Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής

Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής
(Με τη στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου)

MATHIMATA GRAFHS

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι από το Γενάρη 2016 στα μαθήματα που προσφέρει το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας προστίθεται ακόμη ένα, αυτό της Δημιουργικής Γραφής, με τη δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου.

Η καλλιέργεια του τρόπου έκφρασης, τα “μυστικά” της γραφής, η ανάλυση εκπαιδευτικών παιδικών, εφηβικών και άλλων βιβλίων, η ασχολία με τις λέξεις και το γραπτό λόγο, είναι μερικοί από τους στόχους των μαθημάτων δημιουργικής γραφής.

Αποσκοπώντας όχι μόνο στη συγγραφική πρόοδο αλλά ακόμα και στην επαγγελματική κατάρτιση των μαθητών, αλλά και στην ενημέρωση, την επιμόρφωση και την καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα.

Είναι αλήθεια πως μέσα από την καθημερινότητα μας χάνουμε την ευαισθησία και το νόημα που εμπεριέχουν οι λέξεις με αποτέλεσμα πολλές φορές να χρησιμοποιούμε λέξεις στις οποίες δεν αποτυπώνεται στο μέγεθος που της αξίζει μια πρόταση μας ή ένα συναίσθημα μας. Μέσα από τα μαθήματα δημιουργικής γραφής, ανάμεσα σε άλλα, θα ταξιδεύουμε στην ουσία των λέξεων και θα μαθαίνουμε (ή θα ξαναθυμόμαστε) την αξία ή τον πραγματικό χαρακτήρα των λέξεων.

Γιατί, όπως έχει πει και ο Γιάννης Ρίτσος, “Οι λέξεις έχουν κι άλλο φλούδι παραμέσα, όπως τα αμύγδαλα και η υπομονή”.

Η δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου* θα διδάσκει σε τρεις διαφορετικές ομάδες:

Παιδιά 8 – 12 ετών
Έφηβους 13 – 18 ετών
και ενήλικες 18 μέχρι 108 ετών

Οι εγγραφές ξεκίνησαν.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα και το πρόγραμμα, στο τηλέφωνο του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας: 24001502

Τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Ιανουαρίου 2016

*Η Γιώτα Δημητρίου είναι πτυχιούχος δημοσιογράφος και έχει σπουδάσει στη Κύπρο (Frederick) και στο Λονδίνο (Middlesex University).

moimoiΈχει εργαστεί ως Δημοσιογράφος, ως Βοηθός Αρχισυντάκτρια και ως Αρχισυντάκτρια σε Κύπρο και Λονδίνο. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, περιοδικά και διαδικτυακά ΜΜΕ.

Έχει γράψει κριτικές σε δυο οπισθόφυλλα βιβλίων των εκδόσεων “Ψυχογιός”, έχει κάνει αρκετές παρουσιάσεις βιβλίων, ενώ πριν λίγους μήνες έγινε η παρουσίαση της δικής της ποιητικής συλλογής με τίτλο “Η Φυγή”.

Η Γιώτα τα τελευταία 4 χρόνια έχει δημιουργήσει το δικό της διαδικτυακό περιοδικό Skala Times (www.skalatimes.com) το οποίο πρωτίστως ασχολείται με θέματα τέχνης και ακτιβισμού.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!