Ξεχασμένη στη Μετάφραση “Η αλήθεια για τις «γάτες» και τους «σκύλους»”

Γράφει η Μυράντα Ορθοδόξου
Email: orth_miranda@hotmail.com

mirantaΝα μια αλήθεια…Χοντρικά, χοντρικά μπορώ να χωρίσω τους ανθρώπους σε «γάτες» και «σκύλους».

Οι τύποι ανθρώπων που είναι σαν γάτες:  Μπήκαν από την αρχή τυχαία στη ζωή σου. Περαστικοί που τελικά, από σφήνα, έκατσαν παραπάνω. Λίγο; Πολύ; Όσο γούσταραν. Άλλωστε ως γάτες, είναι «παρτάκηδες». Αρχικά σε εντυπωσιάζουν, μοιάζουν με καλογυαλισμένα και χαδιάρικα γατιά που σου κάνουν την μέρα ομορφότερη με τα γρυλλίσματα και τα νιαουρίσματα. Κάπου κάπου σου παραχωρούν και κανένα χάδι, έτσι για να σε κάνουν να πιστεύεις ότι είστε κοντά. Όταν χάνουν την προσοχή σου νιαουρίζουν δυνατά για να τους προσέξεις- ανασφάλειες. Με την πρώτη, βασικά για να ακριβολογώ με κάθε ευκαιρία, «την κάνουν» όταν το διπλανό ή το παραδιπλανό σπιτικό έχει ας πούμε… πιο πολλές ανέσεις, πιο πολύ φαί, πιο πολύ πανηγύρι, πιο πολλά κλαπατσίμπαλα βρε παιδί μου! Όταν όμως πλακώσουν οι βροχές και οι κεραυνοί γυρνάνε πίσω «σαν βρεγμένες γάτες» (χα!). Άλλωστε εκεί, πάντα βρίσκουν μια πόρτα ανοικτή, ζεστασιά και συμπόνια. Πόσο θα είναι όμως αυτή η πόρτα ανοικτή δεν το έχουν υπολογίσει. Ή  έκαναν λάθος υπολογισμούς, αφού πολλές φορές η γατίσια η πονηριά έχει μια υπόγεια κουταμάρα που δε αφήνει τη «γάτα» να μυριστεί ότι κάποτε θα κλείσουν οι πόρτες μια και καλή. Γιατί οι ευέλικτες γάτες μπορεί να έχουν 7 ψυχές, όμως 8η δεν έχει!

Από την άλλη έχουμε τους ανθρώπους  που είναι σαν σκύλοι. Συνήθως είναι επιλογές μας, τους διαλέγουμε ανάμεσα σε άλλους! Υπάρχει μια διαδικασία πριν μπουν στην καρδιά σου. Πιστοί (βασικό χαρακτηριστικό), μάχιμοι ανά πάσα στιγμή. Σέβονται την όποια σχέση υπάρχει μεταξύ σας. Είναι σχέση δούναι και λαβείν- πάρε δώσε οπωσδήποτε ή αλλιώς δεν μπορεί να επιβιώσει ο «σκύλος»- δένεται και δίνεται! Κάνει χαρούλες μαζί σου, μελαγχολεί όταν πέφτεις. Στις δύσκολες στιγμές είναι εκεί φρουροί και σκληροί υποστηρικτές μέχρι τέλους. Και ακόμα καλύτερα στις λανθασμένες σου στιγμές γαυγίζουν νευριασμένα. Ακόμα κι αν φύγουν κάποια στιγμή, ξέρουν το δρόμο για να επιστρέψουν. Μπορούν να σου ανεβάσουν τη διάθεση κάνοντας τα πιο χαζά, μικρά κολπάκια κι από την άλλη πάντα σου τραβούν την προσοχή στον επερχόμενο απρόβλεπτο κίνδυνο. Μία ψυχή έχουν τα σκυλιά, αλλά μόνο και μόνο  αυτή η μία ψυχή σου αφιερώνεται μέχρι τέλους!

Λοιπόν, αυτή είναι μία αλήθεια- δική μου. Τη βλέπω έντονα γύρω μου. Ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας, ιδιότητας να περιτριγυρίζονται από ψεύτικους κόλακες- κοινώς γλέιφτες- που ο μόνος σκοπός τους είναι η καλοπέραση και η εκμετάλλευση της ανοχής, της υπομονής και την αντοχής του άλλου κι άλλοι άνθρωποι που έχουν μαζί τους ανθρώπους- άρχοντες με λεβέντικη προσωπικότητά. Από τη μια τα «γατιά» κι από την άλλη τα «σκυλιά».

Μου προκαλεί μια αρνητικότητα το όλο θέαμα… Έτσι που να με αναγκάζει να γυρίζω το βλέμμα μου αλλού κρατώντας ένα αμυδρό χαμόγελο μέχρι να προσπεράσω την όλη κατάσταση. Αλλά δε βαριέσαι…. Άμα σκεφτείς ακόμα ότι εκεί έξω κυκλοφορούν και άνθρωποι- ποντίκια!

*Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις έχουν άμεση σχέση με την πραγματικότητα οποιουδήποτε ατόμου φέρνουν στο μυαλό του πρόσωπα και καταστάσεις από τη δική του καθημερινότητα. Τη συγνώμη μου στα προαναφερθέντα ζώα…. μια αναλογία επιχείρησα να δώσω!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!