Eco Stories “Πετρελαιοκηλίδες στη Μοντάνα στο Yellowstone River μετά από διαρροή αγωγού”

Γράφει η Χριστίνα Νικολάου
Περιβαλλοντολόγος, Σύμβουλος Διαχείρησης Περιβάλλοντος
Email: inanikolaou@gmail.com
Blog: eco-stories.blogspot.com

Πετρελαιοκηλίδες στη Μοντάνα στο Yellowstone River μετά από διαρροή αγωγού Μεταφέρουν πόσιμο νερό με φορτηγά στην πόλη

Η Bridger Pipeline LLC δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχει κλείσει το σύστημα αγωγών «Poplar» που παρήγαγε 42.000 βαρέλια την ημέρα μετά την παραβίαση που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο και η οποία  έστειλε 1.200 βαρέλια αργού πετρελαίου στον ποταμό Yellowstone κοντά στο Γκλένταϊβ, της Μοντάνα.

Η εταιρεία είπε ότι οι εργαζόμενοι  έχουν αναλάβει τον καθαρισμό του χώρου μετά την διαρροή το πρωί του Σαββάτου. Η Bridger εκτιμά ότι διέρρευσαν στο ποταμό μεταξύ 300 και 1.200 βαρέλια.

Το σύστημα αγωγών των οποίο ξεκινά από τα σύνορα του Καναδά μέχρι το Baker, στη Μοντάνα, όπου συναντά τον αγωγό Butte. Η εταιρεία δεν μπορεί  ακόμη να πει κατά πόσο  η γραμμή των αγωγών θα ανοίξει και πότε, ή τι προκάλεσε τη διαρροή.

Να σημειωθεί ότι η  διαρροή είναι η δεύτερη στο ποτάμι κατά τα τελευταία χρόνια. Το 2011, 40.000 βαρέλια την ημέρα από τον αγωγό  Silvertip της Exxon Mobil Corp στη Μοντάνα ρίχθηκαν  κάτω από το ποτάμι, απελευθερώνοντας πάνω από 1.000 βαρέλια αργού πετρελαίου και κοστίζοντας  στην εταιρεία περίπου 135 εκατομμύρια δολάρια για να καθαρίσει.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής αφού ανιχνεύθηκαν ίχνη πετρελαίου σε δημόσιες παροχές νερού.

Προκαταρκτικές δοκιμές σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της πόλης ανέφεραν ότι τουλάχιστον κάποια ποσότητα λαδιού πέρασε σε μια είσοδο παροχής νερού κατά μήκος του ποταμού, σύμφωνα με πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:
http://www.theguardian.com/us-news/2015/jan/20/drinking-water-trucked-into-montana-city-after-yellowstone-river-oil-spill

montana

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!