To γράμμα μιας 11χρονης προς το καλοκαίρι!

309094-ceb3cebfcf81ceb3

Η εντεκάχρονη Νικολέτα Λουκά (η οποία είναι ήδη μια μικρή συγγραφέας), έγραψε, στο μάθημα Δημιουργικής Γραφής στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας, ένα γράμμα προς το καλοκαίρι.
Το δημοσιεύουμε αυτούσιο.

Της Νικολέτας Λουκά

Αγαπημένο μου καλοκαίρι,
πέρσι ήσουνα Α-ΠΑΙ-ΧΤΟ! Φέτος θέλω να είσαι ακόμα καλύτερο.
Πρώτα, πρώτα θα ‘θελα να σου ζητήσω κάτι πολύ μικρό: φέτος να βρω επιτέλους μία γοργόνα! Πέρσι το κυνήγι γoργόνων με τους φίλους μου δεν πήγε και τόσο καλά. Θα πετούσα λοιπόν απ’ την χαρά μου αν φέτος συνέβαινε κάτι τέτοιο και επιτέλους ανταμώναμε καμιά γοργόνα!
Επίσης, θα ήθελα να πεις στην κυρία θάλασσα να βγάλει προς τα έξω εκείνα τα ωραία πολύχρωμα κοχύλια. Σκοπεύω με αυτά να φτιάξω περιδέραια και να τα πουλώ. Θέλω να νιώσω έστω και λίγο σαν πωλήτρια χειροποίητων κοσμημάτων.
Η κυρία θάλασσα πρέπει οποσδήποτε να βάλει ένα φόρεμα πιο γαλάζιο από κάθε άλλη φορά γιατί έχω βαρεθεί αυτή τη μονοτονία.
Επιπλέον, στείλε μας περισσότερους παγωτατζήδες. Ξέρεις, τα λαχταριστά παγωτά είναι η αδυναμία μου.

Ακόμη, θα ήταν εκπληκτικό αν κερδίζαμε το τζακ ποτ και με τα λεφτά εκείνα να κάναμε κανένα ταξιδάκι στην Καραϊβική. Έχω ακούσει πως οι θάλασσες της είναι πιο μακριές και από τον Νείλο, τα δέντρα είναι ένα με τον ουρανό κι εκεί γίνονται και τα γυρίσματα της πολύ γνωστής ταινίας “Οι πειρατές της Καραϊβικής”.

Μα πιο πολύ απ’ όλα αυτά, θα ήθελα, τουλάχιστον εσύ που είσαι η πιο ωραία εποχή, να φέρεις μαζί σου την υγεία, την ομόνοια και την αγάπη. Τότε θα γινόσουν το πιο φοβερό καλοκαίρι.

Εσύ που αγαπάς τα παιδιά περισσότερο από κάθε άλλη εποχή βάλε λοιπόν το λιθαράκι σου για ένα καλύτερο και ομορφότερο κόσμο!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!