Be the Change “Ονειροπαγίδα”

Γράφει ο Χρήστος Τούβε
(Από την ωραία Θεσσαλονίκη)
Email:  touve30@gmail.com

touve3Όνειρα…
Με το που κλείνεις τα μάτια σου, έρχονται κατευθείαν πάνω σου σαν δαιμονισμένοι Θεοί που θέλουν να σου αλλάξουν τον τρόπο σκέψης.
Άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα.
Όνειρα…
Με το που ανοίγεις τα μάτια σου, συνεχίζεις να τα βιώνεις με θολές εικόνες που δεν μπορούν να εξηγήσουν τα περάσματα του μυαλού, αλλά υπάρχουν συγκεχυμένες σαν στάλες βροχής που μόλις κόπασε.
Θέλεις να παίξεις το παιχνίδι τους;
Θέλεις να τα ερμηνεύσεις;
Άρχισε να δίνεις ουσία στην πραγματικότητά σου.Ξεκίνα ν’ αγαπάς τους ανθρώπους γύρω σου, τις καταστάσεις που περνάς και νιώσε την ανάγκη να εκτιμήσεις το τώρα.
Κλείσε τα μάτια τώρα…Τι σκέφτεσαι;Αυτά που μόλις βίωσες…
Έτσι λειτουργούν και τα όνειρα.Τρέφονται από εικόνες της καθημερινότητας.Τρέφονται από τις δικές σου σκέψεις, τα δικά σου θέλω, τα δικά σου μη, τα δικά σου πρέπει.
Είναι το παιδί που ταίζεις εσύ κάθε μέρα και του λες καληνύχτα όταν σταυρώνεις το μαξιλάρι πριν κοιμηθείς.Δεν έχουν δική τους προσωπικότητα, γιατί αντλούν από την δική σου.Σε ρουφάνε, αν τα ποτιζεις με αρνητική διάθεση και σου χαμογελούν αν τα σκεπάζεις με αγάπη και ωραία τοπία.
Πρόσεξε λοιπόν τι σκέφτεσαι, λίγο πριν κοιμηθείς.Πρόσεξε λοιπόν τι σκέφτεσαι, λίγο αφότου ξυπνήσεις.
Υπάρχει μία ορολογία που λέγεται pre-play, που σημαίνει πριν παίξω.Αν το κάνεις positive(θετικά) τότε όλα θα εξελίσσονται θετικά μέσα στο μυαλό.Αν το κάνεις negative(αρνητικά) τότε θα συμβεί το αντίθετο…
Positive ή negative pre-play;
Στο χέρι σου είναι να παίξεις το δικό σου παιχνίδι και όχι το δικό τους.Στο χέρι σου να μην ερμηνεύεις τα όνειρα που κάνεις, αλλά την πραγματικότητα που βιώνεις.
Όνειρα…touve1
Είτε τα κάνεις με κλειστά τα μάτια, είτε με ανοιχτά, φρόντισε να είναι η συνέχεια της ζωής σου.Φρόντισε να σου δίνουν δύναμη για την πραγματικότητά σου.
Να θυμάσαι ότι τα όνειρα αρχίζουν εύκολα..Να θυμάσαι ότι τα όνειρα τελειώνουν γρήγορα…
Εσύ όμως έχεις τον έλεγχό τους.Δώσε βάση στην ζωή και τα όνειρα θα δώσουν βάση σ’ εσένα.
Φτιάξε την δική σου ονειροπαγίδα.Φυλάκισέ τα ή ελευθέρωσέ τα, όπως εσύ επιθυμείς.
Σκέψου το…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!