Aνακοίνωση Δήμου Λάρνακας για το λιμάνι της πόλης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
κ. ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

otan-o-yp-sygkoinonion-anakalypse-pos-to-limani-larnakas-einai-limaniΗ Ολομέλεια της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, συνήλθαν πρόσφατα σε κοινή συνεδρία, για ανασκόπηση των εξελίξεων σε σχέση με τον τερματισμό της διαδικασίας διαπραγματεύσεων με την Κοινοπραξία ΖΗΝΩΝ για υλοποίηση του ενιαίου έργου της ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, εκφράζουν τη έντονη δυσαρέσκεια τους γιατί παρ’όλες τις διαβεβαιώσεις ότι οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας είχαν ουσιαστικά ολοκληρωθεί, εν τούτοις τελικά δεν κατέστη δυνατό να υπογραφτεί η σχετική σύμβαση.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη, αναπόφευκτα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λάρνακας ιδιαίτερα υπό τις σημερινές συνθήκες ύφεσης και μειωμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Υπό το φως των δεδομένων που δημιουργούνται, κλιμάκιο του Δημοτικού Συμβουλίου και η Εκτελεστική Επιτροπή της Επιτροπής Ανάπτυξης θα συναντηθούν σήμερα 24 Ιουλίου 2015 με τον πρόεδρο της διαπραγματευτικής ομάδας της Κυβέρνησης κ. Γιώργο Γεωργίου για να ενημερωθούν επακριβώς για τους λόγους του αδιεξόδου στην διαπραγμάτευση με την κοινοπραξία ΖΗΝΩΝ ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής, μέσα από την οποία θα προωθηθεί η ανάπτυξη του χώρου, το συντομότερο δυνατό.

Η στρατηγική θα πρέπει να βασίζεται:

Α. στην αμετάκλητη απόφαση ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις 

   εξυπηρέτησης γεωτρήσεων θα μετακινηθούν σε άλλο μέρος,

   μέχρι το τέλος Αυγούστου 2016.

 

Β. στην αξιοποίηση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί στην

    Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή, σε σχέση με το ναυτικό τουρισμό και

    τη δυνατότητα προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων

 

Γ. στην νέα δυναμική που δημιουργείται στην περιοχή με τη μετακίνηση των

    εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, που ήδη βρίσκεται σε

    εξέλιξη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!