Κρίστοφερ Γκρέκο : “Επιτέλους ας κάνουμε κάτι για τη πόλη μας τη Λάρνακα και τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς!”

13444418_10157119328445571_904600043_n

Είναι γνωστό πως ο καταξιωμένος ηθοποιός Κρίστοφερ Γκρέκο ζει στη Λάρνακα, μια πόλη που αγαπά ιδιαίτερα. “Ναι φυσικά έχω αδυναμία στη πόλη μας τη Λάρνακα” εξομολογείται.

Πρόσφατα ο Κρίστοφερ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA “Για Σένα” και δεν δίστασε να μιλήσει για την Λάρνακα και για όλα όσα θα έπρεπε να γίνουν. Αναφέρθηκε στα γήπεδα αντισφαίρισης που κρύβουν αρχαιολογικούς θησαυρούς της πόλης. “Ο αρχαιολογικός θησαυρός του αρχαίου Κιτίου στη Λάρνακα παραμένει κρυμμένος κάτω από γήπεδα αντισφαίρισης και όσο και αν έχει συζητηθεί το θέμα αυτό τίποτα δεν έγινε ακόμα. Είναι δυνατό να κρύβουμε τον αρχαιολογικό μας θησαυρό κάτω από γήπεδα τένις;”

Το Skala Times μίλησε με τον Κρίστοφερ Γκρέκο για το θέμα αυτό.
“Εμένα ως πολίτη με προσβάλει να ζω σε μια πόλη που έχουν τοποθετηθεί γήπεδα πάνω στα αρχαία της και κανείς δεν κάνει κάτι γι αυτό. Θα πρέπει να μετακινηθούν άμεσα τα γήπεδα, να γίνουν ανασκαφές, να αναδείξουμε τον αρχαιολογικό μας θησαυρό, να χρησιμοποιήσουμε σχετικά κονδύλια απ’ την Ευρώπη αν χρειάζεται και επιτέλους να αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε στη Λάρνακα όπως της αξίζει!
Το μήνυμα που θέλησα να δώσω και μέσα από την εκπομπή του ΜΕGA, που ήμουν καλεσμένος πριν λίγες μέρες, είναι ότι πρέπει να σεβαστούμε την ιστορία της πόλης μας, τα αρχαία της.
Ξέρετε, η Λάρνακα δεν θέλει τεράστια ποσά για να πάει ψηλά και να ανέβει στη θέση που της ταιριάζει. Χρειάζεται λίγα λεφτά και σωστές κι έξυπνες πράξεις. Είναι δυνατόν να έχουμε τα αρχαία μας στο περιθώριο;
Είναι δυνατόν να υπάρχει μια παλιά ατμομηχανή και αντί να βρίσκεται σε δημόσια θέα να την έχουμε πεταγμένη σε κάποιο δωμάτιο; Αυτό το έμαθα πρόσφατα! Μα είναι δυνατόν;
Να σεβαστούμε τα αρχαία μας, να δώσουμε ζωή στα μουσεία μας….Χρειάζεται φαντασία και άνθρωποι που να αγαπούν αληθινά τη πόλη και τότε όλα μπορούν να αλλάξουν”.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!