Ξεφλουδισμένες Λέξεις “21 γραμμάρια”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου

butterflies

Συμβαίνουν πολλά στο κόσμο και γύρω μας.
Τα γεγονότα τρέχουν με τόση ιλιγγιώδη ταχύτητα που ο ανθρώπινος νους δεν προλαβαίνει να τα επεξεργαστεί, με αποτέλεσμα, πολλές φορές, να δέχεται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη την ερμηνεία των γεγονότων που δίνουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Την λαθεμένη ερμηνεία, που σκοπό έχει την χειραγώγηση των μαζών.

Θέλει κόπο και χρόνο, για να μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί το IQ του κι ενίοτε και το EI του και να ερμηνεύει το κόσμο με μια δόση εξυπνάδας και σοφίας.
Επίσης θέλει γνώσεις και πρέπει κανείς να απέχει από δογματισμούς και φανατισμούς για να μπορεί να δει σωστά.

Σε αυτές λοιπόν τις εποχές όπου οι κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις είναι πάμπολλες και οι εξελίξεις ραγδαίες, οι άνθρωποι ανάμεσα σε άλλα ξεχνούν πως το πιο σημαντικό πράγμα πάνω τους, στη ζωή τους, στην ύπαρξη τους τελοσπάντων, είναι….η ψυχή τους.
Την σκορπούν, την λερώνουν, την βαραίνουν και συνεχίζουν ακάθεκτοι αγνοώντας το βαρυσήμαντο ρόλο της. Κι αν κάποιος κάνει λόγο περί ψυχής, οι “έξυπνοι”, οι “ορθολογιστές” ίσως και να γελάσουν.

Η ψυχή όμως δεν είναι κάτι ψεύτικο το οποίο συναντάς στα παραμύθια και στη…..βίβλο!

Με αυτήν έχουν ασχοληθεί αρκετοί διανοούμενοι και επιστήμονες, άνθρωποι σοφοί και πνευματικοί.
Από τον Πλάτωνα (περί ψυχής μύθος) μέχρι τον Λεόν Ντενίς (Διατριβή “Μετά Θάνατον”).

Ο δόκτορας Ντάνκαν Μακντούγκαλ στις αρχές του εικοστού αιώνα μέσα από έρευνες απέδειξε πως η ψυχή είναι απτή ύλη. Μετά από δύο δεκαετίες έρευνας, ανακοίνωσε στην ιατρική κοινότητα ότι η ψυχή είναι μια απτή ύλη στο σώμα, γύρω στα 21 γραμμάρια, η οποία κατά τη στιγμή του θανάτου εγκαταλείπει το σώμα.

Η ψυχή δεν είναι ένα θέμα για ποιητές, παραμύθια, κινηματογράφο και λογοτεχνία, είναι ένα ζήτημα με το οποίο έχουν καταπιαστεί αρκετοί επιστήμονες και διανοούμενοι.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, με όλα αυτά που γίνονται γύρω μας και με την δική μας απάθεια ενίοτε υποκρισία (Je suis charlie, αλλά….) και κακία, τι ψυχή άραγε θα παραδώσουμε όλοι εμείς;

Υ.Γ Σε εποχές αδυσώπητα ψεύτικες και σκληρές, οφείλουμε να κοιτάξουμε μέσα μας και να μετρήσουμε τα επίπεδα πνευματικότητας μας -που δεν συνδέονται απαραίτητα με θρησκείες.
Ο διάσημος Αργεντινός συγγραφέας, γιατρός και ψυχοθεραπευτής Χορχέ Μπουκάι, λέει ότι “για να διασχίσουμε το επίπεδο της πνευματικότητας πρέπει ν’ αφήσουμε πίσω μας ένα σωρό ιδέες και προκαταληψεις, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον τομέα του πνευματικού, αλλά, σε ό,τι αφορά εμάς τους ίδιους και το νόημα των πραγμάτων”.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Έβδομη (7 η ) Φιλανθρωπική Εκδήλωση του Δήμου Αθηένου / Αγώνας Ακριβείας Κλασσικών Αυτοκινήτων (στη μνήμη Μαρίας Θεοδώρου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Αθηένου διοργανώνει και φέτος για 7 η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια τουφιλανθρωπική εκδήλωση «Κλασσικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου». Η εκδήλωση αυτή διεξάγεταιστη

Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα»

Χθες Τετάρτη 08 Μαΐου στις 11:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας «Πετρολίνα» στο Δημαρχείο Λάρνακας.Παρόντες ήταν

Ανθεστήρια στη Λάρνακα

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ την Κυριακή 19   στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) 6:00 μ.μ. Παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων 7:30 μ.μ. Χορευτικό πρόγραμμα στην εξέδρα της παραλίας

error: Content is protected !!