Ανακοίνωση Ε.Σ. ΕΔΟΝ Λάρνακας για το Λιμάνι της Λάρνακας

 

03

Oι πολίτες της Λάρνακας αναμένουν από όλα τα οργανωμένα σύνολα και φορείς της πόλης να τοποθετηθούν και να δράσουν για το θέμα του λιμανιού Λάρνακας.
Πιο κάτω η ανακοίνωση της ΕΔΟΝ Λάρνακας

Ως Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Λάρνακας δεν θα μπορούσαμε να μην τοποθετηθούμε γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο λιμάνι της Λάρνακας. Ένα μείζον θέμα για το οποίο έχει γίνει δικαιολογημένα μεγάλος ντόρος, αφού φαίνεται ότι κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη μας και το χειρότερο με την υγεία, τη δική μας και των παιδιών μας.

Η ΕΔΟΝ Λάρνακας τάσσεται ξεκάθαρα ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια για μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε βιομηχανικό. Το όραμα των δημοτών εδώ και δεκαετίες, είναι η τουριστική ανάπτυξη και το συμβατό εμπόριο στην πόλη μας. Δεν μπορούν κάποιοι ετσιθελικά και χωρίς κανένα δημόσιο διάλογο να αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες για το δικό μας μέλλον. Υπάρχουν νομοθεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας που έχουν καταπατηθεί (νόμοι 140 και 105 του 2005), καθώς και νομοθεσίες της ΕΕ, που κάνουν λόγο για περιβαλλοντικές και στρατηγικές μελέτες καθώς και δημόσιες διαβουλεύσεις. Η Κυβέρνηση, ενώ δεν τήρησε τίποτε από τα πιο πάνω, προχώρησε αυθαίρετα σε υλοποίηση μιας απόφασης που θα επηρεάσει μια ολόκληρη πόλη, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Τασσόμαστε υπέρ της ενιαίας ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας, αυτού του σχεδίου που οραματίστηκαν και απαιτούν οι δημότες της Λάρνακας. Δεν εθελοτυφλούμε, ούτε παραλογιζόμαστε. Δεν απαιτούμε αυτή τη στιγμή το έργο αυτό να υλοποιηθεί, αφού κατανοούμε απόλυτα τόσο την οικονομική στενότητα του Δήμου, όσο και τη δυσκολία εξεύρεσης χρηματοδότησης. Ωστόσο αρνούμαστε να δεχτούμε ότι, το μέλλον του λιμανιού της Λάρνακας και κατ’ επέκταση ολόκληρης της πόλης είναι η μετατροπή του λιμανιού σε βιομηχανικό κέντρο. Κάτι τέτοιο σε κατοικημένη περιοχή θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μιας ολόκληρης πόλης και θα κλονίσει το τουριστικό ρεύμα στην πόλη.

Απαιτούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη και την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, να σταματήσουν τώρα κάθε ενέργεια που διενεργείται στο λιμάνι χωρίς την συγκατάθεση μας και να προχωρήσουν σε δημόσιο διάλογο με όλους τους οργανωμένους φορείς του Δήμου.

Καλούμε τον Δήμαρχο Λάρνακας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να αποδείξει στους δημότες του ότι, στηρίζει το σχεδιασμό για ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας. Να θέσει το κοινό καλό της πόλης και των δημοτών του, πάνω από οποιαδήποτε συμφέροντα των λίγων και των εκλεκτών. Τα λόγια δεν αρκούν. Καλούμε τον κ. Ανδρέα Λουρουτζιάτη να μετατρέψει τις διακηρύξεις του σε πράξη, να καταγγείλει επίσημα από τη θέση του τις αποφάσεις της κυβέρνησης και την παραχώρηση αδειών σε εταιρείες για εργασίες σχετικές με τους υδρογονάνθρακες και να απαιτήσει την παύση οποιονδήποτε εργασιών έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται στο λιμάνι.

Εμείς, δηλώνουμε προς όλες ανεξαιρέτως τις κατευθύνσεις ότι θα τοποθετούμαστε δημόσια πλέον για οτιδήποτε αφορά το θέμα αυτό και θα στηρίζουμε οργανωμένα και επίσημα οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις ή ενέργειες γίνονται από ομάδες πολιτών ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού σε βιομηχανικό.

Καλούμε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, οργανωμένους φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, οργανώσεις νεολαίας, να τοποθετηθούν επίσημα καταθέτοντας ξεκάθαρα τις θέσεις τους. Ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων οφείλουμε να σώσουμε την πόλη μας, την υγεία μας, το μέλλον μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον έχοντας κοινή αγάπη για την πόλη μας και την ίδια έγνοια για το μέλλον της.

Αυτή την ώρα, σε αυτή τη μάχη που δίνει η Λάρνακα δεν περισσεύει κανένας!

Ε.Σ. ΕΔΟΝ Λάρνακας
13.05.2014

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!