Η σπαρακτική επιστολή του Λικ Μπεσόν στους νεαρούς μουσουλμάνους

????????????Με μια ανοιχτή επιστολή προς τους νεαρούς μουσουλμάνους της Γαλλίας παίρνει θέση ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης, Λικ Μπεσόν, για τα όσα τραγικά έχουν συμβεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Ο δημοφιλής Γάλλος σκηνοθέτης, σε ένα σπαρακτικό μήνυμα, αποκαλεί τους μουσουλμάνους «αδελφούς» του και κατηγορεί τη γαλλική κοινωνία για φυλετικό διαχωρισμό και ρατσισμό.

Στο κείμενό του ο Λικ Μπεσόν μιλάει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες των μουσουλμάνων, τη φτώχεια, την ανεργία, την αστυνομική βία και αναφωνεί «Αδερφέ μου έχουν εξευτελίσει τη θρησκεία σου. Είναι άδικο και μαζί θα το διορθώσουμε».

Επιπλέον, ο σπουδαίος σκηνοθέτης κάνει έκκληση σε όλους του Γάλλους επιχειρηματίες και πολιτικούς να βοηθήσουν τις κοινότητες αυτές, παρακαλώντας τους μουσουλμάνους να διαχωριστούν από τον εξτρεμισμό.

«Ενα Καλάσνικοφ στοιχίζει 250 ευρώ, ένα στυλό τρία» σημειώνει με νόημα ο Λικ Μπεσόν για να καταλήξει «Σήμερα εγώ κλαίω για εσάς αδέλφια μου».

Αναλυτικά το συγκλονιστικό κείμενο του Λικ Μπεσόν:

«Αδελφέ μου, αν ήξερες πόσο πολύ πονάω για εσένα σήμερα, εσένα και την όμορφη θρησκεία σου που της έχουν επιτεθεί, την έχουν εξευτελίσει και απομονώσει. Ξέχασαν τη δύναμή σου, την ενέργειά σου, το χιούμορ σου, την μεγάλη σου καρδιά και την αδελφικότητά σου. Είναι άδικο και μαζί θα διορθώσουμε αυτή την αδικία.
Είμαστε εκατομμύρια αυτοί που σε αγαπάμε και θα σε βοηθήσουμε. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.  Τι σας προσφέρει αυτή η κοινωνία;
Είναι βασισμένη  στο κέρδος , τα χρήματα, τον φυλετικό διαχωρισμό και τον ρατσισμό. Σε κάποια προάστια, η ανεργία για όσους είναι κάτω των 25 ετών είναι 50%. Σας περιθωριοποιούν εξαιτίας του χρώματος σας ή του πρώτου ονόματος σας. Σας ανακρίνουν δέκα φορές τη μέρα, σας στοιβάζουν σε μικρά διαμερίσματα και κανείς δεν σας αντιπροσωπεύει. Ποιος θα άντεχε να ζει υπό τέτοιες συνθήκες;
Το κέρδος είναι το πιο σημαντικό για την κοινωνία και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Κόβουμε και πουλάμε τα κλαδιά της μηλιάς και μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν βγάζει καρπούς .
Καλώ όλους τους δυνατούς, τα μεγάλα αφεντικά και τους ισχυρούς. Βοηθήστε αυτούς τους νέους που έχουν εξευτελιστεί και το μόνο που ζητούν είναι να γίνουν μέρος της κοινωνίας. Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη και όχι το αντίστροφο. Το να κάνει κάποιος καλό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Αγαπητοί ισχυροί έχετε παιδιά; Τα αγαπάτε; Τι θέλετε να τους αφήσετε; Λεφτά; Γιατί όχι έναν πιο δίκαιο κόσμο που θα έκανε τα παιδιά σας να είναι περήφανα για εσάς;
Δεν μπορούμε να χτίζουμε την ευτυχία μας με τον πόνο των άλλων. Δεν είναι Χριστιανικό, Μουσουλμανικό ή εβραϊκό αυτό, είναι απλά εγωιστικό.
Η τρομοκρατία δεν μπορεί ποτέ να κερδίσει.
Κι εσύ αδελφέ μου έχεις να κάνει μια δουλειά. Πως μπορείς να αλλάξεις μια κοινωνία; Δουλεύοντας, σπουδάζοντας, πιάνοντας το μολύβι και όχι ένα Καλάσνικοφ. Αυτό είναι το καλό της Δημοκρατίας. Σου δίνει τα σωστά εργαλεία για να την υπερασπιστείς. Ενα Καλάσνικοφ στοιχίζει 250 ευρώ, ένα στυλό τρία. Και η ανταπόκριση σας μπορεί να έχει πολύ μεγάλη σημασία. Πάρτε την δύναμη δημοκρατικά με την βοήθεια όλων μας.
Η τρομοκρατία δεν θα κερδίσει ποτέ. Η Ιστορία είναι εδώ για να το αποδείξει. Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες δολοφονημένοι του Charlie Hebdo που μόλις γεννήθηκαν.
Πάρτε τη δύναμη και μην αφήσετε κανέναν να σας εξουσιάζει. Εάν αυτοί που κατηγορήθηκαν για το αιματοκύλισμα είναι ένοχοι, δεν είναι αδέλφια σας και το ξέρουμε όλοι.
Είναι απλά δύο αδύναμα άτομα, που τα εγκατέλειψε η κοινωνία και τα κακοποίησε ένας ιμάμης, υποσχόμενος την αιωνιότητα, εκμεταλλευόμενος την πίστη τους. Αύριο αδελφέ μου θα είμαστε πιο ενωμένοι σας το υπόσχομαι, αλλά σήμερα εγώ κλαίω για εσάς». 

Από: www.iefimerida.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!