Διυλιστήρια Λάρνακας: και η κοροϊδία συνεχίζεται!

12

stellaΤης Στέλλας Χριστοδούλου
Πολιτικός Μηχανικός
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Λάρνακας
ΑΚΕΛ Αριστερά-Νέες Δυνάμεις

Πριν λίγες μέρες μας ανακοινώθηκε η εκ νέου αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα για την μετακίνηση των εγκαταστάσεων των υγρών καυσίμων και υγραερίου από τη Λάρνακα στο ενεργειακό κέντρο στο Βασιλικό, από τον Γενάρη 2017 στο τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Σωκράτης Χάσικος, ανέφερε ότι «Οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνουν σωστά αυτή τη φορά χωρίς βέβαια να επιβαρυνθεί το κράτος», και πρόσθεσε, «…μερικοί μήνες, πάνω ή κάτω δεν έχουν σημασία. Το ουσιαστικό», πρόσθεσε, «είναι να μην υπάρχουν αποθηκευμένα υγρά καύσιμα σε κατοικημένες περιοχές».

Άρα θεωρείτε, Κύριε Υπουργέ, ότι η Λάρνακα, η οποία έχει υποστεί τόσα χρόνια την περιβαλλοντική και οπτική ρύπανση των διυλιστηρίων αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η γειτνίαση με τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, ΔΕΝ είναι κατοικημένη και δεν θα αλλάξει κάτι αν παραμείνουν οι εταιρείες ακόμα λίγους μήνες, χρόνια ή και παντοτινά. Αυτός κι αν είναι εμπαιγμός από τον συγκεκριμένο υπουργό αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση. Διότι έχουν ήδη μετακινηθεί σε πρώτη φάση τα κρατικά καύσιμα και βγήκαν ήδη σε προσφορές για την αποξήλωση των εγκαταστάσεων η οποία και αναμενόταν να ολοκληρωθεί αρχές του 2017, αλλά έχει αναβληθεί επ’ αόριστον. Επίσης έχουν γίνει και οι διαδικασίες για την έκδοση των αδειών στο Βασιλικό, ώστε οι εταιρείες να μπορέσουν να μετακινηθούν, τόσο των υγρών καυσίμων όσο και του υγραερίου.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι εταιρείες απαιτούν αποζημίωση (!!!) για την μετακίνησή τους ενώ θα έπρεπε τόσα χρόνια να αποζημιώσουν την πόλη της Λάρνακας για την επιβάρυνση. Σαν Λαρνακείς έχουμε μπουχτίσει από λόγια και υποσχέσεις των εν λόγω εταιρειών και των κυβερνόντων.

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι όταν ήταν και πάλι στην εξουσία η σημερινή κυβέρνηση, ο τότε Υπουργός Μεταφορών και νυν πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου απειλούσε με κλείσιμο του Λιμανιού της Λάρνακας, και μετά από την αντίσταση και τις αντιδράσεις των δημοτών και των οργανωμένων συνόλων της Αριστεράς, μετακίνησε με κάθε μυστικότητα την μεγάλη γερανογέφυρα του λιμανιού, που αποτέλεσε και την ταφόπλακα στην εξέλιξή του.

Στις περιόδους που βρίσκεται στην εξουσία ή στην τοπική αυτοδιοίκηση το εν λόγω κόμμα, υπερτερούν και προηγούνται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα πάντα σε βάρος της πόλης της Λάρνακας και του λαού της, της εξέλιξης και ανάπτυξής της, οικονομικής, περιβαλλοντικής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας και Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σχολικοί Έφοροι του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της πόλης μας, έχουμε ως πρώτη μας έγνοια την επίλυση των προβλημάτων τόσο του Λιμανιού όσο και των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών καυσίμων, και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε, όπως διαχρονικά πράττει το κόμμα μας, να παλεύουμε για να ξεφύγει η πόλη μας από την αφάνεια και την βιομηχανοποίηση και επιτέλους να δει την ευημερία και την πρόοδο που της αξίζει, να δει την Λάρνακα του αειμνήστου Γιώργου Χριστοδουλίδη και του συνεχιστή του Αντρέα Μωϋσέως.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!