Ξεφλουδισμένες Λέξεις «Ήρθε ο Υπουργός στη πόλη μας»

Της Γιώτας Δημητρίου
yioda@skalatimes.com

kindinosΉρθε ο Υπουργός, κ. Λακκοτρύπης, στη πόλη μας για να ανακοινώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας, και στα ΜΜΕ βεβαίως, ότι «με αποφασιστικότητα» η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει την μετακίνηση των κρατικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών από την καρδιά της πόλης, και ως εκ τούτου, τον Φλεβάρη θα ξεκινήσει η μεταφορά τους στο Βασιλικο.
Τον ακούσαμε με πολλές απορίες μας να ακολουθούν κάθε του πρόταση.
«Μα οι κρατικές αυτές εγκαταστάσεις είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του επικίνδυνου καρκινώματος που λέγονται εγκαταστάσεις πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου και κοσμούν το παραλιακό μέτωπο της πόλης μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες, τις ιδιωτικές;»
Καμιά ικανοποιητική απάντηση. («Θα δούμε τι θα γίνει με τις ιδιωτικές εταιρείες…θα συζητήσουμε…Έχουν δικαίωμα να παραμείνουν μέχρι και το 2017» κτλ).
«Μα φημολογείται ότι κάποιες από τις ιδιωτικές εταιρείες θα συνεργάζονται με τις εταιρείες μέσα στο βιομηχανικό λιμάνι, τουτέστιν δεν θα μετακινηθούν, θα μας μείνουν εσαεί (όπως και το βιομηχανικό λιμάνι)»
Καμιά ικανοποιητική απάντηση. («Δεν ξέρω, δεν άκουσα…»)
«Μα η Λάρνακα διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο στην ιστορία της! Μετατρέπεται ετσιθελικά (δεν ρωτήθηκε καν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης) και παράνομα (καταπάτηση Σύμβασης Άαρχους) σε βιομηχανική πόλη. Τι θα γίνει;».
Κανένα σχόλιο. (Μόνο κάποιες κυρίες ενοχλήθηκαν με την λέξη «ετσιθελικά»).

Ήρθε ο Υπουργός στη πόλη μας για να πανηγυρίσουμε την μετακίνηση ΜΕΡΟΥΣ του επικίνδυνου και παράνομου καρκινώματος που «διακοσμεί» τη πόλη.
Τυχαία, η μετακίνηση (που πραγματικά αναμέναμε για χρόνια) συμπίπτει με την βιομηχανοποίηση της πόλης και αναρωτιόμαστε αν τελικά οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν λιγότερο επικίνδυνες από το βιομηχανικό λιμάνι.

Ήρθε ο Υπουργός στη πόλη μας, χαμογελάσαμε, θέσαμε κάποιες ερωτήσεις (ικανοποιήθηκε κανείς από τις απαντήσεις;) ακούσαμε και τον Δήμαρχο να λέει μια ρήση για ένα βουνό που το θέλουν κάποιοι στην μυρμηγκοφωλιά…(;)

Αλλά για το φονικό δεν κάναμε κουβέντα. Δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου του κ Λακκοτρύπη.
Φαίνεται ότι για το φονικό που λέγεται βιομηχανοποίηση της Λάρνακας θα μιλήσουμε μόνο όταν λουστεί στο θάνατο (βλέπε αρρώστιες και ατυχήματα) ή στην καταστροφή η πόλη. (Δεν είναι δύσκολο με τόσα ραδιενεργά, χημικά και εκρηκτικά τριγύρω).

Προς το παρών πανηγυρίζουμε επειδή λογικά μετακινούνται οι κρατικές εγκαταστάσεις.
Μην με ρωτήσετε αν θα φύγουν ποτέ και οι υπόλοιπες, οι ιδιωτικές, και τι θα γίνει με το λιμάνι. Δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες μου.
Αλλά,  «εν κοντά στο νου», όπως είναι και το μέλλον της πόλης τούτης.

Λάρνακα, λυπάμαι!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!