“Η Λάρνακα που θα ήθελα….”

coverrr

Τι θα θέλαμε να δούμε στη Λάρνακα; Με τις δημοτικές εκλογές να απέχουν μόνο έξι μήνες, το Skala Times μέσα από ένα μικρό γκάλοπ παρουσιάζει τι θα ήθελαν οι κάτοικοι της Λάρνακας να δουν στην πόλη τους. Ίσως, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόταν καποιος να ήταν “θέλουμε Δήμαρχο!” Ναι οκ, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα -όμορφα- που θα θέλαμε να δούμε στη πόλη μας. Oι περισσότεροι συμφωνούν στο ότι θέλουμε πράσινο και πάρκα.
Ας δούμε λοιπόν τι είπαμε….

Skala Times

Γιώτα Δημητρίου
Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτρια
Skala Timesmoi
Θα ήθελα να δω νέους ανθρώπους στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης (και όχι δεν εννοώ τον εαυτό μου) οι οποίοι μαζί με ένα νέο Δήμαρχο να διεκδικούν τα αυτονόητα: Σεβασμό στο περιβάλλον και στο δημόσιο καλό, σεβασμό στα αρχαία της πόλης που είναι ο θησαυρός της (και όχι γήπεδα αντισφαίρισης πάνω από αρχαίους θησαυρούς), μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοδεξαμενών που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, περισσότερο πράσινο και περισσότερα λουλούδια στους δρόμους και στις πλατείες και φυσικά περισσότερη καθαριότητα.
Επίσης, θα ήθελα να αναπτυχθεί η πανέμορφη πλατεία Αγίου Λαζάρου.
Τέλος, θα ήθελα να μας δω όλους ενωμένους να αγωνιζόμαστε με ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ για μια ομορφότερη πόλη!

maria tΜαρία Thompson
Marketing at Menta Social Media & Graphic Design
Στην Λάρνακα θα ήθελα να δω περισσότερο πράσινο και ειδικά σε πάρκα που έχουν μείνει εντελώς ανεκμετάλλευτα. Θα ήθελα επίσης να δω ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ταμπέλες έξω από όλα τα μαγαζιά!

 

 

 

titina

 

Nικόλας Λάρκου
Ιδιωτικός Υπάλληλος

Αυτό που λείπει (ή καλύτερα ένα από τα πολλά) από την Λάρνακα, είναι ένα πάρκο ή χώρος πρασίνου. Υπάρχουν οι χώροι που μπορεί να γίνει, απλά λείπει η θέληση.
http://www.constructionweekonline.com/pictures/Salman-park.gif  ) 
Η φωτογραφία στο link
 είναι από την Σαουδική Αραβία, για να μην πει κάποιος ότι είναι δύσκολο λόγω κλίματος.
nikolas l

Δέσποινα Κυριάκουdespina kiriakoi
Ηθοποιός
Περισσότερα πάρκα και πράσινο για τα παιδιά. Περισσότερους κατάλληλους και φιλικούς χώρους για τα σκυλάκια μας, έτσι ώστε να μπορούμε να τα βγάζουμε βόλτα και επίσης περισσότερος σεβασμός στα ζώα. Τέλος, καθαρότερους δρόμους.

 

 

 

valiΒαλεντίνα Τhompson
Iδιωτικός Υπάλληλος
Θα θέλαμε να δούμε αυτά που βλέπουμε σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις: Πράσινο, όμορφα δημόσια πάρκα για τα παιδιά μας και activity/adventure park για τα παιδιά μας στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς….Επίσης όμορφες στάσεις λεωφορείων, λουλούδια στους δρόμους, καθαριότητα…..Εικόνες σαν αυτές που βλέπουμε στις πιο κάτω φωτογραφίες.
400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έλενα Χατζηγεωργίουelena x
Mind Coach
Τι θα ήθελα να δω στη Λάρνακα μας!
Θα ήθελα να δω ανθρώπους με όραμα, ικανότητες και υψηλές ηθικές αξίες, που να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τις αληθινές δυνατότητες αυτής της πόλης, και να δημιουργούν συλλογικά, το τουριστικό και πολιτιστικό πλάνο ανάπτυξης και προώθησης της, στην κάθε του λεπτομέρεια. Θέλω να δω δηλαδή μια βάση εξέλιξης, μέσα από την οποία, επιχειρηματίες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, θα μπορούν να δράσουν και να δημιουργήσουν, έτσι ώστε να ανθίσει αυτή η πόλη και επιχειρηματικά, αλλά και πολιτισμικά, και να δημιουργήσει για κατοίκους και επισκέπτες εξαιρετική ποιότητα ζωής!
Και όπως λέει ο Αριστοτέλης Ωνάσης: “Για να πετύχεις, πρέπει να κάνεις πράγματα μεγάλα, σκέψεις μεγάλες και να λες λόγια μεγάλα”. Καιρός λοιπόν να κάνουμε όνειρα, πλάνα και βήματα μεγάλα για την πανέμορφή μας Λάρνακα!

Olivia

Ολίβια Thompson
Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κάτι που με απασχόλησε πρόσφατα….
wedding venues! Έχουμε 1-2 γνωστά μέρη για γάμους (ένα στην περιοχή Μακένζι και ένα παραλιακά, στην περιοχή Δεκέλιας), αλλά χρειάζονται κι άλλα, ακόμη 2-3, έστω. Οι αίθουσες δεξιώσεων είναι αρκετές αν μιλάμε για κάτι μεγάλο. Όμως κάτι όμορφο, σχετικά μικρό, παραλιακό, δεν έχουμε παρά μόνο τα 1-2 που προανέφερα. Αυτού του είδους χώροι έχουν πάντα δουλειά, άρα γιατί δεν δημιουργούνται ακόμη λίγα στη πόλη μας; Πιστεύω πως για κάποιον που αναζητά κάτι όμορφο ή παραλιακό για τον γάμο του είναι περιορισμένες οι επιλογές του στη πόλη μας.

 

anna

mara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μόνικα ΜιχαηλίδουMonika
Παιδίατρος
Η Λάρνακα που θα ήθελα…..
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ
Λόγω της καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού συστήματος της πόλης και της διαχρονική αλόγιστης λειτουργίας πολλαπλών υπηρεσιών, π.χ ΑΤΗΚ,ΑΗΚ κ.α , το οδόστρωμα έχει σχιστεί πολλές φορές και ΟΛΟΙ οι δρόμοι της πόλης είναι κατεστραμμένοι, θέμα το οποίο όλους μας σ τενα χωρεί και μας εκνευρίζει, επιπλέον επιφέρει μη αναστρέψιμη φθορά στα αυτοκίνητα των δημοτών και τέλος είναι ένας δείκτης ανάπτυξης της πόλης στα μάτια επισκεπτών όπου παραμένουμε χρόνια τώρα εκτεθιμένοι.
ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ
Στα πλαίσια δημιουργίας σύγχρονου οδικού δικτύου και οδοστρώματος θα ήθελα να δω περισσότερους ποδηλατόδρομους αλλά και χώρους στάθμευσης των ποδηλάτων.  Επίσης σύστημα ενοικίασης ποδηλάτου από κεντρικά σημεία προς διευκόλυνση μετακίνησης δημοτών αλλά κ αι τουριστών.
ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ-ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Περισσότεροι χώροι στάθμευσης και ένα λειτουργικό και αξιόπιστο σύστημα πληρωμής στάθμευσης.  Η στάθμευση στα πεζοδρόμια θα πρέπει να εξαλειφθεί άμεσα.  Δεν επιτρέπεται να καταγγέλεται όχημα για μη πληρωμή στάθμευσης σε σημείο όπου δεν υπάρχει παρκόμετρο ή αυτό δεν λειτουργεί ή το σύστημα με τα sms είναι προβληματικο!
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΨΕΚΑΣΜΟΙ-ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ
Άμεση αναγκαιότητα για όλη την πόλη η επίσπευση, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος αλλά και η σύνδεση των νοικοκυριών με το σύστημα άντλεισης.
Οι πλημμύρες κάθε φορά που θα βρέξει στη Λάρνακα απειλούν ζωές και περιουσίες.  Σημαντικό ρόλο παίζει η παραμέληση καθαρισμού των φρεατίων από τους δημότες αλλά και των ποταμών από τον Δήμο όπου αδιάφοροι δημότες ρίχνουν μεγάλα και ογκώδη απορρίμματα με αποτέλεσμα να αναχαιτίζουν την ορμή των νερών και να οδηγούν σε πλημμύρες.
Στην περιοχή που κατοικώ (Άγιο Νικόλαο) αλλά και σε όλη την περιοχή Φανερωμένης κάθε άνοιξη ταλαιπωρούμαστε από τον πολλαπλασιασμό των εντόμων και κουνουπιών λόγω της αύξησης της βλάστησης και από την αυξημένη υγρασία στην περιοχή της Αλυκής.  Επιτέλους ας γίνουν εγκαίρως όλες οι πρόνοιες και η επιλογή των εντομοκτόνων ή φυτοκτόνων φαρμάκων αλλά και ο έλεγχος των jet που ψεκάζουν…..
Πολλές ενορίες αλλά και πολλοί δρόμοι και λεωφόρο αφήνονται στο έλεος των αγριόχορτων και αποδίδουν την όψη επαρχίας ή και υπαίθρου που όμως με λύπη μου να αναφέρω ότι και η ύπαιθρος πλέον αλλά και η επαρχία είναι πιο περιποιημένη και καθαρή. Πολλά ιδιόκτητα οικόπεδα μένουν απεριποίητα γεμάτα αγριόχορτα και ερπετά που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των περιοίκων.  Οι καλαμιώνες εδώ κοντά μας απέναντι από την Αλυκή θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια εμάς και των σπιτιών μας και θα πρέπει να καθαρίζονται για την πρόληψη των πυρκαγιών.  Να αναφέρω ότι εκτός από σπίτια εδώ γειτνιάζει και το δημόσιο νηπιαγωγείο της περιοχής.
Η τοποθέτηση καλάθων απορριμμάτων σε εκτενέστερο βαθμό σε ολόκληρη την πόλη είναι απαραίτητη, όπως και κάδων ανακύκλωσης.  Σημαντικό επίσης είναι οι κάδοι να αδειάζονται!
Ο Δήμος ας ασχοληθεί με σύστημα όσο αφορά την καθαριότητα και όχι με σπασμωδικές ενέργειες πρόχειρα και βιαστικά.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Ο Δήμος να υιοθετήσει και να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σύστημα ανακύκλωσης με τοποθέτηση κάδων για όλες τις συλλογές σε σχολεία, δημοτικά μέγαρα, υπεραγορές, αλλά και μέσα στις γειτονιές.
ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ
Να επεκταθεί  σε όλη την πόλη για να δημιουργεί και σκίαση αλλά και ομορφιά.  Τα δέντρα να φύγουν από τα πεζοδρόμια…στα πεζοδρόμια περπατούν άνθρωποι, κυλούν αναπηρικά καροτσάκια, αλλά και γονείς με τα μωρά τους σε καρότσια.
ΠΑΡΚΑ- ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ-ΠΑΡΚΟ ΤΕΚΚΕ
Όλα τα πάρκα στις συνοικίες, αλλά και τα μεγάλα πάρκα της πόλης να αναβαθμιστούν και με λουλούδια που ανθίζουν,  τραπέζια, παγκάκια, νερό πόσιμο και τουαλέτες όπως και παιχνίδια για τα παιδιά.  Να απευθύνονται οι προδιαγραφές σε όλες τις ηλικίες αλλά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες και σε άτομα με αναπηρικά καροτσάκια.
ΠΑΡΚΟ ΑΛΥΚΗΣ-ΧΑΛΑ-ΣΟΥΛΤΑΝ ΤΕΚΚΕ
Δημιουργία ορμητηρίου.  Κέντρο περιβάλλοντος που να εκθέτει την βιοποικιλότητα της Αλυκής και του βιότοπου που τη περιβάλλει γενικότερα αλλά και ιστορικής προβολής του τεμένους Χαλά Σουλτάν.  Ο χώρος του παλιού κέντρου Αλ Χαλίλι –εννοείται με τη δημιουργία σύγχρονου κτιρίου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες-θα μπορούσε να φιλοξενήσει όλα αυτά ως εκθεσιακός ή και μουσειακός χώρος αλλά και σαν καφετέρια για χαλάρωση και ξεκούραση, τόσο για του περαστικούς αλλά και για τους τουρίστες.
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΚΕΝΖΥ
Μετά την τάξη που θα επέλθει με τα κέντρα αναψυχής, θα πρέπει να επανέλθει το πράσινο, ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος κατά μήκος της ακτής με τρόπο που να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τον χώρο χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλο.  Επίσης να τοποθετηθούν και παιχνίδια στους χώρους πρασίνου που θα δημιουργηθούν.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
Ένα συνεδριακό κέντρο. Χώρος φιλοξενίας μιας εμπορικής έκθεσης. Μεγάλο κλειστό θέατρο για να φιλοξενεί συναυλίες και άλλα πολιτιστικά δρώμενα στη πόλη μας.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Το Ανοικτό σχολείο  να μελετήσει το ενδεχόμενο στελέχωσης και λειτουργίας σχολικών μονάδων κατά τον μήνα Ιούλιο για παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!