Χτίζουμε την χαρά και την επιτυχία!

Γράφει η Έλενα Χατζηγεωργίου
Συνεργάτης το Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας για νέους και παιδιά
H Έλενα Χατζηγεωργίου είναι Life & Business Coach, Spiritual Healer, Licensed NLP Master Practitioner, Colour Life Coach, Colour Counsellor and Healer, Master Practitioner IWOC
T: +357 99616773 ■  Email: 
info@purecolour.eu  ■  Website: www.purecolour.eu

Ζούμε σε μια εποχή, ή πιο σωστά έχουμε δημιουργήσει μια εποχή, μέσα στην οποία τα Παιδιά και οι Έφηβοι μας, γίνονται όλο και πιο επιθετικοί, ανήσυχοι, με υπερβολικό στρες, παγιδευμένοι σε ένα κόσμο ηλεκτρονικό χωρίς χαρά και εξέλιξη, όπου η τεχνολογία τους χρησιμοποιεί, αντί να την χρησιμοποιούν σαν ακόμη ένα εργαλείο, για να κτίσουν το μέλλον τους. Βλέπουμε παιδιά και νέους, να τους συνοδεύει στο κάθε τι, η λέξη βαριέμαι, να θεωρούν τα πάντα δεδομένα, πολλές φορές χωρίς τον απαιτούμενο σεβασμό σε όλα αυτά που τους προσφέρονται, και χωρίς την ικανότητα να τα αξιοποιήσουν σωστά.

«Ένα παιδί που του επιτρέπετε να συμπεριφέρεται με έλλειψη σεβασμού προς τους γονείς του, δεν μπορεί να αποκτήσει ποτέ αληθινό σεβασμό για κανένα.» Billy Graham

Ναι βλέπουμε τα παιδιά και τους νέους μας, χωρίς αληθινά οράματα, να ζουν τη ζωή τους στεγνά, διαδικαστικά, να φορτώνονται με γνώσεις ή καλύτερα ‘πληροφορίες’ που από μόνες τους, χωρίς δηλαδή μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, χωρίς όνειρα και αυτοπεποίθηση, τους είναι αχρείαστες και ίσως να δημιουργούν περισσότερο μπέρδεμα. Όπως το μπέρδεμα της επιλογής των σπουδών και της μετέπειτα επαγγελματικής τους πορείας.

Βλέπουμε παιδιά και νέους που δεν ξέρουν πώς να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, όχι γιατί δεν το θέλουν, αλλά γιατί κανείς δεν τους έχει δείξει πώς γίνεται αυτό. Αφού υπάρχουν τόσες υπερβολές και αντιφάσεις γύρω τους, στο θέμα αυτό, που δεν ξέρουν που είναι οι ισορροπίες, τα δικά τους όρια, αλλά και τα όρια των γύρω τους. Παιδιά που δυσκολεύονται να θέσουν ξεκάθαρους στόχους και να τους υλοποιήσουν με χαρά. Που έχουν εντελώς λανθασμένες εικόνες στο μυαλό τους για το τί είναι αληθινή ευτυχία.

Και ενώ μέσα τους κρύβουν ένα απίστευτο πλούτο, δεν γνωρίζουν τον τρόπο να τον αναδείξουν και να τον αξιοποιήσουν για να κάνουν τα δικά τους θαύματα, αυτά που στ’ αλήθεια μπορούν.

Αφού τις πιο πολλές φορές και οι ίδιοι οι γονείς είναι τόσο πιεσμένοι και παγιδευμένοι στον ίδιο κόσμο, στους ίδιους περιορισμούς, στο ίδιο μπέρδεμα και ένταση, με τόσες πολλές πληροφορείς και αντιφάσεις γύρω τους, που αδυνατούν να αφιερώσουν χρόνο, ή ακόμη και να μπορέσουν να δουν από απόσταση και καθαρά το πώς και που είναι καλύτερα να οδηγήσουν τα παιδιά τους.

«Δεν συνάντησα ποτέ κανέναν που δεν είχε πάρα πολύ έξυπνα παιδιά. Αναρωτιέμαι πώς χάνεται όλη αυτή η εξυπνάδα στην ενηλικίωση.»Fran Lebowitz, 1951

Ίσως και πολύ πιο πριν την ενηλικίωση!

Το πώς και το γιατί φτάσαμε εδώ δεν θα το αναλύσουμε σήμερα, εξάλλου δεν έχει και σημασία! Το ζητούμενο είναι το τί κάνουμε από δω και πέρα, αν όχι σαν κοινωνία, σαν μονάδες για να αλλάξουμε αυτή τη λάθος, αυτή την καταστροφική για τους νέους μας πορεία, και να τους δώσουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλες, μα όλες τις δυνατότητες που έχουν κρυμμένες μέσα τους! Να τους βοηθήσουμε να καλλιεργήσουν την μοναδική προσωπικότητα τους, την εξυπνάδα τους, τα ταλέντα τους, τη δύναμη τους, για να μπορέσουν να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ τη χαρά και την επιτυχία τους.

Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι και η χαρά αλλά και η επιτυχία μπορούν να δημιουργηθούν εάν κάποιος ξέρει τον τρόπο!

«Η Ευτυχία δεν είναι κάτι έτοιμο. Δημιουργείτε από τις δικές μας πράξεις!» Dalai Lama

«Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.» Αριστοτέλης

Όπως πολύ σωστά λένε πολλοί μεγάλοι!

Τώρα οι νέοι και τα παιδιά στη Λάρνακα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να ανοίξουν φτερά, και να απομακρυνθούν από την όποια λάθος πορεία, φόβο, στρες ή ότι άλλο είναι αυτό που τα εμποδίζει, και να μάθουν τον τρόπο να ζουν, τον τρόπο να γνωρίσουν και να ξεκλειδώσουν τον πλούτο τους, τον τρόπο να είναι ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ, ΕΠΙΜΟΝΟΙ και ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ, με τις σειρές εργαστηρίων ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙΣ για έφηβους 12-17 χρόνων και ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ για παιδιά 6-11 χρόνων. Σειρές που προσφέρονται από τις 10.10.2015 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας!

Σχεδιασμένες για να στηρίξουν και το δικό σας πολύτιμο ρόλο σαν γονείς! Έχοντας υπόψη σας ότι,

«Τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου είναι οι ρίζες της υπευθυνότητας και τα φτερά της ανεξαρτησίας.» Denis Waitley , 1933

Έτσι με ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ και ΜΑΘΕ ΝΑ ΖΕΙΣ, και κύριο χαρακτηριστικό τους την αποτελεσματικότητα, που επιτυγχάνετε μέσα από ένα μοναδικό και ολοκληρωμένο σύστημα προσωπικής ανάπτυξης, με βασικό άξονα τη Χρωματοθεραπεία και το NLP (neurolinguistic programming), την επιστήμη πίσω από την επιτυχία, δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε παιδί και σε κάθε νέο να δημιουργήσει και να ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ την προσωπικότητα του.

Με δίωρα άκρως ευχάριστα, έξυπνα και ενδιαφέροντα εργαστήρια, τόσο καλά σχεδιασμένα, τόσο εμπλουτισμένα με εναλλαγή δράσεων, τεχνικών και υλικού, που κρατούν το ενδιαφέρον και τη απόλυτη συμμετοχή των παιδιών και των νέων από την αρχή μέχρι το τέλος κάθε φορά. Γιατί εμείς ξέρουμε ότι! «Το μυαλό δεν είναι δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά φωτιά που πρέπει να ανάψει» Πλούταρχος, και γνωρίζουμε τον τρόπο να την ανάψουμε!

Αυτό μου το επιτρέπει να το λέω τα πέραν των 10 χρόνων πορείας στον τομέα της προσωπικής εξέλιξης σαν Προπονητής Ζωή & Επιχειρήσεων, και τα 100% επιτυχημένα αποτελέσματα σε εκατοντάδες ενήλικες, νέους , παιδιά αλλά και επιχειρηματίες, που έχουν αξιοποιήσει τις προσωπικές συνεδρίες και τα μοναδικά προγράμματα που έχω δημιουργήσει!

Περιμένουμε λοιπόν στα εργαστήρια μας τα παιδιά και του εφήβους σας, για να δημιουργήσουμε μαζί τους νέους, χαρούμενους και επιτυχημένους ανθρώπους του αύριο! ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ! Δεν νομίζετε;
poli1polu2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!