Βρετανικά Αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά Πτυχία στη Κύπρο στο Alexander College/University of the West of England

Διανύοντας το εικοστό τέταρτο έτος δυναμικής παρουσίας στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Κύπρου, το Alexander College αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ale1
Το Alexander College εδώ και τέσσερα χρόνια, σε συνεργασία με το University of the West of Εngland (UWE) στο Bristol, παρέχει σπουδές υψηλού βρετανικού επιπέδου. Σπουδές που καταλαμβάνουν τις ανώτατες θέσεις των σχετικών κατατάξεων αξιολόγησης, αφού το UWE κατατάσσεται ανάμεσα στα 50 καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και «το πιο ψηλό σε κατάταξη βρετανικό πανεπιστήμιο που προσφέρει πτυχία στην Κύπρο». (Σύμφωνα με την γνωστή βρετανική εφημερίδα The Guardian, 2015).

Εν μέσω οικονομικής κρίσης το Alexander College/UWE, στη Λάρνακα,  επιλέγει το δύσκολο δρόμο της επένδυσης στο μέλλον. Με νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις λίγα μόνο λεπτά από το κέντρο της Λάρνακας, το κολέγιο διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου για τα κυπριακά, αλλά και τα διεθνή δεδομένα και συνδυάζει την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών και εκπαιδευτικών μεθόδων με τις διαχρονικές αξίες που διέπουν τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό εδώ και αρκετά χρόνια.
Σε καινούριες κτηριακές εγκαταστάσεις, μεγάλη βιβλιοθήκη, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, ειδικά στούντιο για τους κλάδους που το απαιτούν, υπέροχους χώρους αναψυχής, όπως το Roof Garden, το Alexander College/UWE κερδίζει φοιτητές από όλη την Κύπρο, αλλά και το εξωτερικό.

Δύναμη του Alexander College/UWE είναι οι άνθρωποι του οι οποίοι εργάζονται σκληρά με στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους νέους που εμπιστεύονται το μέλλον τους κάθε χρόνο στο Alexander College/UWE.

 Οι απόφοιτοι του Alexander College/UWE που διακρίνονται στον επαγγελματικό στίβο, η εμπιστοσύνη των σπουδαστών του, η πολυετής επιτυχημένη πορεία του στην εκπαίδευση, καθώς και η στενή συνεργασία με το βρετανικό πανεπιστήμιο UWE αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την επιλογή σας.

Το Alexander College/UWE δίνει την ευκαιρία στους νέους, να αποκτήσουν Βρετανικό πτυχίο, σε μόνο τρία χρόνια, όπως σε όλα τα βρετανικά Πανεπιστήμια, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στη Βρετανία. Παράλληλα, το κόστος σπουδών αυτόματα μειώνεται όταν επιλέγει κανείς να μείνει εντός Κύπρου και να μην μεταβεί στο εξωτερικό, ενώ τα δίδακτρα είναι χαμηλότερα.

Στο Alexander College/UWE, στη Λάρνακα, μπορείτε να βρείτε τους εξής κλάδους σπουδών:
Νομική,
Εγκληματολογία,
Διοίκηση Επιχειρήσεων,
Καλές Τέχνες,Γραφιστική,
Φωτογραφία,
Μόδα,
Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου.
Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζετε ότι με τη συμπλήρωση των σπουδών τους οι φοιτητές του κλάδου Διοίκησης Επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν 9 απαλλαγές από τα 14 μαθήματα του ACCA.

Eπίσης μπορείτε να βρείτε τους πιο κάτω μεταπτυχιακούς κλάδους :
* MSc Business Management
* MA Education
* MA Design

Δύο νέοι κλάδοι σπουδών για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Φέτος έχουν προστεθεί ακόμη δυο νέοι κλάδοι, αφού στόχος του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος είναι να προσφέρει όσες περισσότερες επιλογές στους νέους.
Οι δύο νέοι κλάδοι είναι :
1. Θεάτρου και Υποκριτικής (ΒΑ(Hons) Drama and Acting) όπου οι απόφοιτοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν, σε 3 μόνο χρόνια, βρετανικό πτυχίο του University of the West of England (UWE) Bristol.
Με τις σπουδές στην Κύπρο ο φοιτητής παρακολουθεί πρόγραμμα βρετανικών σπουδών και διδάσκεται τα ίδια μαθήματα που διδάσκονται οι φοιτητές στην Βρετανία. Επί τη ευκαιρία της δημιουργίας της θεατρικής σχολής, στο Alexander College έχει δημιουργηθεί και Θεατρικός Όμιλος όπου μπορούν να λάβουν μέρος φοιτητές ανεξαρτήτου κλάδου έτσι ώστε να έχουν όλοι την ευκαιρία να γνωρίσουν το θέατρο.
2. Eπαγγελματικό δίπλωμα Accounting and Finance όπου οι απόφοιτοι μέσα σε ένα μόλις χρόνο αποκτούν δίπλωμα με 9 απαλλαγές από τα 14 μαθήματα του ACCA. Το Δίπλωμα είναι «Ofqual Regulated» και είναι το μοναδικό στο είδος του στο κόσμο! Τα μαθήματα γίνονται στην Αγγλική γλώσσα.

Στη φετινή τελετή αποφοίτησης του Alexander College/UWE όπου παρευρέθηκαν γνωστές προσωπικότητες από τον πολιτικό αλλά και καλλιτεχνικό χώρο της Κύπρου, παρόντες ήταν και καθηγητές του University of the West of England του Bristol, οι οποίοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι το Alexander College, ως συνεργάτες του UWE, θα συνεχίσει με την ίδια επιτυχία την ακαδημαϊκή του πορεία.

ale3
Το Alexander College/UWE διοργανώνει συχνά εκδηλώσεις, ημερίδες και σεμινάρια για τη φοιτητική του κοινότητα, αλλά και το ευρύ κοινό, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του, προωθώντας τη δημιουργικότητα, την παραγωγή νέας γνώσης, αλλά και την καινοτομία. Επιπλέον, διατηρεί εξαιρετικές συνεργασίες με Δήμους, επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Οι φοιτητές του Alexander College/UWE λαμβάνουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις που αφορούν τον κλάδο σπουδών τους, έτσι ώστε πέρα από την ακαδημαϊκή μόρφωση να αποκτούν και την ανάλογη εμπειρία.

Κριτήρια εισδοχής:
Το Alexander College, προσφέροντας πτυχία του University of the West of England ακολουθεί τις προδιαγραφές εισδοχής του Βρετανικού πανεπιστήμιου. Λαμβάνεται υπόψη ο γενικός βαθμός απολυτηρίου Λυκείου και απαιτείται πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, τεκμηριωμένη με IELTS ή GCE ή TOEFL ή άλλη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

ale4

Φέτος, όπως και πέρσι, το Alexander College/UWE έχοντας υπόψη την οικονομική κρίση που επικρατεί στην
Κύπρο, ανακοινώνει την προκήρυξη υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16.

Παραχώρηση υποτροφίας σε άνεργη νεαρή μητέρα
Αποφασίστηκε όπως, την ακαδημαϊκή χρονιά 2015 – 16, θα προστεθεί ακόμα μία επιπλέον υποτροφία, με ειδικά κριτήρια.
Η νέα αυτή υποτροφία θα δίνεται σε νεαρή, άνεργη μητέρα.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πτυχιακές σπουδές να αφορούν την ολοκλήρωση του 1ου πτυχίου της υποψήφιας.
Δικαίωμα αίτησης για αυτή τη νέα υποτροφία έχει νέα η οποία μπορεί να προσκομίσει: 1. Βεβαίωση μητρότητας (μητέρα μέχρι 30 ετών), 2. Πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας.

Υποτροφία «Τάσου Μητσόπουλου»
Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-15, καθιερώθηκε η παραχώρηση υποτροφίας «Τάσου Μητσόπουλου», ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο του αείμνηστου πολιτικού.
Η υποτροφία «Τάσου Μητσόπουλου» δίνεται σε υποψήφιο φοιτητή που πληροί τα κριτήρια εισδοχής και υποβάλει αίτηση σε οποιοδήποτε πτυχιακό κλάδο του UniversityoftheWestofEngland, στο AlexanderCollege στη Λάρνακα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πτυχιακές σπουδές να αφορούν την ολοκλήρωση του 1ου πτυχίου του υποψηφίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την εξασφάλιση των υποτροφιών μπορείτε να λάβετε από το Alexander College στη Λάρνακα (δρόμος Αραδίππου), επικοινωνώντας με την κ. Πιερίνα Ρόχας, στον αριθμό 24 532373 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.alexander.ac.cy

Εξασφάλιση υποτροφιών μέσω των λυκείων
Τέλος, το Alexander College/UWE προσφέρει κάθε χρόνο υποτροφίες σε απόφοιτους μαθητές Λυκείων για τις προπτυχιακές τους σπουδές.
Το έντυπο για αίτηση χορήγησης υποτροφίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να το λάβουν από το Λύκειο στο οποίο έχουν φοιτήσει.

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ
Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, παράρτημα του AlexanderCollege/UWE θα λειτουργεί και στην Πάφο.
Oι κλάδοι σπουδών που θα προσφέρονται στην Πάφο είναι:
Σε πτυχιακό επίπεδο: Δοιήκηση Επιχειρήσεων και Νομική
Σε μεταπτυχιακό επίπεδο: Διοίκηση Επιχειρήσεων (MScBusinessManagement).

ale2

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!