Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Αρωγός, με τη σύμπραξη όλων

fanos-faniΤου Φάνου Φανή
Νομικός, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λιβαδιών

Όστις επιδιώκει και διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου ή του Δημοτικού Συμβούλου, εξ´ ορισμού θα πρέπει να συμμετέχει στο σύνολο. Όχι μόνο στο “σύνολο” του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν εκλογής, αλλά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο του δήμου, αφού εκείνον εκπροσωπεί.

Μετά την αποχώρηση του φίλου και εξαιρετικού συναγωνιστή Ανδρέα Αθανασίου, είχα την ευκαιρία να ζήσω στην πραγματική του διάσταση για 3 και πλέον έτη, τι εστί η θέση του δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Λιβαδιών.

Χρειάζεται σκληρή δουλειά από τον κάθε έναν εκλεγμένο ξεχωριστά και από όλους μαζί ως ομάδα για να επιτευχθεί ο σκοπός της βελτίωσης της ίδιας της λειτουργίας του Δήμου, προς εξυπηρέτηση των Δημοτών.

Στο Δήμο Λιβαδιών, είναι ξεκάθαρο πως η δουλειά που έγινε από τα προηγούμενα Κοινοτικά Συμβούλια αλλά και την καθοριστική συμβολή του νεοσύστατου Δημαρχείου, οδήγησε στην ανάπτυξη του δήμου μας και την καθιέρωση του ως έναν από τους δήμους με ταχεία ανάπτυξη και προοπτική. Αυτά οφείλονται στον σωστό προγραμματισμό και συνέπεια των προηγούμενων κοινοτικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου στη συνέχεια.

Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε για την επίτευξη των στόχων και προγραμματισμών του Δήμου μας είναι μακρύς και επίπονος αλλά αντίστοιχα το ίδιο για κάθε Δήμο και Κοινότητα. Στόχος της λειτουργίας έκαστον Δήμου και Κοινότητας, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την αμεσότητα προς τον πολίτη και την ταχεία επίλυση προβλημάτων, κάτι που θεωρώ πως οδήγησε στη δημιουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με οδηγό την Πολιτεία, κάθε Δήμος και Κοινότητα θα πρέπει να έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών της όπως επίσης και στην ευελιξία λήψεως αποφάσεων και σωστή άμεση διαχείριση των διαδικασιών. Εν έτη 2016 με τα μέσα που παρέχονται σήμερα και αυτά που πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέλλον, υπάρχουν τα εχέγγυα για την επίτευξη των πιο πάνω.

Είναι πολλά τα παραδείγματα που υπάρχουν τα οποία θα πρέπει να τεθούν ως στόχοι για το μέλλον όπως το ότι, ο κάθε Δήμος και κοινότητα θα πρέπει να συμπράττουν στην καθιέρωση του αθλητισμού στην συνείδηση του ανθρώπου και την καθιέρωση του στην καθημερινότητα του, με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων και τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων ανοικτών στο κοινό.

Κάθε Δήμος και Κοινότητα θα πρέπει να είναι οδηγός στην ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα της ανακύκλωσης. Χρειάζεται δε να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στον Πολίτη και στις ανάγκες του.

Για την επίτευξη των στόχων που τείνουν προς την ευημερία και των εκσυγχρονισμό των Δήμων και Κοινοτήτων, θα πρέπει να δημιουργηθεί συνείδηση των εκάστοτε τοπικών αρχών προς αυτή την κατεύθυνση δηλαδή της αποτελεσματικότητας στην εφαρμογή των αποφάσεων και της ευθύνης απέναντι στον πολίτη, την καθημερινότητα του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι, δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η σύμπραξη των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση, με διάθεση και όραμα στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στον χώρο που διαμένουμε αλλά και ευρύτερα στον εκάστοτε Δήμο ή Κοινότητα.

Ο προεκλογικός δε αγώνας, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην προσπάθεια του κάθε υποψηφίου, να έρθει σε επαφή με τον κόσμο και να αναπτύξει τις δικές του θέσεις και οράματα αλλά και για να αφουγκραστεί τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Με τη συχνή επαφή με τον κόσμο, την όρεξη για δουλειά, την αμεσότητα και τη διεκδίκηση, η δημιουργία ορθής πρακτικής και συνείδησης με κατεύθυνση την αποτελεσματικότητα και την ευθύνη απέναντι στον πολίτη, την καθημερινότητα του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο στόχος θα γίνει καθημερινότητα και θα τίθενται νέα θεμέλια, που θα οδηγούν στην ανάπτυξη και την πρόοδο η οποία θα είναι συνεχής.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και καλούς αγώνες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Για τη ποιότητα ζωής στη Λάρνακα

Γράφει ο Γιάννος Γρηγορίου, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΑΚΕΛ) Πριν από μερικές μέρες διάβασα ένα άρθρο «Για το ποια πόλη της Κύπρου προσφέρει την καλύτερη

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται στη Λάρνακα, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι συνάδει με τα όσα προσφέρουμε ως προορισμός

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται αυτό στη Λάρνακα, (10-12 Μαίου 2024), ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα

Χαιρετισμός της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου, στην εκδήλωση του Τμήματος Γεωργίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Υγείας των Φυτών

Τα φυτά είναι ζωή. Eξαρτώμαστε από αυτά για το 80% της τροφής που τρώμε, και το 98% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Είναι για αυτό, που

error: Content is protected !!