Tο είδος της πόλης την οποία θέλουμε….

Του Κώστα Κώσταcostas-costa
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας
Ψηφοδέλτιο ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις

Πόλη σημαίνει πολλά, μα πάνω από όλα μια πόλη είναι οι άνθρωποι της. Η πόλη είναι οι χώροι εργασίας, η πόλη είναι οι γειτονιές, οι πλατείες, η πόλη είναι το δημοτικό, το γυμνάσιο το Πανεπιστήμιο, η πόλη είναι οι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας. Είναι το θέατρο, το σινεμά, Είναι και οι χώροι εκδηλώσεων και συναυλιών.
Η πόλη είναι η θάλασσα, το κολύμπι , οι καταδύσεις, τα ψάρεμα, (με βάρκα ή καλάμι), η πόλη είναι οι παραλιακοί πεζόδρομοι, είναι τα πάρκα, η πόλη είναι οι ποδηλατόδρομοι, είναι και τα κύματα στην Πιαλέ Πασια, η πόλη είναι οι χώροι ελεύθερης πρόσβασης για όλους,
Η πόλη είναι η “μαργαρίτα” στις Φοινικούδες, το φραπέ στην Ερμού, η βόλτα στα καταστήματα, η πόλη είναι τα κυριακάτικα πρωινά, με εφημερίδα και πολλή κουβέντα.
Μα πάνω από όλα η πόλη είναι οι άνθρωποι της. Η καθημερινότητα τους, οι αγωνίες τους , τα προβλήματα τους, μα προπαντός τα όνειρα τους, τα όνειρα μας. Και όπως έγραψε ο David Ηarvey, επίτιμος καθηγητής ανθρωπολογίας στο City University της Νέας Υόρκης, “Το είδος της πόλης την οποία θέλουμε δεν μπορεί να διαχωριστεί από το είδος ανθρώπου που θέλουμε να είμαστε».,
Κανείς λοιπόν δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος ή απόλυτα ευτυχισμένος όταν ο γείτονας του, το παιδί στο σχολείο, ο φοιτητής στο κολλέγιο, ο άνεργος, ο μικροκαταστηματάρχης, η εργαζόμενη πωλήτρια τις Κυριακές, ο συνταξιούχος, είναι σε τραγική κατάσταση.
Στην πόλη μας, στη γειτονιά μας, αλλά και στο σπίτι μας είναι αρκετοί σήμερα οι δυστυχισμένοι άνθρωποι.
Ο καθένας μας μπορεί να χαρίσει σε ένα και μόνο συνάνθρωπο του μια στιγμή ευτυχίας και χαράς! Και είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που το κάνουν. Οι πιο πολλοί ανώνυμα. Αυτό όμως δεν αρκεί.
Ο Δήμος, ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να είναι σε θέση να νοιώθουν την ανάσα της πόλης. Την ανάσα των πολιτών της, να είναι δίπλα στους πολίτες με κάθε τρόπο.
Και ασφαλώς είναι προτεραιότητα η εγκατάλειψη της αντίληψης περί «φτωχού συγγενή», η διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και τα μεγάλα έργα ανάπτυξης. Όπως πρέπει να είναι προτεραιότητα η σημαντική μείωση στα τιμολόγια του Αποχετευτικού και των σκυβάλων.
Όμως ύψιστη προτεραιότητα είναι η αύξηση των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών καθώς και η υλοποίηση έργων εκεί που πονάει η πόλη, δηλαδή στην καθημερινότητα της. Η πόλη είναι οι άνθρωποι της και αυτούς τους ανθρώπους οφείλει ο Δήμος, ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να κοιτάξουν και όλοι μαζί να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο. Καλύτερο αύριο για τους κατοίκους της πόλης, σημαίνει καλύτερο αύριο για τη πόλη! 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Αννίτα Δημητρίου Πρόεδρος ΔΗΣΥ: «Αν δεν υπήρχε ένας σπουδαίος οραματιστής, ο Γλαύκος Κληρίδης, η Κύπρος δεν θα βρισκόταν σήμερα στην ΕΕ»

Εκδήλωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Ημέρα της Ευρώπης Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τίμησε σήμερα την Ημέρα της Ευρώπης με μια συμβολική εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας στην παρουσία

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

1. Εργασίες επιδιόρθωσης ασφαλτικού οδοστρώματος στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι

error: Content is protected !!