Aθλητικός προορισμός η Λάρνακα

BeachVolleyball_607_401_577_324Οι πολλαπλές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια στη Λάρνακα στοχεύουν στο να καταστεί η πόλη όχι μόνο τουριστικός αλλά και αθλητικός προορισμός με την αναγνώριση διεθνών και ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών διαφόρων αθλημάτων, σύμφωνα με το Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε ο κ. Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι “ο αθλητικός τουρισμός, που είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό φαινόμενο παγκοσμίως, επιφέρει πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη».

Πρόσθεσε ότι «με τον αθλητισμό ο κόσμος ενθαρρύνεται για μεγαλύτερη συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, προωθείται η υγεία και η συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες ενώ ταυτόχρονα γίνεται διεθνής προβολή και δημιουργείται θετική εικόνα της περιοχής η οποία φιλοξενεί αθλητικές διοργανώσεις».

Αναφερόμενος στις αθλητικές διοργανώσεις που θα γίνουν εντός του 2015, ο κ. Λουρουτζιάτης είπε ότι μεταξύ 5-15 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των διεθνών και ευρωπαϊκών αγώνων σκοποβολής, το Grand Prix με τη συμμετοχή 30 χωρών και 250 αθλητών. Από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαϊου του 2015 θα πραγματοποιηθούν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής στους οποίους θα συμμετέχουν 550 αθλητές από 80 χώρες.
Από τις 22 Φεβρουαρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν οι ποδηλατικοί αγώνες με τη συμμετοχή πέραν των 150 ξένων καταξιωμένων αθλητών.
Όπως κάθε χρόνο θα διεξαχθούν και το 2015 τα τρία Διεθνή και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αντισφαίρισης στα γήπεδα Herodotou Tennis Academy, τα οποία είναι εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή (Tennis Europe) και Διεθνή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (IFT). Στον κάθε αγώνα συμμετέχουν πέραν των 150 αθλητών από 20 διαφορετικές χώρες.
Εντός Μαρτίου θα διεξαχθεί το 8ο Cyprus Women’s Cup, το οποίο είναι εγκεκριμένο από την ΚΟΠ και την FIFA και στηρίζεται από τον ΚΟΤ, ενώ τον Αύγουστο θα γίνουν στη παραλία Μαζωτού, οι αγώνες ιστιοσανίδας “King of Kite
”.
Τον Ιούνιο του 2015 θα διεξαχθεί Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιάδα Beach Volley ball στα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα στην παραλία των Φοινικούδων.

Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά το 2015 και συγκεκριμένα το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί αγώνας του αθλήματος Boules (Petanque), ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των Σκανδιναβών. Συγκεκριμένα ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας θα δημιουργήσουν στην παραλία των Φοινικούδων τρία γήπεδα του αθλήματος Boules (Petanque) μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας τη δημιουργία γηπέδων εισηγήθηκαν ξένοι Οργανωτές Ταξιδίων και μεμονωμένοι τουρίστες που διαμένουν στη Λάρνακα κυρίως κατά την περίοδο του χειμώνα. “Η υπό αναφορά υποδομή εμπλουτίζει σημαντικά το χειμερινό τουριστικό προϊόν της Λάρνακας και τις δραστηριότητες που προσφέρονται στον τουρίστα κυρίως κατά τους μήνες χαμηλής αιχμής» κατέληξε στις δηλώσεις του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!