Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Ένας Λαός…”

Της Γιώτας Δημητρίου
yioda@skalatimes.com

Essential-tips-and-advice-to-get-through-the-airport-quickerΈνας λαός που περπατά με σκουριασμένα μυαλά, σκέφτεται «μέσα στο κουτί» και θεωρεί «φανατισμένο» οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τα δικά του πιστεύω.
Ένα λαός που περιορίζεται στις «γνώσεις» που του προσφέρουν τα ΜΜΕ και θεωρεί το μικρό (και μοιρασμένο) του νησί ως το κέντρο του κόσμου.
Ένας λαός που βρίζει και υποτιμά τους μετανάστες και συνηθίζει να λέει «Δεν είμαι ρατσιστής αλλά…»
Ένας λαός που θεωρεί μαγκιά να λέει πως είναι απολιτίκ και θεωρεί όλους τους άλλους πρόβατα, ξεχνώντας πως τα πρόβατα αφήνουν τους άλλους άβουλα να αποφασίζουν για το μέλλον τους.
Ένας λαός που μετρά άνισα καταστάσεις αναλόγως με το τι τον συμφέρει.
Ένας λαός που πιστεύει πως η λέξη «πολιτισμός» σημαίνει clubbing και «διαβάζω Paolo Coelho».
Ένας λαός που βολεύεται στη μιζέρια και αν δει άνθρωπο ή ομάδες ανθρώπων να προσπαθούν να αλλάξουν το σύστημα προς το καλύτερο τους πολεμά έμμεσα ή άμεσα.
Ένας λαός που ευδοκιμεί σε καφετέριες και περιορίζει τα όνειρα του σε ένα «καλό γάμο».
Ένας λαός που θαυμάζει τις χώρες που συναντά στα ταξίδια του αλλά του διαφεύγει πως στις περισσότερες από αυτές τις χώρες υπάρχει παιδεία, κοινωνική μόρφωση, σεβασμός στο περιβάλλον και στους ανθρώπους κι ευγένεια.
Ένας λαός που τρέμει να πει την άποψη του αν διαφέρει απ’ το σύνολο και γίνεται κομμάτι της μάζας όπως κι αν είναι αυτή.
Ένας λαός που θέλει «να τα πηγαίνει καλά με όλους» και καταντά διπλοπρόσωπος.
Ένας λαός που το παίζει θρησκευόμενος και συχνάζει σε εκκλησίες, αλλά θα σε «φάει» με τον Α ή Β τρόπο όταν του δοθεί η ευκαιρία.
Ένας λαός που επιτρέπει ο προκαθήμενος της Εκκλησίας του τόπου του να είναι ένας business man ο οποίος κάποτε συμπεριφέρεται και σαν Ιταλική Μαφία.
Ένας λαός που όσο κι αν σπουδάσει στο εξωτερικό, οσα πτυχία κι αν αποκτήσει, όταν επιστρέψει εντός της χώρας γίνεται κομμάτι μιας χαλασμένης και σκουριασμένης κοινωνικής ψυχοσύνθεσης.
Ένας λαός ο οποίος πέρασε σκλαβιά, προδοσίες, σοβινισμό, μισαλλοδοξία, πραξικόπημα, πόλεμο, ξεριζωμό, κουρέματα και ΤΙΠΟΤΑ δεν έμαθε!
Ένας λαός σαν καταραμένος που σε τραβά μαζί του σε ένα μαύρο βυθό.
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις σ’ αυτό τον λαό….Οι περισσότερες όμως εξαιρέσεις του βρίσκονται εκτός της χώρας.

*Ομοιότητες με οποιοδήποτε λαό κι οποιαδήποτε κατάσταση είναι εντελώς τυχαίες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 thoughts on “Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Ένας Λαός…””

  1. Μα ΠΟΣΟ αληθινό είναι… Και λυπηρό.. Το έθεσες άψογα πάντως, μπράβο σου!!!

  2. Να συμπληρώσω και κάτι στο τελευταίο που είπες για τις εξαιρέσεις, ότι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που κλείνονται σπίτα τους και στον εαυτό τους, γιατί αν μιλήσουν και πουν κάτι διαφορετικό τα πρόβατα θα τους κατσαδιάσουν, και θα τους πουν ‘πελλούς’

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!