H εταιρεία των αιματηρών πολέμων μετακομίζει στο λιμάνι της Λάρνακας

1Οι εξελίξεις στη Λάρνακα τρέχουν με κινδυνο την ΥΓΕΙΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ μιας ολόκληρης πόλης.
Κι ενώ τα κυπριακά ΜΜΕ παλεύουν με κάθε τρόπο για να πείσουν τις μάζες πως το βιομηχανικό λιμάνι στη Λάρνακα είναι μια “ευλογία” για τους Λαρνακείς, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, η “EUROgymnia”  στο Facebook αποκαλύπτει:

Κυβέρνηση και Χαλιμπάρτον τα έχουν βρει και η εταιρεία ήδη ανεγείρει τα γραφεία της στην Λάρνακα. Τα ΜΜΕ και η διερευνητική δημοσιογραφία πανηγυρίζουν. Κανένα πραγματικό βιογραφικό της μεγαλύτερης εταιρείας του κόσμου στον τομέα της εκτός από το τυποποιημένο, δεν αναφέρεται στον τύπο. Η EUROgymnia αναλαμβάνει την ευθύνη. Τα ΜΜΕ, αν θέλουν, μπορούν να ακολουθήσουν:
Η Χαλιμπάρτον που αγόρασε την Κύπρο και το μέλλον του λαού μας σε τιμή άγνωστης ευκαιρίας (φυσικό αέριο) έχει μια συμβιωτική σχέση με τον Αμερικανικό στρατό. Προσλαμβάνει πρώην στρατιωτικούς για να βοηθούν να κλείνουν συμβόλαια με τον στρατό, σύμφωνα με την CorpWatch. Το Κέντρο Δημόσιας Ακεραιότητας, αναφέρει ότι η τότε συμβεβλημένη με την Hulliburton εταιρεία KBR, έλαβε αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων συμβόλαια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν και το Ιράκ κατά το 2004-6, τις χώρες που αιματόβαψαν οι Αμερικανοί και βρίσκονταν υπό την κατοχή τους.
Η NPR αναφέρει ότι η Hulliburton είναι και «καλοπληρωτές» στους εργαζόμενους της: ένας Πακιστανός εργάτης λάμβανε για 2 χρόνια σε μια υπεργολαβία της εταιρείας 1,25 δολάρια την ώρα. Η εταιρεία έχει βεβαρυμμένο ιστορικό εργασιακών δικαιωμάτων αφού χρησιμοποιεί υπεργολάβους και όπως αναφέρει η CorpWatch, ακόμα και οι Αμερικανοί εργάτες δύσκολα βρίσκουν το δίκαιο τους.
Το περιοδικό Time, δημοσίευσε ένα απόρρητο email του Αμερικανικού Πενταγώνου το οποίο αναφέρει (μήνες πριν την εισβολή στο Ιράκ) ότι αναπτύσσεται μεγάλη διαπάλη μεταξύ Αμερικανικών εταιρειών για συμβόλαια (που θα προκύψουν μετά την εισβολή στο Ιράκ) διαπάλη που συντονίζεται από τον Αντιπρόεδρο Τσέϊνι, ο οποίος πριν αναλάβει Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν ο εκτελεστικός της Hulliburton. Επίσης, η Wall street Journal, αναφέρει ότι διακυβέρνηση Μπους αγωνιούσε δυο μήνες πριν την εισβολή στο Ιράκ να εξασφαλίσει τα οικόπεδα πετρελαίου του Ιράκ. Επικαλούμενη βιομηχανικούς κύκλους, αναφέρει ότι οι άνθρωποι του Ντικ Τσέινι οργάνωσαν ενημερωτική (για το μοίρασμα της μελλοντικής λείας)συνάντηση με εκτελεστικούς διευθυντές της 3πετρελαιοβιομηχανίας, την Exxon Mobil Corp., Chevron Texaco Corp., ConocoPhillips και την Halliburton. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής μηχανικός του Αμερικανικού στρατού, Γκρηνχάους, το συμβόλαιο που προσφέρθηκε στην συνεργάτιδα εταιρεία της Hulliburton αποτελεί την πιο αισχρή και αντικανονική σύμβαση που είδε κατά την διάρκεια του επαγγελματικού του βίου. Μετά από αυτή την μαρτυρία, ο Γκρηνχάους υποβαθμίστηκε στην ιεραρχία της εργασίας του.
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη παραδίδει τη «Λυδία λίθο» του μέλλοντος των παιδιών μας, τον φυσικό πλούτο της Κύπρου, σε Αμερικανικά μονοπώλια και το κάνει συνειδητά. Η επίσκεψη Μπάιντεν, θα εγκαινιάσει αυτή την σχέση. Μπορεί μια εταιρεία που είναι ταυτισμένη με τόσα αρνητικά γεγονότα στην διεθνή σκηνή να φέρει την ευημερία και την ασφάλεια στον κόσμο; Ποια τα ανταλλάγματα; Στο επόμενο, θα δούμε το μητρώο της Hulliburton σε άλλους τομείς συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος. Προς το παρών όσοι θέλετε ψάξτε στα πιο κάτω sites
2Watchdogs and related campaigns:
Halliburton Watch
CorpWatch
Project on Government Oversight
Center for Public Integrity – Windfalls of War II
US House Committee on Oversight and Government Reform
Related reading:
The Halliburton Agenda by Dan Briody
Cronies by Robert Bryce
Shock and Awe in Fort Worth by Sherryl Tappan
How Much Are You Making on the War, Daddy? by William Hartung
Blood Money: Wasted Billions, Lost Lives, and Corporate Greed in Iraq
Iraq, Inc.: A Profitable Occupation by Prataap Chatterjee
Corporate Warriors by Peter Singer

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!