Ξεχασμένη στη Μεταφραση “Ποικίλης Ύλης”

Γράφει η Μυράντα Ορθοδόξου
Email: orth_miranda@hotmail.com

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Είμαστε σοβαροί; Τόσα πολλά μέσα σε μια βδομάδα; Μπράβο μας…! Πολλά γεγονότα για την απαραίτητη ψιλοκουβέντα του καφέ κι άλλα τόσα για να έχεις να σκέφτεσαι το βράδυ… Της τρελής το πανηγύρι σε ένα κυκεώνα ειδήσεων να πετάγονται κυριολεκτικά από παντού.

Δε θα σταθώ στο θέμα «μούσι» που τόσο απασχόλησε το περασμένο ΣουΚου την προεκλογική Ευρώπη (χα!). Τόσες πολλές αναλύσεις, τόσες πολλές απόψεις…Αχρείαστη η δικιά μου. Δεν είμαι και το αρμόδιο πρόσωπο βλέπεις. Αναλύθηκε δεόντως από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, από στήλες σε περιοδικά, από ειδήμονες του είδους, εγώ περισσεύω.

Να ασχοληθώ με το γεγονός που ΔΕΝ ενδιαφέρει και ΔΕΝ απασχολείσαι την Ευρώπη το περασμένο ΣουΚου την Ευρώπη; Ποιος νοιάζεται τώρα για τις Ευρωεκλογές όμως; Δε θέλω να γίνομαι και γραφική… Άντε να ασχολούνται οι Γερμανοί που βεβαίως βεβαίως δεν τους αρέσουν τα δικά μας «πάρτι» τύπου Γιουροβίζιον. Εντάξει, πόσο τεχνοκράτες και ψυχροί είναι βρε παιδάκι μου…Δεν ασχολήθηκαν με τις τρίχες που συντάραξαν όλους εμάς! Αν είναι δυνατόν! Έλεος! Δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν πια που ολημερίς κι ολονυχτίς ασχολούνται με τα οικονομικά, τα πολιτικά και θέματα ανάπτυξης της χώρας τους; Δε βλέπουν εμάς που βρήκαμε την ουσία της ζωής: η Φιλοσοφία, ο Παρθενώνας, οι Τρίχες της Ευρώπης στη Γιουροβίζιον, ο Φραπές, Χαλλούμι και Τζατζίκι! Αυτά είναι…

Και την Κυριακή, τη μέρα της μάνας, κάπου μακριά (από εμάς) , ένας Θεός-αλλιώτικος από αυτόν που αντιλαμβάνομαι «διέταξε» κάποια χαμένα κορμιά στη Νιγηρία να απαγάγουν μέσα από το σχολείο τους παραπάνω από 200 κορίτσια γιατί λέει-ο Θεός πάντα-δε γίνεται να μορφώνονται οι γυναίκες και ειδικά οι ανύπαντρες.Tα πάνε στα νυφοπάζαρα για πούλημα. Πραμάτιες στα χέρια των αμόρφωτων τεράτων που γεννήθηκαν δίποδα εντελώς τυχαία. Μάλλον αυτός ο Θεός που τους έδωσε αυτήν την εντολή, αυτός ο ίδιος θα τους έπλασε. Γιατί ο δικός μου ο Θεός τέτοιους τύπους θα τους έκανε στην καλύτερη περίπτωση αμοιβάδες, παρασιτικούς οργανισμούς ή δεν ξέρω κι εγώ τι….

Εσύ κυρία μου, που βλέπεις τα «μούσια» στη Γιουροβίζιον και προβληματίζεσαι  πώς θα εξηγήσεις του παιδιού σου αυτό το B«φαινόμενο»… Εσύ που προβληματίζεσαι  τι πρότυπα του δίνει ένα τέτοιο θέαμα… Τόσα χρόνια μάνα, περίμενες, ΚΥΡΙΑ μου, η τηλεόραση και η Γιουροβίζιον να δώσει πρότυπα στο παιδί σου; Εσύ τι έκανες; Εσύ που ήσουν; Ποιος ο ρόλος σου; Να βαράς 50ευρα στο τραπέζι και τα ρέστα στο κομοδίνο; Εσύ κι εγώ τώρα, άνθρωποι του 21ου αι. περιμένουμε από ένα ανασφαλές (μάλλον) παιδί  ή ένα παιδί που ξέρει καλά να παίζει έναν διαφορετικό χαρακτήρα από την Αυστρία, να καθορίσει και να σχηματίσει αντίληψη και αξίες στο παιδί σου; Περίμενες τόσα χρόνια μάνα, απ’ αυτό να πάρει πρότυπα το παιδί; Με συγχωρείς αλλά πολύ πιθανόν το ‘χασες το παιδί! Αφού έχασε και την ευκαιρία του να επιμορφωθεί και να πάρει πρότυπα από την Γιουροβίζιον , πάει πια!Και τα κορίτσια στη Νιγηρία; Γι αυτά τα κορίτσια δεν είχες κάτι να πεις στον γιο σου και στην κόρη σου; Δεν είχες κάτι να πεις γι΄ αυτά τα παιδιά που δεν έχουν δεδομένο δικαίωμα στη μόρφωση; Δεν έχεις κάτι να πεις ώστε να σχηματίσει άποψη τη παιδί σου παρά μόνο για τις τρίχες; Αυτά σαν μάνα δεν έπρεπε να τα πεις και σε προβληματίζουν ΤΩΡΑοι ΤΡΙΧΕΣ της Ευρώπης που δημιουργούν λάθος πρότυπα; Ο φραπές, το μανικιούρ και το κομμωτήριο… Άντε και σε ημέρες εκτός δίαιτας το χαλούμι και το τζατζίκι. Ντροπή και Κρίμα!

imagesΑ! Και κάτι τελευταίο για τη Μάνα του Αγνοούμενου, του Σκοτωμένου, του Αιχμάλωτου, του Εγκλωβισμένου και του Πρόσφυγα: Το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδίκασε, μετά από 40 χρόνια την Τουρκία,  για την εισβολή και επέβαλε ως ποινή την καταβολή 90 εκατομμυρίων ευρώ προς την Κύπρο. Όχι πως είναι ικανό αυτό το ελάχιστο ποσό για να καλύψουν τα τραύματα και τις πληγές, ούτε καν την πικρία μας, αλλά είναι αν μη τι άλλο, ένα είδος δικαίωσης και αναγνώρισης της βαναυσότητας. Βέβαια η Τουρκία δήλωσε ότι «Δεν πληρώνω» δια στόματος Υπουργού Εξωτερικών, αλλά δε βαριέσαι, ψιλά γράμματα για μας… Εμείς έχουμε να βρούμε καινούρια πρότυπα για τα παιδιά μας, αφού απέτυχε να το κάνει η μικρή πριγκίπισσα της Αυστρίας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!