Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις”

Της Γιώτας Δημητρίου
yioda@skalatimes.com

10307429_10152823407893976_142725646397357192_n«Οι συγκλονιστικές ιστορίες των ανθρακωρύχων που βρήκαν το θάνατο στα έγκατα της γης στην Τουρκία, μοιάζουν πραγματικά χωρίς τέλος. Ένας από αυτούς που βρήκαν τραγικό θάνατο στις στοές του ορυχείου, κρατούσε στο χέρι του ένα σημείωμα αποχαιρετισμού για τον μικρό του γιο. «Δώσε μου την ευχή σου γιε μου, σε παρακαλώ» έγραψε ο άτυχος άντρας λίγο πριν πεθάνει, συγκινώντας ακόμα και τους διασώστες που τον βρήκαν και ανέσυραν το πτώμα του»

«”Είναι η ελπίδα μου να επισκεφθώ τη Λευκωσία και ενδεχομένως την Αθήνα, κάπου μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αν όχι σε λίγους μήνες”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, υποδεχόμενος σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Κέρι τόνισε ότι η Κύπρος είναι “στρατηγικός εταίρος” των ΗΠΑ και “εργαζόμαστε”, όπως σημείωσε, προσπαθώντας για την “εξεύρεση ειρηνικής λύσης για επανένωση του νησιού, σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία”. Όπως είπε, “ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο, προσπαθώντας να φέρουν αυτή τη λύση που σκληρά επιδιώκουμε και είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε μαζί τους σ’ αυτή την προσπάθεια. Είμαστε πολύ υποστηρικτικοί αυτής της πρωτοβουλίας”».

«Νικολάου και Λευκαρίτης θεωρούνται ύποπτοι για διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα κατά παράβαση της καταπολέμησης εμπορίας προσώπων και διαφθοράς ανήλικης. Ο Νικολάου είναι επίσης ύποπτος για απαγωγή, βιασμό, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, εκμετάλλευση πόρνων και άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς, ληστεία και κλοπή. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 26 – 28 Απριλίου στη Λάρνακα και τη Λευκωσία»

«Η άνοδος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Marine Le Pen στη Γαλλία είναι επικίνδυνη και «αποκρουστική» τόσο για το Παρίσι όσο και για όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους που μίλησαν στην EurActiv.gr. Το ακανθώδες πρόβλημα της ανεργίας, η ιδιαίτερα χαμηλή δημοτικότητα του Προέδρου Francois Hollande και η «διάσπαση» του γαλλικού κεντροδεξιού μετώπου, έχουν εκτοξεύσει τα ποσοστά της επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen»

«Πάνω από 700 εκατομμύρια γυναίκες είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στη Νότια Ασία και τηνdownload Αφρική, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. «Η βία με βάση το φύλο είναι μια παγκόσμια επιδημία, που πλήττει τις γυναίκες σε όλες τις περιοχές του κόσμου », αναφέρει η σχετική έκθεση σημειώνοντας παράλληλα την «πρωτοφανή άνοδο( των κρουσμάτων)» τα τελευταία χρόνια»

Τα πιο πάνω είναι αποσπάσματα δημοσιευμάτων από ελληνικές εφημερίδες τις τελευταίες μέρες….Και μια σκέψη στριφογυριζει στο μυαλο μου, μια κουβέντα του Χατζιδακι: “Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις”.
Λοιπόν; Το συνηθίσαμε;


Y.Γ
Η πρώτη φωτογραφία είναι ζωγραφιά της μικρής κόρης του ανθρακωρύχου στη Σομα. Η μικρή ήθελε με τη ζωγραφιά της να εξηγήσει σε όλους ότι το μυαλό του πατέρα της από τα έγκατα της γης, είναι πάντα στην οικογένεια του…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!