Δολοφονήθηκε η 41χρονη μαμά, σύζυγος, βουλευτής των Εργατικών, Jo Cox

2887365039

Δεν έχει σημασία σε ποιο κόμμα ανήκε αυτή η γυναίκα, ούτε αν ήταν υπερ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.
Σημασία έχει ότι αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των Σύριων Προσφύγων αλλά και για άλλους σκοπούς με γνώμονα την δικαιοσύνη. 
Στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook είχε γράψει πριν λίγο καιρό για τους πρόσφυγες της Συρίας: “Ξέρω ότι κι εγώ θα ρίσκαρα τη ζωή και την περιουσία μου για να πάρω τα δύο πολύτιμα μωρά μου μακριά από εκείνο το κολαστήριο”.
Αυτή την γυναίκα, την μαμά, σύζυγο και βουλευτή, δολοφόνησαν σήμερα αφήνοντας τα δυο της παιδιά (3 και 5 ετών) ορφανά από μάνα.

Στον προσωπικό του λογαριασμό ο Κώστας Στεριανός που έτυχε να την συναντήσει δυο φορές, έγραψε: Δολοφονήθηκε από πυροβολισμούς η Jo Cox, εξαιρετική βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, υποστηρίκτρια όλων των καλών σκοπών και των ανθρώπων σε ανάγκη – το τελευταίο διάστημα των Σύρων προσφύγων – και σαφώς υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δράστης είναι κάποιος ο οποίος, πριν την πυροβολήσει, φώναξε “Britain First”. Με την Emma έχει τύχει να τη συναντήσουμε δύο φορές παλαιότερα, όταν η Jo Cox εργαζόταν στην ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam. Η σκέψη και οι ευχές μας σ’ εκείνη, το σύζυγό της, Brendan, και τα παιδιά τους”.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η JO COX

Η Τζο Κοξ, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, είχε εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη του Εργατικούς κόμματος μετά από την εκλογή της τον Μάιο του 2015.JS62963279

Η κοινωνική της δράση, η ακεραιότητα του χαρακτήρα της και ο ευθύς της λόγος είχαν συμβάλει στο να θεωρείται ευρέως μία από τις πιο αξιόπιστες και ειλικρινείς πολιτικούς.

Σχετικά νέα για την πολιτική σκηνή της Βρετανίας, η 41χρονη Κοξ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge το 1995 και κατόπιν προσλήφθηκε ως επικεφαλής χάραξης πολιτικής στην βρετανική οργάνωση Oxfam, η οποία αγωνίζεται για την καταπολέμηση της φτώχειας. Συνέχισε την καριέρα της με αξιόλογο έργο και σε άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις (π.χ. Save the Children και NSPCC) ταξιδεύοντας στις πιο φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη και διαδηλώνοντας με κάθε ευκαιρία ενάντια στις διακρίσεις και την κοινωνική αδικία. Σε μία από αυτές (Save the Children) γνώρισε και τον μελλοντικό της σύζυγο, τον Μπρένταν, με τον οποίο τους έφερε κοντά η επιθυμία να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Λίγο πριν στραφεί στην πολιτική, η Κοξ εργάστηκε για ένα διάστημα ως σύμβουλος της συζύγου του τότε πρωθυπουργού της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, αλλά και άλλων επιφανών προσωπικοτήτων.

Η Κοξ είχε εξελιχθεί σε ένα από τα πιο μάχιμα στελέχη του Εργατικού Κόμματος
Η Κοξ αποτελούσε μία από τις πιο «δυνατές φωνές» στο Βρετανικό κοινοβούλιο που ζητούν από την κυβέρνηση της χώρας τους να κάνει περισσότερα στο πλαίσιο της ανακούφισης των προσφύγων από τη Συρία. Στην περσινή αμφιλεγόμενη ψηφοφορία για να επιτραπεί η στρατιωτική παρέμβαση της Βρετανίας στη Συρία, η Κοξ είχε αποφασίσει να απέχει, επιμένοντας ότι χρειάζεται μία πολύ πιο ευρεία προσέγγιση για να λυθεί αποτελεσματικά η σύγκρουση που μαστίζει τη χώρα.

Μαχητική υπέρμαχος της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, είχε ασκήσει πίεση στον Τζέρεμι Κόρμπιν μέσω μίας συνέντευξής της τον περασμένο μήνα να κάνει περισσότερα για να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους των Εργατικών υπέρ του Bremain. H προειδοποίησή της ήταν προφητική, αφού τις τελευταίες 30 μέρες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφή μεταστροφή υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Στον λογαριασμό της στο Twitter, η Κοξ περιέγραφε τον εαυτό της ως «μαμά, περήφανη πολίτης του Γιόρκσαϊρ, λάτρης της ιστιοπλοϊας και της ορειβασίας και πρώην εργαζόμενη φιλανθρωπικής οργάνωσης». Ζούσε με τον Μπρένταν και τα δύο παιδιά τους σε ένα σκάφος, αγκυροβολημένο στο Γουάπινγκ, κοντά στην Τάουερ Μπριτζ του Λονδίνου.

o-JO-COX-LABOUR-facebook


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας: Πηγή όασης αθλητισμού στη καρδιά της Λάρνακας / Σημαντικό θέμα για τη Λάρνακα η επέκταση των γηπέδων αντισφαίρισης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘέμα: Η δράση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας (ΟΑΛ) και η σημαντικότητα τουζητήματος επέκτασης τόσο των κτηριακών όσο και των γηπεδικών εγκαταστάσεων του. Το πρώτο

error: Content is protected !!