Χρυσές σφαίρες και….Όσκαρ!

Μήπως οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών πρέπει να ετοιμάζουν το λόγο τους για τα Όσκαρ;
Λέγεται ότι οι Χρυσές Σφαίρες ουσιαστικά προβλέπουν τους νικητές των βραβείων Όσκαρ. Ας ρίξουμε μια ματιά στις 4 πιο σημαντικές κατηγορίες για να δούμε αν αυτό αληθεύει.

hoho0

Ποια είναι η διαφορά;
Τα 93 μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου επιλέγουν τους νικητές των Χρυσών Σφαιρών. Αυτό σημαίνει ότι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο που ζουν στο Χόλιγουντ, αποφασίζουν ποιος θα κερδίσει τι. Για τα Όσκαρ ψηφίζουν τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, περισσότεροι από 5.700 άνθρωποι που εργάζονται στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Προηγούνται οι κυρίες
Στις Χρυσές Σφαίρες υπάρχουν δύο υποκατηγορίες για την καλύτερη γυναίκα ηθοποιό. Η μια είναι για το δράμα και η δεύτερη για μιούζικαλ/ κωμωδία. Στα 72 χρόνια που μετρούν οι Χρυσές Σφαίρες οι ηθοποιοί που κέρδισαν τη Χρυσή Σφαίρα κέρδισαν και το Όσκαρ την ίδια χρονιά 50 φορές. Στην κατηγορία του δράματος 37 φορές και 13 φορές στην κατηγορία μιούζικαλ/ κωμωδία.

hoho3

Τα τελευταία 15 χρόνια μόνο μια φορά καμία από τις νικήτριες στις δύο κατηγορίες δεν κατάφερε να φύγει με το Όσκαρ. Ήταν το 2001 όταν η Χάλι Μπέρι κέρδισε το Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου ρόλου για την ταινία Monster’s Ball, ενώ στις Χρυσές Σφαίρες είχε σαρώσει η Νικόλ Κίντμαν.

Η Τζένιφερ Λόρενς που πήρε φέτος της Χρυσή Σφαίρα σίγουρα ελπίζει αυτή η παράδοση να συνεχιστεί.

Κακός οιωνός για όσους δεν είναι πρωταγωνιστές
Ανάλογη είναι η εικόνα και για τους άντρες ηθοποιούς. Τα 72 χρόνια των Χρυσών Σφαιρών, οι νικητές τους έχουν κερδίσει το Όσκαρ 54 φορές. Στην κατηγορία δράμα 47 φορές και στην κατηγορία μιούζικαλ/ κωμωδία 7 φορές.

Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες μόνο 4 ηθοποιοί έχουν καταφέρει να κερδίσουν Χρυσή Σφαίρα και στις δύο κατηγορίες, αλλά δεν έχουν πάρει το Όσκαρ. Είναι οι Τζόρτζ Κλούνι, Τζιμ Κάρεϊ, Τομ Κρουζ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ο Ντι Κάπριο θα έχει και φέτος την ευκαιρία να κερδίσει το πρώτο του Όσκαρ.

Ο Πίτερ Οτούλ είναι ο μεγάλος χαμένος, καθώς έχει πάρει 3 Χρυσές Σφαίρες και κανένα Όσκαρ.

ΠΗΓΗ:http://gr.euronews.com/

hoho1

Χρυσές Σφαίρες 2016: Οι νικητές της 73ης απονομής
Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες η 73η τελετή απονομής Χρυσών Σφαιρών. Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχτηκε η ταινία «The Revenant», του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ινιαρίτου με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος απέσπασε την Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε δραματική ταινία. Έκπληξη αποτέλεσε, κυρίως για τον ίδιο τον ηθοποιό, το βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου, το οποίο απέσπασε ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Το μόνο που μένει να δούμε, είναι εάν πράγματι οι Χρυσές Σφαίρες αποτελούν τον προάγγελο των Όσκαρ και επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά που θέλουν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να παίρνει, επιτέλους, στα χέρια του το πολυπόθητο Όσκαρ.

Δείτε όλα τα βραβεία αναλυτικά:

Καλύτερη δραματική ταινία: The Revenant

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε δραματική ταινία: Λεονάρντο Ντι Κάπριο (The Revenant)

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε δραματική ταινία: Μπρι Λάρσον (The Room)

Καλύτερη β’ γυναικεία ερμηνεία: Κέιτ Γουίνσλετ (Στιβ Τζομπς)

Καλύτερη β’ ανδρική ερμηνεία: Σιλβέστερ Σταλόνε (Creed)

Καλύτερη σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Γκονζάλεθ Ινιαρίτου (The Revenant)

Καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ: The Martian

Καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Ματ Ντέιμον (The Martian)

Καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Τζένιφερ Λόρενς (Joy)

Καλύτερη ταινία Animation : Inside Out

Καλύτερη μη αγγλόφωνη ταινία: Ο γιός του Σαούλ

Καλύτερο σενάριο: Στιβ Τζομπς

Καλύτερη μουσική: Ένιο Μορικόνε (Hateful Eight)

Καλύτερο τραγούδι: «Wirings on the wall» – Spectre

Χρυσή Σφαίρα κέρδισε και η Lady Gaga, η οποία παρέλαβε συγκινημένη το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία για τον ρόλο της στη σειρά “American Horror Story”.

ΠΗΓΗ: http://www.huffingtonpost.gr/

hoho2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Αννίτα Δημητρίου Πρόεδρος ΔΗΣΥ: «Αν δεν υπήρχε ένας σπουδαίος οραματιστής, ο Γλαύκος Κληρίδης, η Κύπρος δεν θα βρισκόταν σήμερα στην ΕΕ»

Εκδήλωση Δημοκρατικού Συναγερμού για Ημέρα της Ευρώπης Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τίμησε σήμερα την Ημέρα της Ευρώπης με μια συμβολική εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας στην παρουσία

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

1. Εργασίες επιδιόρθωσης ασφαλτικού οδοστρώματος στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι

error: Content is protected !!