Eπίκεντρο Παγκόσμιων Σκοπευτικών αγώνων η Λάρνακα

SKOPEFTIKOI

Δύο σημαντικά πρωταθλήματα σκοποβολής θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας αυτή τη χρονιά.

 Από τις 5 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Grand Prix με συμμετοχή αθλητών  πέραν των 30 χωρών. Επιπλέον, από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου 2015, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο ISSF,  κατά το οποίο αναμένεται συμμετοχή αθλητών πέραν των 85 χωρών.

 Σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας  κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του με τον κ. Προκόπη Γαβριηλίδη, Πρόεδρο του Σκοπευτικού Ομίλου Λάρνακας και Αντιπροέδρου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, στην παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Φλώρου Νικολάου, της Λειτουργού της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας κ. Νανάς Ασμένη και άλλων Υπηρεσιακών Λειτουργών του Δήμου Λάρνακας, συζητήθηκαν οι τρόποι αλλά και οι δράσεις και οι ενέργειες που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ο Δήμος Λάρνακας σχετικά με τη διοργάνωση και την διεξαγωγή των Αγώνων.

 Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας και συγκαταλέγονται στο μεγάλο ενεργητικό της πόλης της Λάρνακας, σε σχέση με τις αθλητικές διοργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς.  Η Λάρνακα, μετά από τη διοργάνωση και φιλοξενία δυο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης –  Beach Volley, έχει πλέον καθιερωθεί στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και ιδιαίτερα αυτών της παγκόσμιας εμβέλειας και προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερες.

 Η προσπάθεια αυτή, αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα,  αφού τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι ένα δυνατό μέσο προβολής της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της Κύπρου, ως ένας εξαίρετος προορισμός αθλητικού τουρισμού.

Η Λάρνακα, έχει το πλεονέκτημα να συνδυάζει πολύ καλή υλικοτεχνική υποδομή και σε μικρές αποστάσεις παραλιακά, αλλά και αστικά ξενοδοχεία, βραβευμένες παραλίες με τη Γαλάζια Σημαία, εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα και νυκτερινή διασκέδαση. Συνεπώς το γεγονός ότι έχει συμπαγές μέγεθος και είναι βολικός προορισμός, προσελκύει ομάδες για αγώνες ή και προπονήσεις.

Σε τόσο δύσκολους καιρούς, είναι σημαντικό να δημιουργούμε πολιτισμό και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Παράλληλα με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους κυβερνητικούς, όσο και από ιδιωτικούς φορείς, δημιουργείται ένα σύμπλεγμα στήριξης και κοινωνικής συνοχής, η οποία  είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας.

 Γραφείο Τύπου Δήμου Λάρνακας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!