Ξεχασμένη στη Μετάφραση “Μεταδοτικά Χαμόγελα”

Γράφει η Μυράντα Ορθοδόξου
Email: orth_miranda@hotmail.com

mirantaΝα κρατάς ένα βιβλίο καθισμένη σε μια μεγάλη αναπαυτική πολυθρόνα και να βρέχει…
Να έχεις ένα παράθυρο μπροστά, να βλέπεις τις στάλες να αργοσταλάζουν και να μοσχοβολούν φθινόπωρο!
Αυτό περιμένω μόνο και κλείσαμε αν και δεν περιμένω να μου κάνει σύντομα τη χάρη αυτός ο απελπιστικά πεισματάρης καιρός.

Πολύ ειδυλλιακό σκηνικό- για βρετανική ταινία περισσότερο- αλλά μόνο και μόνο στη σκέψη μου γαληνεύει το μυαλό. Μια καινούρια αρχή (πολύ θετική) που δεν με αφήνει να πέσω όσο θα το «απαιτούσαν» οι περιστάσεις.
Είναι μικρές οι χαρές της ζωής, τόσο που τις περισσότερες φορές ξεγλιστρούν και γίνονται αχνός, εξαϋλώνονται, φεύγουν.
Επομένως, αποφάσισα να μη μοιρολατρώ αλλά να ενεργώ, να απολαμβάνω τη στιγμή όχι να την κάνω σπαταλώ, να ανοίγω το μυαλό όχι να το καλουπώνω, να ξεχνώ γιατί «ταξιδεύω» όχι για να παρηγοριέμαι!

Μέσα σ΄αυτό το κλίμα- αγνώστου ταυτότητας ευφορίας- ενθουσιάστηκα που τα ‘πα με τις φίλες μου όπως πρώτα!
Αναζωογονήθηκα με τη ζωντάνια των παιδιών που μπαινοβγαίνουν στα απογεύματά μου και ξύπνησα από τον λήθαργο των επικείμενων ερχομώνμικρών καιμεγάλων παιδιών.
Εισέπνευσα τη φρεσκάδα ενός νέου βιβλίου που βρίσκεται στα γεννοφάσκια του και μιας δουλειάς που φρεσκομύριζε κόπο και ιδρώτα.

Δύσκολος καιρός για χαμόγελα, αλλά αν τα σκάμε κάπου κάπου, μεταδίδονται στον διπλανό και φτιάχνονται μέρες πιο θελκτικές, πιο επιθυμητές. Κι όταν τελειώσουν τα δικά μας, κάποιος άλλος θα φυλάει ένα και για μας και τότε δεν αφήνουμε να ξεγλιστρούν οι μέρες σαν αχνός! Τότε το γκρίζο του φθινοπώρου μαζί με ένα βιβλίο μοιάζει τόσο, μα τόσο ευχάριστο και καλοδεχούμενο!

Ο κόσμος, συνεχίζει να γυρίζει λοιπόν, είτε το αντιλαμβάνεσαι θετικά είτε αρνητικά. Και οι φυλακές έχουν παράθυρα και η νύχτα έχει το φεγγάρι. Ο ιδρώτας κρύβει ικανοποίηση,η διαφθορά προκαλεί την επανάσταση, το κλάμα φέρνει λύτρωση και η αποτυχία μας δίνει γνώση.
Όλα λειτουργούν σε μια μαγική αλληλουχία, μια συνεχή κι ατέρμονη αρμονία.
Φτάνει να την εισπνεύσουμε, να τη ζήσουμε και να τη διεκδικήσουμε.
Μια θετική ματιά άλλωστε ποτέ δεν έβλαψε κανένα!

Άντε και καλή αρχή να έχουμε!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!