Βρώμικα ή καθαρά χέρια;

Της Γιώτας Δημητρίου

d57d1a1c-4bd4-4787-b10c-a8b522e3c39dΝα διαβάσουμε ξανά τα “Βρώμικα χέρια” του Σαρτρ, εκείνο ξέρεις, το συγκλονιστικό θεατρικό. Και μετά να αναμετρηθούμε ο καθένας με το ήθος του και να αφήσουμε τις μάσκες να πέσουν, να φανούν οι κρυψώνες που κρύβουν αλαζονεία, κομπλεξισμό, αριβισμό, ιδιοτέλεια και κακία.

Να δούμε αν οι ωραίες λέξεις και η θεωρία είναι καθαρές ή μολυσμένες με ψέμα και υποκρισία.

Να δούμε αν οι ποιητικές και όμορφες κουβέντες βγαίνουν από όμορφα μυαλά και φωτεινές καρδιές ή από άρρωστους θεατρίνους.

Στο τσακίρ κέφι να δούμε κατάματα αυτό που αποκαλούμε κοσμοθεωρία μας και να παρατηρήσουμε ποιοι άλλοι είναι δίπλα μας,  “δικοί μας” και πώς. (Πώς;)

Να βγάλουμε τις αλήθειες στο φως και να τις πλύνουμε με μια θεϊκή κάθαρση. Δεν θα είναι για όλους οι πεντακάθαρες αλήθειες, αυτό το ξέρω πλέον καλά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η αλήθεια δεν βολεύει κάποιους, και ίσως αυτοί οι κάποιοι να είναι οι περισσότεροι.
Να διαβάσουμε λοιπόν ξανά τα “Βρώμικα χέρια” του Σαρτρ και να αποφασίσουμε τι χέρια θέλουμε να είναι τα δικά μας. Βρώμικα ή καθαρά;
Ποτέ δεν είναι αργά.

Υ.Γ1 Κάποιοι θα καταλάβουν το πιο πάνω κείμενο, κάποιοι όχι, κάποιοι θα το παρερμηνεύσουν. Μόνο οι πρώτοι με αφορούν.

Υ.Γ2 Αφιερωμένο σε ένα πολύ σημαντικό άνθρωπο για μένα. Τον αποκαλώ “φίλο” και “σύντροφο” και κάποτε, συχνά, “beautiful mind”.

1

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!