιτεχνών της στο διεθνώς κοινό. Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας για την γκάλλερυ The Art Cocoon θα βρείτε στην ιστοσελίδα της www.theartcocoon.com.

Το art fair World Art Dubai, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά με περισσότερους από 10,000 επισκέπτες κάθε χρόνο, από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά και από όλο τον κόσμο.

Το 2017 θα είναι και η μεγαλύτερη έκδοση του World Art Dubai, με περισσότερες από 300 καλλιτεχνικές συμμετοχές και παρουσιάσεις.

Πληροφορίες σχετικά με το World Art Dubai θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.worldartdubai.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!