Πέρι σεβασμού της κινητικότητας ο λόγος

leontiou

Της Έλενας Λεοντίου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Λάρνακας
AΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις

Σήμερα, πήγες την βόλτα σου; Οι πεζόδρομοι ήταν καθαροί; Ο χώρος ήταν επαρκής για να περπατήσεις εσύ και δυο τρεις άλλοι, δίπλα – δίπλα;

Πιστεύεις ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην Λάρνακα όσον αφορά πεζόδρομους / πεζοδρόμια; Και αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για μας, που μπορούμε και έχουμε εύκολη πρόσβαση σε όλους τους χώρους, ποσά περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν για τις μανάδες με παιδικά καροτσάκια, και το κυριότερο πόσα περιθώρια βελτίωσης μπορούν να υπάρξουν για άτομα με κινητικά προβλήματα που θα ήθελαν, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο έπακρον την Λάρνακα.

Σε μια “καινούργια” Λάρνακα, σε μια Λάρνακα στολίδι, ίσως να έχουμε ξεχάσει λιγάκι τον ανθρωπισμό μας. Σε ανακαινισμένες πλατιές έχουμε ξεχάσει πως μπορούμε να βοηθήσουμε συνάνθρωπους μας να εισέρχονται σε χώρους χωρίς να ζητήσουν βοήθεια. Οι περισσότεροι χώροι αναψυχής στην Λάρνακα λειτουργούν χωρίς ράμπες για είσοδο των ατόμων με κινητικά προβλήματα στο υποστατικό τους, ενώ η υποχρέωση για δημιουργία αποχωρητήριων ΑΜΕΑ μοιάζει για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη με όνειρο θερινής νυκτός.

Σε καμία περίπτωση δεν θα μειώσω τον Σκαλιώτη σε μη ανθρωπιστή. Η βοήθεια και η ευαισθησία όλων μας είναι εμφανής. Αλλά ήρθε ο καιρός να το πάρουμε ακόμα ένα βήμα πιο πέρα. Ήρθε ο καιρός που πρέπει και μπορούμε να μετατρέψουμε την λέξη βοήθεια σε προσωπική ανεξαρτησία του κάθε ενός από εμάς. Και η ανεξαρτησία του κάθε ανθρώπου – συνάνθρωπου έχει διαφορετικά επίπεδα τα οποία πρώτον απαιτείται να σεβαστούμε και δεύτερον απαιτείται να τα φθάσουμε!

Επίπεδα στα οποία ο κάθε άνθρωπος να μπορεί να εξυπηρετεί τον εαυτό του στο έπακρον ακόμα και εκτός του χώρου του. Και αυτά είναι απλά:

  1. Ράμπες σε υποστατικά
  2. Αποχωρητήρια ΑΜΕΑ
  3. Πάρκινγκ ΑΜΕΑ ελεύθερα
  4. Ράμπες προσβάσιμες
  5. Και σεβασμός στην ανεξαρτησία του κάθε συνάνθρωπου μας.

Ο δήμος Λάρνακας οφείλει  σε όλους του δημότες του μια αξιοπρεπή ζωή.  Ο κάθε Σκαλιώτης, και μη, να χαίρετε την πόλη μας, όπως και εμείς άλλωστε.

Με μια δυνατή δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, και με τον Ανδρέα Βύρα μπορεί η φωνή μας να ακουστεί. Μπορούμε, και θα κάνουμε την διαφορά, για όλους μας. Με μικρές και ήδη υποχρεωτικές αλλαγές η Λάρνακα θα είναι πιο προσβάσιμη σε όλους, από ήταν χτες.

Και η Λάρνακα έχει ξανά την ευκαιρία, για μια καινούργια αρχή! Για μια καινούργια πόλη. Ξεκινάμε. ΟΛΟΙ!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!