Truth or Dare “Όνειρα σε τροχιά ζωής”

Γράφει ο Νίκος Νικολάου

NIKOSΟ κόσμος των ονείρων προφανώς και δεν ανήκει στον κόσμο της φαντασίας μας. Όπως και οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός δεν ανήκουν στον κόσμο των ονείρων μας, για να εξηγούμαστε. Δεν πρέπει να συγχίζουμε τους δύο αυτούς κόσμους. Τα όνειρα ανήκουν στους ονειροπαρμένους , σε αυτούς που η ψυχική τους απόκλιση ειναι τέτοια που αισθάνονται ακόμα πιο ζωντανοί όταν ονειρεύονται. Έτσι τα θέλουμε τα όνειρα μας , ζωντανά.

Τι συμβαίνει όμως όταν ένα όνειρο μας πεθάνει ; Μπόρεις να δώσεις παράταση ζωής στο όνειρο σου ; Στιγμιαία ναι , όμως αν συνειδητοποιήσεις πως το όνειρο έχει πεθάνει μέσα στον κόσμο του ονείρου σου και ότι κόσμος αυτός συνεχίζει ατέρμονα να βρίσκεται εν ζωή , τότε κάποιο άλλο όνειρο θα βρεθεί σε εξέλιξη ή θα γεννηθεί.

Δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να πεθάνει κάποιο όνειρο για να το συνειδητοποιήσεις αυτό το γεγονός. Ένα όνειρο πεθαίνει γιατί απλά έχει μέσο όρο ζωής που δεν ξεπερνά ίσως τον μέσο όρο των πολύτιμων στιγμών που μπορείς να αποθηκεύσεις. Έτσι επικρατεί μια ισορροπία εντάσεων και παραστάσεων στην ζωή σου που ρυθμίζει και καθορίζει την μαγιά των διαπροσωπικών και των πιο προσωπικών σου σχέσεων. Ναι , καλά το ακούσατε. Ο κόσμος των ονείρων μας είναι συνιφασμένος με τους ανθρώπους αυτούς.

Κάποτε στεκόμασταν μαζί με τους ανθρώπους αυτούς στην κορυφή ενός ουρανοξύστη και μετρούσαμε άστρα. Ρομαντικό θα μου πεις. Καμία σχέση. Απλά τα άστρα συμβόλιζαν τo άπειρo το πλήθος ονείρων που κάναμε μαζί. Γιατί στεκόμασταν τόσο ψηλά ; Ήταν και αυτό ένα όνειρο. Να ταξιδέψουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Αποθηκεύσαμε αυτή την στιγμή που ζήσαμε και νιώσαμε την ανάγκη για άλλα ταξίδια , ίσως πιο γειωμένα.

Έτσι τώρα στεκόμαστε με διαφορετικούς ίσως ανθρώπους σε ουρανοξύστες και πάλι. Σε αντίθεση με τότε που κοιτάγαμε ψηλά , τώρα κοιτάμε τα φώτα της πόλης . Τα φώτα της πόλης έχουν αντλήσει όλο το φως από τα άστρα και τελικά τα όνειρα μας παραμένουν άπειρα το πλήθος , ζωντανά και γειωμένα.

Μέχρι το επόμενο χρονικό κάποτε που τα όνειρα μας θα γίνουν και πάλι φευγάτα. Ποιο το νόημα αν έιναι γειωμένα ; Ευτυχώς που αυτό το κάποτε με αυτό το τώρα βρίσκονται σε τροχιά ονείρων και τα όνειρα μας σε τροχιά ζωής.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

2 thoughts on “Truth or Dare “Όνειρα σε τροχιά ζωής””

  1. Τα όνειρα δεν πεθαίνουν, απλά εμείς αρχίζουμε τα σκόντα, γιατί αυτό θέλει ο περίγυρος για να μας εντάξει… τα όνειρα μπαίνουν στη ψύξη, αλλά μπορούμε να τα βγάλουμε απο κει, χρειάζεται όμως τόλμη, ειδικά αν έχουμε ήδη συνδιαλλαγεί με το σύστημα

    • Συμφωνώ και υπερθεματίζω ειδικά με το τελευταίο!!!

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!