Αντρέας Αντρέου και Τζιορτζίνα Ποταμίτου “Ζωη και…. Ραδιόφωνο”

Δυο γνωστοί ανά το παγκύπριο ραδιοφωνικοί μουσικοί παραγωγοί, ο Αντρέας Αντρέου και η Τζιορτζίνα Ποταμίτου επιστρέφουν στον πιο αγαπημένο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης της Λάρνακας, στον 99FM.
Με την ευκαιρία αυτή μιλούν στο Skala Times για πολλά και διάφορα,  με κέντρο πάντα το ραδιόφωνο και την μουσική, που είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους.

Της Γιώτας Δημητρίου

Είναι η πρώτη φορά που κάνετε εκπομπή στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό;
ΑΝΤΡΕΑΣ: Όχι. Είναι η τρίτη φορά που βρισκόμαστε στην ίδια ραδιοφωνική στέγη….
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: Tην πρώτη φορά το 1992….
ΑΝΤΡΕΑΣ: Το ΄92 ήσουν πολύ μικρή, απλά ήρθες για να μας κάνεις ένα γεια….Δεν μετρά!
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: Bασικά  το 1992 είχα πάει για να κάνω την πρακτική μου, ο Αντρέας βρισκόταν ήδη εκεί (στον 99FM) από το ’91. Ξανασυναντηθήκαμε κάτω από την ίδια ραδιοφωνική στέγη πάλι στο 99 FM το 1998 και το 2000 στον Super. Και τώρα πάλι, επιστρέψαμε στο ραδιόφωνο της πόλης μας, στο ραδιόφωνο από όπου και οι δυο ξεκινήσαμε, τον 99FM

Η επιστροφή στο 99FM πώς προέκυψε;
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: Θέλαμε να επιστρέψουμε στη Λάρνακα, στη πόλη μας. Ήταν για μας φυσικό να επιλέξουμε μια ραδιοφωνική στέγη την οποία νιώθουμε ως δεύτερο μας σπίτι. Και αυτό ήταν το Radio 99FM. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός που μου ταιριάζει και του ταιριάζω, Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε τον ιδιοκτήτη του σταθμού Νίκο Νικολάου και τον Διευθυντή Ευάγγελο Ευαγγέλου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή άνοιξαν την πόρτα και μας υποδέχθηκαν πολύ ζεστά.
ΑΝΤΡΕΑΣ: Εμένα με είχαν προσεγγίσει ένα χρόνο πριν, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να μετακινηθώ και να φύγω από εκεί που ήμουν, από τον Super. Mετά όμως, όταν κάποιοι αποφάσισαν ότι πλέον δεν με χρειάζονταν στον Super, επέστρεψα στη Λάρνακα, σ’ ένα ραδιοσταθμό τον οποίο νιώθω σαν δεύτερο μου σπίτι, αν σκεφτεί κανείς ότι από εκεί ξεκίνησα.

Οι ακροατές λόγω της εποχής, έχουν γίνει πιο απαιτητικοί;
ΑΝΤΡΕΑΣ: Νομίζω ότι λόγω της εποχής, ο κόσμος γενικότερα, αυτό που χρειάζεται είναι να ξεφεύγει από τα προβλήματα του.Να μην του υπενθυμίζεις συνεχώς την κρίση και τα όσα δεινά που έχει επιφέρει. Φτάνει πια! Πρέπει να ζήσουμε με τα όποια προβλήματα κουβαλάει ο καθένας από εμάς. Η μουσική, το να βγαίνει πιο light μια εκπομπή, με gossip, με ένα αστείο, νομίζω είναι ότι καλύτερο για τους ακροατές.
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: οι ακροατές  πλέον θέλουν να ξεχνιούνται, να ακούνε καλή μουσική, να ψυχαγωγούνται και….να κερδίζουν δώρα! (Γέλια!)

Κάθε ώρα έχει το δικό της ραδιοφωνικό κοινό;
ΑΝΤΡΕΑΣ: Η αλήθεια είναι ότι έχω περάσει από όλες τις ώρες, τα τελευταία όμως χρόνια είχα σταθεροποιηθεί στο 10-1 και 11-1.  Αλλά έχω κάνει και πολύ πρωινές εκπομπές, και απόγευμα και βράδυ. Νομίζω όμως ότι έχω συνηθήσει πλέον με το 11-1.
Αντρέα εσύ εκτός από ραδιοφωνικός παραγωγός εδώ και χρόνια, είσαι επίσης και γνωστός DJ. Αυτή η επαγγελματική σου ενασχόληση ήταν αποτέλεσμα της αγάπης σου για την  μουσική ή ήταν λόγω συγκυριών;
ΑΝΤΡΕΑΣ: Ήταν συνδυασμός των δύο που έχεις προαναφέρει. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα σκεφτεί σε καμία περίπτωση να ασχοληθώ επαγγελματικά με κάτι που θα έχει σχέση με τη μουσική παρόλο που από μωρό ήμουν κολλημένος με την μουσική και την μελετούσα ακατάπαυστα. Απλά προέκυψε το 1990 με την παρότρυνση ενός φίλου, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, του Νίκου Παρισσινού….Ο Νίκος με έπεισε να πάμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε μία εκπομπή στον 99FM. Έτσι, βρεθήκαμε να κάνουμε εκπομπη κάθε Κυριακή τρεις ώρες. Λέγαμε τις βλακείες μας, κάναμε χαβαλέ, βάζαμε τα τραγούδια μας, περνούσαμε ωραία κι εμείς και οι ακροατές μας. Κάποια στιγμή ο Νίκος δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, εγώ όμως είχα κολλήσει με το ραδιόφωνο κι έτσι έμεινα. Το ένα έφερε το άλλο, οι συγκυρίες σε συνδυασμο με την αγάπη που έχω για την μουσική (αρρωστημένη αγάπη σαν εξάρτηση θα έλεγα) με ώθησαν να ακολουθήσω αυτό το επαγγελματικό μονοπάτι και να συνεχίσω και ως DJ και αυτό πάλι με παρότρυνση φίλων.

Να πούμε και δυο λόγια για τις εκπομπές σας….
ΑΝΤΡΕΑΣ: 
Η δικιά μου εκπομπή θα είναι από τις 11 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι. Με ελληνικά και ξένα τραγούδια. Επίσης, θα υπάρχουν ειδικά αφιερώματα, θα υπάρχουν διαγωνισμοί, θα έχουμε το “Σαν Σήμερα” και  θα λέμε γεγονότα που έγιναν στην συγκεκριμένη ημερομηνία όσον αφορά στη μουσική κι όχι μόνο, κινηματογραφικά νέα και κάθε Παρασκευή θα έχω το Top20 του σταθμού. Η μουσική θα είναι επιτυχίες του σήμερα αλλά και κάποια flash backs μέσω των οποίων θα θυμόμαστε επιτυχίες του χθες. Θα παίζουμε και κάτι διαφορετικό από αυτά που ακούει συνέχεια ο κόσμος. 
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: Η δικιά  μου εκπομπή θα αρχίζει στις 4 και θα διαρκεί μέχρι τις 6 και θα έχει ποικιλία θεμάτων. Η καινοτομία είναι ότι θα έχω ένα  καλεσμένο σε κάθε εκπομπή από όλους τους χώρους (πολιτικής, τηλεόρασης, μουσικής σκηνής, κτλ), με σκοπό να ξεδιπλώσουμε ένα άλλο κομμάτι της προσωπικότητας του, έτσι ώστε να γίνεται πιο ενδιαφέρουσα η εκπομπή για τους ακροατές. Οι καλεσμένοι θα είναι από την πόλη μας κι όχι μόνο.  Θα ξεκινήσουμε όμως με καλεσμένους από τη Λάρνακα. Όσον αφορά στη μουσική που θα παίζω θα είναι “εμπορικά τραγούδια”, τραγούδια από αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος τώρα και να διασκεδάσει, να περάσει καλά.
Τζιορτζίνα σε μια από τις πολλές σου ραδιοφωνικές συνεντεύξεις είχες κάνει και την Diana Ross…..
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: Ναι και ήταν η σημαντικότερη ίσως συνέντευξη που έχω κάνει. Να σου πω ότι με είχε εντυπωσιάσει το πόσο συνεπής και πόσο απλή ήταν. Η συνέντευξη είχε γίνει τηλεφωνικώς. Μιλάμε για άλλο είδος ανθρώπου, άλλη κουλτούρα.

Εσείς στο σπίτι τι μουσική ακούτε;
ΑΝΤΡΕΑΣ: Δεν ξέρω πως θα ακουστεί, αλλά εγώ εκτός εκπομπής δεν ακούω ελληνικά! Απολαμβάνω βέβαια τις εκπομπές μου επειδή τις απολαμβάνουν οι ακροατές μου, είναι διαφορετική η κατάσταση όταν κάνω εκπομπή. Όταν όμως βρίσκομαι σπίτι δεν ακούω ούτε λαϊκό ούτε ποπ, δεν ακούω ελληνική μουσική. Αν ακούσω ελληνικό θα είναι έντεχνο και ροκ.
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: Στο σπίτι η μουσική που ακούμε με τον Αντρέα είναι συνήθως οι φωνές των τριών παιδιών μας που είναι και τρίδυμα,  οπόταν αντιλαμβάνεστε….(Γέλια!) Κοίταξε, ως γνωστό εγώ είμαι φανατική με την Αννούλα μας, (Βίσση), έτσι ακούω αρκετά Άννα! Αλλά, για να είμαι ειλικρινής ακούω τα πάντα!

Είστε ζευγάρι, είστε παντρεμένοι εδώ και χρόνια. Υπάρχει κάποιο είδος ανταγωνισμού μεταξύ σας;
ΑΝΤΡΕΑΣ: Όχι!
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: Καμία σχέση! Αντιθέτως κάνουμε πλάκες μεταξύ μας και τον κοντράρω όσον αφορά τις μουσικές του γνώσεις. Ο Αντρέας έχει απίστευτες μουσικές γνώσεις, ξέρει πότε κυκλοφόρησε το κάθε τραγούδι, ξέρει τα πάντα για μουσικές επιτυχίες. Μπορεί να μας δεις να τρέχουμε μέσα στο σπίτι να βρούμε το βιβλίο των charts για να μου δείξει ότι έχει δίκαιο σε κάτι που τον ρώτησα! Περιττό να σου πω ότι η βιβλιοθήκη μας περιέχει αρκετά βιβλία μουσικής και ραδιοφώνου.


Ζούμε την εποχή της οικονομικής κρίσης….Το ραδιόφωνο υποφέρει κι αυτό όπως υποφέρουν και τα υπόλοιπα ΜΜΕ;
ΑΝΤΡΕΑΣ: Εννοείται ότι υποφέρει.  Ξέρεις, αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς, αλλιώς το έχουμε μέσα στο μυαλό μας και αλλιώς το βλέπουν κάποιοι εν έτει 2013. Νομίζω τα ερτζιανά γέμισαν με ανθρώπους οι οποίοι δεν θα έπρεπε να κάνουν ραδιοφωνικές εκπομπές. Και δεν πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει με την οικονομική κρίση, μάλλον σημεία των καιρών θα τα έλεγα. Ξαφνικά έγινε και το ραδιόφωνο όπως την τηλεόραση: Δεν χρειάζεται να έχεις ταλέντο σε αυτό που κάνεις, φτάνει να είσαι νέος και ωραίος. Το βλέπεις και στις κυπριακές σειρές αυτό, να πρωταγωνιστούν άτομα τα οποία δεν είναι κάν ηθοποιοί! Αυτό δεν το θεωρώ σωστό.
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: Συμφωνώ με αυτό που λέει ο Αντρέας. Αλλά ξέρεις τι; Προσωπικά πιστεύω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν πείσμα και ταλέντο δεν χάνονται.

Νομίζω έφτασε η ώρα να μιλήσουμε και λίγο για την Λάρνακα. Επιστρέψατε λοιπόν στην πόλη σας τη Λάρνακα….Πώς βλέπετε τη πόλη μας;
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: H Λάρνακα έχει ιδέες, έχει ταλαντούχους ανθρώπους, πρέπει να αναπτυχθεί γιατί της αξίζει και γι αυτό είμαστε κι εμείς εδώ, για να συμβάλουμε όσο μπορούμε σε αυτό, μέσα από τη δουλειά μας, στον πιο γνωστό κι αγαπημένο ραδιοσταθμό της πόλης. Η Λάρνακα χρειάζεται περισσότερο πολιτισμό, θέατρα, φεστιβάλ, τέχνες.
ΑΝΤΡΕΑΣ: Οι αρχές πρέπει να “εκμεταλλευτούν” τους ανθρώπους της πόλης και τους τόπους της πόλης. Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος μας έχει διάθεση και θέληση να αλλάξει προς το καλύτερο την Λάρνακα. Κάποιες εκδηλώσεις, διεθνή φεστιβάλ και αθλητικές διοργανώσεις όπως ήταν το Beach Volley πέρσι, είναι αναγκαία και πρέπει να γίνονται για να κρατούν την πόλη ζωντανή. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη. Επίσης, πρέπει αυτή η πόλη επιτέλους να αποκτήσει ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό.  Πρέπει να επενδύσουν για να γίνει το ΓΣΖ  ένα όμορφο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κάποια σχέδια τα οποία  έκανε η ομάδα της ΑΕΚ, όσον αφορά στο ΓΣΖ, πρέπει όλοι να βοηθήσουν έτσι ώστε να υλοποιηθούν!
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: Και εδώ να πούμε ότι ο Αντρέας δεν είναι καν ΑΕΚ! (Γέλια!)
ΑΝΤΡΕΑΣ: Ναι, αλλά το πλάνο που έδωσε η ΑΕΚ, για να αναπτυχθεί το ΓΣΖ και να γίνει ένας χώρος όπου θα λειτουργεί και ως χώρος αναψυχής (με καταστήματα κτλ), θα πρέπει κάποια στιγμή να το δουν οι αρμόδιοι και να υλοποιηθεί.
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: Επίσης πρέπει να αρχίσουμε να στηρίζουμε την πόλη μας. Γιατί να πρέπει να πάω σε άλλη πόλη για να ψωνίσω ή να διασκεδάσω; Ας αρχίσουμε να στηρίζουμε την πόλη μέσα στην οποία ζούμε.

Γιατί να ακούει κάποιος τον 99FM;
ΑΝΤΡΕΑΣ: Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, ο 99FM έχει αναδειχθεί πλέον σε ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης της Λάρνακας.
ΤΖΙΟΡΤΖΙΝΑ: επειδή όπως λέει και το slogan του, είναι το ζωνταντό κομμάτι της ζωής μας!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!