Εκδήλωση Διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αραδίππου

Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αραδίππου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από όλους εμάς τους πολίτες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας αύριο Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 5:30 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Αραδίππου. Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα που το Δημοτικό poioiΣυμβούλιο Αραδίππου σε συνεδρία του θα εξετάσει το θέμα αδειοδότησης του εργοστασίου χρυσού για εγκατάσταση του δίπλα από οικιστική περιοχή.

Δυστυχώς και τρίτο εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας ζητά άδεια από τον Δήμο Αραδίππου για να εγκατασταθεί και αυτό (παράτυπα) στην περιοχή ελαφριάς βιομηχανίας Αραδίππου/Καλού Χωριού. Αυτή τη φορά πρόκειται για εργοστάσιο επεξεργασίας και εξευγενισμού χρυσού το οποίο θα χρησιμοποιεί άκρως επικίνδυνα χημικά όπως το θανατηφόρο αέριο χλώριο και θα παράγει εξαιρετικά επικίνδυνα απόβλητα. Ένα εργοστάσιο που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια, την ανθρώπινη ζωή.

Επιστημονικές πηγές αναφέρουν πως σε περίπτωση διαρροής αέριου χλωρίου αυτό εξαπλώνεται σε μεγάλη ακτίνα μέσα σε λίγα λεπτά και προκαλεί από αναπνευστικά προβλήματα μέχρι θάνατο.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από τις ομάδες «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης Και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς Μενεού». Στηρίζεται από την ομάδα Λάρνακα εν δράσει.

Καλούμε όλους τους δημότες Λάρνακας, Αραδίππου, Δρομολαξιάς και Μενεού που επηρεάζονται από το εργοστάσιο αυτό να δώσουν δυναμικά το παρόν τους αύριο για να διαμαρτυρηθούν για τη βιομηχανοποίηση της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, για να ζητήσουν την προστασία της υγείας και ασφάλειας τους, για να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους σε μια Λάρνακα που δε θα φοβάται ότι μπορεί να αναπνεύσει χημικά και τοξικά, που δε θα φοβάται ότι θα μολυνθεί από επικίνδυνα απόβλητα.

Αύριο λοιπόν όλοι μαζί ζητάμε το αυτονόητο, δικαίωμα στη ζωή!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!