Single & the City “Εγώ και εσύ… Σκωτσέζικο Ντούζ”

Της Άρτεμις Ελένη Καζα

Breaking-Up-CoupleΠήγα σε μάγισσες και χαρτορίχτρες. Μου είπαν το φλιτζάνι, τα χαρτιά, το χέρι και ναι παραδέχομαι αγαπητέ μου κ. Περδίκη, ότι αν και περιβαλλοντίστρια, αμάρτησα για τον έρωτα μου, και μάδησα τρεις μαργαρίτες και μια παπαρούνα, μπας και δω πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.
Η χαρτορίχτρα μου είπε ότι έχω από πάνω μου ένα βασιλιά, μια κορώνα και πολλές γυναίκες που δεν κατάλαβα αν βλέπουν εμένα ή τον αγαπητικό μου.
Η φλιτζανού ανάμεσα σε άλλα, μου είπε ότι βλέπει καθαρά ένα Μ, ένα Φ και ένα Α μέσα στο φλιτζάνι μου, αλλά δεν ξέρει αν είναι άντρες ή γυναίκες. Και τα πανέξυπνα λουλούδια, έδειξαν να είναι αναποφάσιστα αφού την μια φορά μου έδειξαν με αγαπά και την άλλη με έχει εντελώς γραμμένη.  Ακόμα και ο αγαπημένος μου ραδιοφωνικός σταθμός, όταν τον παρότρυνα να μου δείξει με το επόμενο του τραγούδι τι γίνεται στην συναισθηματική μου ζωή, αυτό μου απάντησε με το γνωστό άσμα «Life is Life nananana». Και αφού αυτά όλα δεν πέτυχαν στο να μου εξηγήσουν τι γίνεται, αποφάσισα να καλέσω τα μεγάλα μέσα.
«Φίλη θυμάσαι εκείνον τον ψηλό, ωραίο, μελαχρινό τύπο που ήθελε να  με γνωρίσει, να βγούμε και σκεφτόμουνα, δεν ήθελα να βγω, ήμουν διστακτική για το τι κοινό μπορεί να έχω εγώ με αυτόν; Ε τελικά βγήκαμε 6,7 φορές, πήγαμε τριήμερο, περάσαμε πολύ καλά και αποδείχτηκε ο νεαρός σχεδόν τέλειος. Ταιριάζαμε απίστευτα πολύ. Για να μην σου τα πολυλογώ μου έλεγε εκείνος να πηγαίνουμε θάλασσες, βουνά, να περνάμε χρόνο μαζί…και κάναμε όνειρα για το πόσο τέλεια θα περάσουμε το καλοκαίρι.
Και μην νομίζεις Νατάσα μου εκείνος τα έλεγε, όχι εγώ. Εγώ προσπαθούσα να είμαι προσγειωμένη και κρατιόμουνα στο σιγά σιγά. Ήθελα απλά να βγαίνουμε και θα δείξει. Από την άλλη όμως αγάπη δεν σημαίνει ότι δεν μάρεσε να τα ακούω.  Και μαζοχίστρια δεν είμαι αφού πέρναγα καλά, τι να το παίζω δύσκολη και να προσποιούμε;  Άρχισα και έκανα προτάσεις για να κάνουμε πράγματα, αλλά σε εκείνο ακριβώς το σημείο, έφαγα και χιλόπιτα και πόρτα.
Πως γίνεται χτες να μου λέει «κλείσε διακοπές να πάμε και θα κάνουμε αυτό και αυτό το καλοκαίρι» και από την άλλη σήμερα να μην απαντάει καν ένα τηλέφωνο, ένα μήνυμα σχετικό με πληροφορίες για τις διακοπές μας;
Περνάμε καλά έλεγε, το έδειχνε. Μήπως είμαι χαζή τελικά και δεν κατάλαβα ότι σκυλοβαριόταν; Αφού όμως αυτός ήθελε να με βλέπει.
Τελοσπάντον εγώ έκλεισα αεροπορικό εισιτήριο και ξενοδοχείο. Θα έρθεις να πάμε ή να περιμένω να φτάσει η εβδομάδα μου; Γιατί μπορεί ο κύριος να μας έχει μια κάθε εβδομάδα, τι να πω; Φίλη ζεις; Κοιμήθηκες; Πες κάτι καλέ..
–         Άρτεμις τι να πω; Χρειάζεσαι και εσύ και αυτός επειγόντως ψυχολόγο.  Σε κλείνω για να μην χρειαστώ και εγώ…!
Ε τι να κάνω και εγώ; Πήγα στην ψυχολόγο Θέκλα Πετρίδου, η οποία βασιζόμενη στην κλινική της εμπειρία στις εκατοντάδες περιπτώσεις που έτυχε να υποπέσουν στην αντίληψη της λόγω της δουλειάς της, προσπάθησε να μου εξηγήσει τον τύπο- φαινόμενο «σήμερα έτσι αύριο γιουβέτσι», υπενθυμίζοντας με ότι «όταν ένας άντρας θέλει πραγματικά να είναι με μια γυναίκα, τα ρομαντικά και συναισθηματικά λόγια που λέει τα νιώθει, τα εννοεί και σίγουρα δεν χάνεται».
Πιθανοί λόγοι

  1. Αυτός ο τύπος να μην έχει σκοπό να διατηρήσει ουσιαστική ερωτική και συναισθηματική σχέση με την κοπέλα. Όταν είναι μαζί της για να έχει πιο έντονη ερωτική εμπειρία αφήνει τον εαυτό του να ονειρεύεται και τα λέει και φωναχτά για να γίνει η εμπειρία της στιγμής πιο έντονη και όταν απομακρυνθεί, όταν πάει σπίτι του, τότε αποστασιοποιείται επειδή κατά βάθος δεν θέλει δέσμευση με την συγκεκριμένη κοπέλα.
  2. Μπορεί να είναι παντρεμένος ή να έχει ήδη άλλη σχέση και αυτό που κάνει με την κοπέλα να είναι μια «φάση». Δηλαδή περνάω καλά τώρα, για να περάσω καλά αφήνομαι στην φαντασία μου και μετά χάνομαι για να μην ανακαλύψει ο νόμιμος δεσμός μου ότι την απάτησα και για να μην αναπτύξει ελπίδες η κοπέλα με την οποία πέρασα καλά.
  3. Ίσως να μην τον ενδιαφέρει παρά μόνο το σεξ με την κοπέλα αυτή, αλλά επειδή αντιλαμβάνεται ότι η κοπέλα είναι ρομαντική και θέλει κάτι παραπάνω, της τα λέει όλα αυτά για να έχει μαζί της πιο δυνατή και έντονη εμπειρία και μετά συνειδητά χάνεται επειδή δεν θέλει τίποτα περισσότερο από αυτό που ήδη πήρε.
  4. Να φοβάται την δέσμευση, να είναι πληγωμένος από το παρελθόν και τώρα να πληγώνει άλλους ανθρώπους. Κάτι που είναι άδικο και καλό θα ήταν να πάει να κάνει ψυχοθεραπεία και να μην ταλαιπωρεί και άλλους.
  5. Μπορεί απλά αυτά τα μεγάλα λόγια να τα υποκλέπτουμε εμείς οι γυναίκες με ερωτήσεις και υπονοούμενα μας, επειδή θέλουμε να τα ακούσουμε, έτσι μας κάνει τη χάρη, περνάει καλά και μετά δεν ανταποκρίνεται, αφού αυτά τα λόγια δεν ήταν δική του έμπνευση.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!