Σεισμοί στις γειτονιές του κόσμου τις τελευταίες μέρες….

14628335551097360719

Mε αφορμή την σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/5), στις 03:18, στην Κύπρο ρίχνουμε μια ματιά στους σεισμούς που έγινα τις τελευταίες μέρες σε γειτονικούς τόπους, αλλά και πιο μακριά από εμάς….

Λίγες ώρες πριν τον σεισμό στην Κύπρο, σεισμός σημειώθηκε και τα Τρίκαλα.
Σεισμός της τάξεως των 3,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Τρίκαλα το βράδυ της Τετάρτης.
Όπως αναφέρει το trikalazoom, η σεισμική δόνηση συνέβη 14 χλμ Βόρεια – Βορειοανατολικά των Τρικάλων και έκανε τους κατοίκους να βγουν τρομαγμένοι έξω από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση.

Πριν δύο μέρες σεισμός έγινε και στην Ζάκυνθο. Τριπλή ασθενής σεισμική δόνηση, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (10/5), σε διάστημα οχτώ λεπτών στο νησί της Ζακύνθου.
Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 05:18 και είχε μέγεθος τα 3,2 Ρίχτερ.
Η Τρίτη κατά σειρά σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 05:24 τα ξημερώματα και είχε μέγεθος τα 3,4 Ρίχτερ.
Η αυτόματη λύση του EMSC κατέγραψε τους σεισμούς των 05:18 και 05:24 στα 3,5 και 3,9 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Σεισμός 3,9R έγινε αισθητός στην Αθήνα στις 9 Μαίου.
Ο σεισμός, της Δευτέρας, 
έγινε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Εύβοιας, στις 20.29 το απόγευμα, και έγινε αισθητός σε όλη την Ανατολική Στερεά αλλά και στην Αττική και την Αθήνα.
Το επίκεντρό του εντοπίζεται γύρω στα τριάντα χιλιόμετρα νότια της Αλοννήσου, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ του νησιού και των ακτών της Εύβοιας.
Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα

Σεισμό είχαμε και στη Σύρο το Μεγάλο Σάββατο, 30 Απριλίου. Σύμφωνα με το cyclades24.gr: Μπορεί οι Κυκλάδες να έχουν σημαντική σεισμική ιστορία στο παρελθόν, ιδιαίτερα με το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τον μεγάλο σεισμό στην Αμοργό, ωστόσο δεν θεωρούνται από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της χώρας μας.
Ιδιαίτερα δε σεισμική δόνηση με επίκεντρο την Σύρο είναι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο ίσως και απίθανο.
Και όμως, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου σημειώθηκε σεισμός με επίκεντρο την Σύρο!
Η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα ασθενής (3 Ρίχτερ) και σημειώθηκε με επίκεντρο 2,9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ερμούπολης. Ωστόσο το μικρό εστιακό της βάθος (10 χιλιόμετρα) είχε αποτέλεσμα να γίνει έστω και ελάχιστα αισθητή από ορισμένους κατοίκους του νησιού!

Ενώ πιο μακριά μας:
Στην Κίνα έγινε Σεισμός 5,5 βαθμών και χτύπησε το Θιβέτ την Τετάρτη 11 Μαϊου
Επίσης Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τα ξημερώματα της Κυριακής (8 Μαίου) στο νότιο Μεξικό.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!