Βιβλία για το καλοκαίρι…

3

Το διάβασμα μας κάνει όλους μετανάστες. Μας παίρνει μακριά απ’ τα σπίτια μας, αλλά το σπουδαιότερο, μας βρίσκει σπίτια παντού”
είχε πει η Βρετανίδα συγγραφέας Jean Rhys (1894-1979)

To καλοκαίρι είναι εδώ και εσύ θα ψάχνεις βιβλία για την…..παραλία. Για τις διακοπές. Για εκείνες τις ωραίες βραδιές στην βεράντα, ακόμα και για το αεροπλάνο, το πλοίο, το τρένο…..Οι εισηγήσεις λοιπόν του Skala Times για το καλοκαίρι 2016 είναι οι πιο κάτω (αφού τα διαβάσαμε τώρα προτείνουμε αυτά που ξεχωρίσαμε).
2

Αν ψάχνεις για ένα βιβλίο μυθιστόρημα που να τα περιέχει όλα: εικόνες απ’ τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο (για να μην ξεχνάμε την κτηνωδία που σφράγισε την ανθρωπότητα), το πρόβλημα του αλκοολισμού και της ενδοοικογενειακής βίας, τη δύναμη της μητρικής αγάπης, την αδυσώπητη συμπεριφορά “των ανθρώπων του θεού” που κάθε άλλο παρά άνθρωποι του Θεού είναι , τα λάθη των γωνιών που κάποτε σκοτώνουν τις ζωές των παιδιών τους και πολλά άλλα διαχρονικά θέματα…. Τότε προτείνουμε το βιβλίο της Kathryn Hughes “Το Γράμμα Που Δεν Στάλθηκε Ποτέ”. (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)

Relaxing by reading on the beach

Αν ψάχνεις βιβλίο αυτοβελτίωσης με απολαυστικό τρόπο γραμμένο, από ένα σπουδαίο success coach, ένα βιβλίο που θα γίνει φίλος σου και θα το αγκαλιάσεις σαν εγχειρίδιο ζωής τότε ανεπιφύλακτα προτείνουμε το βιβλίο του Νικόλα Σμυρνάκη “Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου” (εκδόσεις ΔΙΟΠΡΑ)

Αν ψάχνεις ένα αστυνομικό βιβλίο, η Mo Hayder έχει γράψει μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά αστυνομικά μυθιστορήματα στην ιστορία του είδους. Το πρώτο της βιβλίο, το «Φονικό κελάηδισμα», χαρακτηρίστηκε σαν «πρώτης γραμμής θρίλερ που σοκάρει» από την εφημερίδα Guardian, ενώ το επόμενο, “Η Σιωπή των δέντρων”, ψηφίστηκε από τους Times σαν «ένα από τα πιο τρομακτικά θρίλερ που γράφτηκαν ποτέ». (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)

Το βιβλίο της Άννας Γαλανού “Όταν φεύγουν τα σύννεφα” (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ) είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο που θα σας κερδίζει. “Άραγε κάποια πράγματα έρχονται τυχαία στη ζωή μας ή μια ανώτερη δύναμη τα φέρνει στον δρόμο μας; Μπορεί το πεπρωμένο να κινεί τα νήματα του σύμπαντος, να καθοδηγεί τις ζωές μας και να χαράζει το μέλλον μας; Πόσο δύσκολο είναι να του ξεφύγει κανείς; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος όταν διεκδικεί την αληθινή αγάπη;”
4

Για τα παιδιά σας:
Νέα συναρπαστική σειρά Τα βιβλιοροδάκια με ιστορίες για πυροσβέστες, αγωνιστικά αυτοκίνητα, τρακτέρ και τρένο, όλα αυτά σε 4 ρόδες! Το βιβλιοπυργάκι επιστρέφει με άλλο ένα σχήμα. Κυλινδρικό και σε σχήμα Φάρου. Από τα αγαπημένα των παιδιών!
Επίσης η “Σκουφοκοκκινίτσα” της Μαρίνας Γιώτη είναι ένα καταπληκτικό εκπαιδευτικό παραμύθι που ήδη έχει ξεχωρίσει σε ολόκληρη την Ελλάδα.
(ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ)

5

All Time Classic
Αν ψάχνεις για καλά διαχρονικά βιβλία χωρίς να νοιάζεσαι αν είναι καινούριες κυκλοφορίες τότε προτείνουμε ένα μοναδικό Tom Robbins (Ο Χορός των Εφτά Πέπλων” εκδόσεις ΑΙΟΛΟΣ) ή ένα Βασίλη Βασιλικό (ο δεύτερος πιο πολυμεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας μετά τον Καζαντζάκη). “Θύματα Ειρήνης”, “Ο τρομερός μήνας Αύγουστος”, “Ζ”, “290 πρόσωπα”.

Ανάλαφρα και Απολαυστικά
Δεν ειν’ κακό να πας στην παραλία έχοντας στην τσάντα σου μία Παυλίνα Νάσιουτζικ (στα ελληνικά νησιά, για τρεις συνεχόμενες χρονιές, την είχα μαζί μου)
“Μαμάδες Βορείων Προαστείων” (Εκδόσεις Μελάνι)
“Μύκονος Μπλουζ” (Εκδόσεις Λιβάνη)
“Κάψτε τα νυφικά” (Εκδόσεις Λιβάνη)

6

Επίσης το βιβλίο “Σαββατογεννημένη” με άρθρα της Μαλβίνας Κάραλη είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει απ’ την βιβλιοθήκη όσων αγαπούν τις καλές πένες. Είτε στην βεράντα τα βράδια του Αυγούστου, είτε σε παραλίες η Μαλβίνα είναι παντός καιρού!
“Αυτά είναι τα καλύτερα κείμενα που έγραψε ποτέ η Μαλβίνα. Με διαφορά. Έχουν κάτι ρωμαλέο και αστραφτερό, αν και μιλούν για θέματα της καρδιάς και του θανάτου. Ο χρόνος το αύξησε. Ανέδειξε το μεταλλικό ύφος τους, την πυκνή ευφυΐα τους. Ειδικά τα κείμενα της Νέας Υόρκης, τους μήνες της αρρώστιας, έχουν κάτι σπάνιο. Είναι μια λοξή συνομιλία με το θάνατο, γεμάτη δέος, οργή και κούραση. Είναι λαμπρά δοκίμια για τις περιπέτειες του έρωτα, την ελληνική κοινωνία με τους εξωφρενικούς χαρακτήρες της, τη σκέψη του θανάτου και τα διλήμματα της συνείδησης. Ταυτοχρόνως είναι το κρυπτικό ημερολόγιο ενός υπέροχου και μαύρου κοριτσιού, που έφυγε νωρίς”

Φυσικά στην κατηγορία των ανάλαφρων και απολαυστικών δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένας Πάολο Κοέλο.
“Η Μοιχεία” (Εκδόσεις Λιβάνη)

7

Τέλος, αν θες ένα βιβλίο για τους μοναδικούς οικογενειακούς δεσμούς, ένα βιβλίο γραμμένο γεμάτο συναισθήματα, από τον γνωστό παρουσιαστή και μουσικό παραγωγό Αντώνη Κανάκη, τότε προτείνουμε το “Μπαμπά (μια κανονική μέρα)”. Όλα τα έσοδα από το βιβλίο πάνε στο Ορφανοτροφείο “Άγιος Στυλιανός” στην Θεσσαλονίκη.
Εκδόσεις ΙΑΝΟΣ.

8

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!