«ΕΓΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» Mε χρώμα και φαντασία την Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα

02.11.2015

Η εκδήλωση «ΕΓΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» γέμισε χρώμα και φαντασία την Πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα

enan

Η εκδήλωση «ΕΓΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά & Νέους πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες, Λάρνακα.

Η Πλατεία ξεχείλισε με χρώμα, φαντασία, κατασκευές και πολλά παιδικά χαμόγελα σε αυτό το δημιουργικό απόγευμα όπου τα παιδιά καλούνταν να ακολουθήσουν ένα «μονοπάτι» με δραστηριότητες όπως ζωγραφική, τέχνη & περιβάλλον, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική γραφή και colour therapy & NLP. Τα πολύ μικρά παιδάκια διασκέδασαν με το πρόγραμμα Kindermusik.

Στη ζωγραφική, και με τη βοήθεια της εικαστικού Μαρίας Κυριάκου, τα παιδιά σχημάτισαν το σώμα τους σε χαρτί και του έδωσαν χρώμα με διάφορα υλικά ζωγραφικής.
Στη δημιουργική γραφή είχαν την ευκαιρία να γράψουν μικρές ιστοριούλες και να ταξιδέψουν μαζί με τη Γιώτα Δημητρίου μέσα από τις λέξεις, με πρωταγωνιστές την Πέπα το Γουρουνάκι, τον Πήτερ Παν και τη Θάλασσα. Eνώ για τα πολύ μικρά παιδάκια (2-5) υπήρχε ανάγνωση του εκπαιδευτικού παραμυθιού “Ένα φοβισμένο ελεφαντάκι”.
Στην Τέχνη & Περιβάλλον έφτιαξαν μαζί με την καλλιτέχνη Άντρη Χριστοφίδη μικρά έργα τέχνης με ανακυκλώσιμα υλικά.
Με την Έλενα Χατζηγεωργίου ‘απογειώθηκαν’ με ένα χρωματιστό αερόστατο στο
Colour Therapy & NLP.
Ο Αυγερινός Σανταμάς μαζί με την εφηβική θεατρική ομάδα του Ιδρύματος έδειξαν στα παιδιά και στους έφηβους τί σημαίνει θεατρικό παιχνίδι και μαζί δημιούργησαν μικρά θεατρικά, αυτοσχέδια σκετσάκια.
Το
Kindermusik με την Άντρη Μιχαήλ απασχόλησε τα μικρά παιδάκια που χόρεψαν και έπαιξαν διάφορα μουσικά κρουστά όργανα.

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2010 με την έγκριση και τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στόχος του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων, είναι «η συνύπαρξη Τεχνών» σε ένα χώρο για παιδιά και εφήβους, και γενικά νέους όλων των ηλικιών παρέχοντας συνάμα στήριξη σε άτομα και ομάδες με όραμα συνυφασμένο με το δικό του.

Το Ίδρυμα προσφέρει εργαστήρια: θεάτρου, ζωγραφικής, παιδικής & εφηβικής δημιουργικότητας, Playback Theatre, προσωπικής εξέλιξης με χρώματα & NLP καθώς και δημιουργικής γραφής.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Ιδρύματος στο Facebook.
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 24001502 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση
infoyouthfoundationlarnaca@gmail.com

duo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!