Προβολή 21 Σεπτεμβρίου “Bikes vs Cars”

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας ιδρύθηκε το 1979 σαν μη-κερδοσκοπικός οργανισμός. Προσφέρει μια εναλλακτική κινηματογραφική εμπειρία αφού προβάλλει ταινίες σε διαφορετικές τοποθέσιες και επιλέγει ανεξάρτητες και εναλλακτικές ταινίες, δημιουργικά ντοκυμαντέρ και Κυπριακές παραγωγές.

Τα εισητήρια κοστίζουν €5 για μη εγγεγραμένα άτομα, και €3 για μέλη της λέσχης· Η ετήσια συνδρομή για όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη κοστίζει €15.

21 Σεπτεμβρίου: Bikes vs Cars
Στις 8.30 μ.μ
Η προβολή θα γίνει στη πλατεία Ερμού
Αυτή η προβολή θα γίνει δωρεάν

12003372_489364767909024_5223526661527804395_nΗ Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας συμμετέχει στην Εβδομάδα Κινητικότητας με την δωρεάν προβολή του ντοκιμαντέρ BIKES Vs CARS. Σας περιμένουμε με ποδήλατα (και κράνη) ή πεζούς στην τελευταία μας θερινή προβολή για φέτος. 

Το Bikes vs Cars φέρνει στην επιφάνεια ένα παγκόσμιο θέμα που όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να συζητήσουμε: τις κλιματολογικές αλλ αγές, τις πηγές ενέργειας, τις πόλεις που καταπατούνται πλήρως από τα αυτοκίνητα, ένα τεράστιο, βρώμικο, θορυβώδες κυκλοφοριακό χάος που ολοένα μεγαλώνει. Το ποδήλατο είναι το καλύτερο μέσο για αλλαγή, αλλά τα τεράστια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη βιομηχανία αυτοκινήτων επενδύουν δισεκατομμύρια σε λόμπι και διαφημίσεις για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Σε αυτή την ταινία συναντούμε ακτιβιστές και οραματιστές που παλεύουν για καλύτερες πόλεις και που επιμένουν να ποδηλατούν παρά τον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων στην άσφαλτο.

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, και αποτελεί μέρος του προγράμματος Moving Docs.

Σκηνοθεσία: Fredrik Gertten
Διάρκεια: 90’
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Γλώσσα: Αγγλικά, Πορτογαλικά
Υποτίτλοι: Αγγλικοί, Ελληνικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2015

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

error: Content is protected !!