Κωνσταντίνα: Οι πολιτικοί μας φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων!

provaΗ καταξιωμένη Κύπρια τραγουδίστρια Κωνσταντίνα, τραγουδά στις 22 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη, μαζί με τη χορωδία του Δήμου Λιβαδιών, στα Λιβάδια Λάρνακας.
Η συναυλία θα περιέχει τραγούδια του αείμνηστου Μάριου Τόκα, επετειακά του ’74, κυπριακά, καθώς και παλιές αγαπημένες επιτυχίες.
Tην Κωνσταντίνα θα συνοδεύει στο πιάνο ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Γιώργος Παγιάτης, ενώ Μαέστρος θα είναι ο Νικόλας Θεράποντος.
Το Skala Times συνάντησε την Κωνσταντίνα στις πρόβες, στο Δημαρχείο Λιβαδιών.

Τι σημαίνει για σας αυτή η συναυλία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου με τη χορωδία του Δήμου Λιβαδιών;
Σημαίνει πολλά….σημαίνει πολλά, διότι θα ερμηνεύσουμε τραγούδια του Μάριου Τόκα, ενός σπουδαίου Κύπριου μουσικοσυνθέτη, αλλά και εξαιρετικού ανθρώπου. Επίσης, η συναυλία θα περιέχει και τραγούδια βγαλμένα απ’ τη τραγωδία του ’74….Ξέρετε για μας δεν τελείωσε η τραγωδία του ’74, είναι μια ανοικτή πληγή. Εγώ, έχασα τον πατέρα μου το ’74 κι ακόμη να βρεθεί…..Γι αυτό, σημαίνει πολλά μια τέτοια συναυλία για μένα.
Επιπλέον, πρέπει να σας πω ότι σήμερα στις πρόβες με τη χορωδία του Δήμου Λιβαδιών έχω ενθουσιαστεί! Είναι μια πολύ πολύ όμορφη χορωδία και χαίρομαι που θα τραγουδήσουμε μαζί! Πραγματικά σας το λέω, μου έχει αρέσει πολύ η χορωδία αυτή.

Ο αείμνηστος Μάριος Τόκας, όπως κι εσείς καταφέρατε να “κουβαλάτε” την Κύπρο, ως καταξιωμένοι καλλιτέχνες, στην Ελλάδα. Εσείς, το έχετε νιώσει όλο αυτό ως ευθύνη; Δηλαδή, σκεφτήκατε ποτέ πως είναι ευθύνη να “κουβαλάς” την πατρίδα σου, μέσω μια τέχνης (στη δικιά σας περίπτωση, τη μουσική), στο εξωτερικό;
Ευθύνη; Ευθύνη θα έπρεπε να νιώθουν οι πολιτικοί μας, οι πολιτικοί μας οι οποίοι έχουν φανεί κατώτεροι των περιστάσεων! Όχι εμείς οι καλλιτέχνες. Εμείς , ως καλλιτέχνες, μέσα από τη τέχνη που υπηρετούμε προσπαθούμε να δώσουμε κάτι στον κόσμο. Να τον αφουγκραστούμε, πολλές φορές να μιλήσουμε εκ μέρους του. Οι πολιτικοί μας όμως, ότι θα έπρεπε να είχαν κάνει γι αυτό τον τόπο δεν το έκαναν! Και μιλώ για όλους, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων!

kwn 2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!