Έρια Χαραλάμπους “Lets talk about Krabi…..”

H συλλογή των ταξιδιών της μεγάλη, σε Ευρώπη, Ασία κι Αμερική. Παρόλα αυτά επιμένει ότι το πρόσφατο της ταξίδι στο νησί Krabi και η διαμονή της στο Rayavadee Resort ήταν ο καλύτερος προορισμός που έχει επισκεφτεί. Η γνωστή οπτικός της πόλης μας, (“Οπτικά Νικολαϊδη”), Έρια Χαραλάμπους, επέστρεψε πρόσφατα από το Krabi και μοιράζεται μαζί με τους αναγνώστες του Skala Times τις ομορφιές που συνάντησε σ’ αυτό το μακρινό εξωτικό νησί και τονίζει ότι “σε όποιον δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτεί αυτό το μαγικό νησί, αυτόν τον επίγειο παράδεισο, δεν πρέπει να την χάσει”

Συνέντευξη:  Γιώτα Δημητρίου
Φωτογραφίες: Eρια Χαραλάμπους

Έρια ήταν η πρώτη φορά που έχεις επισκεφτεί το νησί Krabi;
Αν και έχω ξαναπάει στην Θαυλάνδη, το 2008, εντούτοις οφείλω να ομολογήσω ότι αυτό το νησί το οποίο επισκέφτηκα πρόσφατα με την οικογένεια μου και συγκεκριμένα κι αυτό το μαγικό Resort [που υπάρχει εκεί, δεν τα γνώριζα. Μου τα είχε αναφέρει μία φίλη μου πριν από δύο χρόνια. Από τότε λοιπόν που μου μίλησε για το νησί Krabi και για το Resort “Rayavadee”,  δεν σταμάτησα να διαβάζω γι αυτά, να βλέπω φωτογραφίες στο διαδίκτυο και στο youtube και δεν χόρταινα να θαυμάζω και να ονειρεύομαι αυτό τον τόπο. Μιλάμε για μαγεία, για μιαν απίστευτη ομορφιά Γιώτα μου! Nα αναφέρω ότι το όνομα του Resort (“Rayavadee”) σημαίνει “The Land Of Princess” (η γη της πριγκίπισσας).

Είχες όμως ξαναεπισκεφτεί άλλα εξωτικά νησιά.
Ναι, έχω επισκεφεί τα νησιά Phi Phi, το νησί του James Bond, το Phuket, το Elephant jungles & living καθώς και διάφορα άλλα εξωτικά μέρη στην Ασία. Ομολογώ όμως ότι το Krabi και το Resort “Rayavadee” με έχουν ενθουσιάσει περισσότερο απ’ όλα.

Δεν θεωρείται γνωστό νησί, τουλάχιστον όχι για εμάς εδώ στη Κύπρο…
To Krabi είναι ένα πολύ γνωστό νησί της Θαυλάνδης και λέγεται ότι είναι  το καλύτερο “scenery island” απ’ όλα τα νησιά της Θαυλάνδης. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι Έλληνες και Κύπριοι δεν το γνωρίζουν, αλλά προσωπικά το έχω καταγράψει ως το πιο όμορφο μέρος απ’ όλα όσα έχω επισκεφτεί και η αλήθεια είναι ότι έχω επισκεφτεί αρκετά, αφού τα ταξίδια είναι η μεγάλη μας αδυναμία εμένα και του συζύγου μου.  Σίγουρα το γνωρίζουν κι άλλοι συμπατριώτες μας, αλλά δεν είναι από τα πολύ γνωστά, τουριστικά μέρη για τους Κύπριους.

Αλήθεια, πώς προέκυψε αυτό το ταξίδι;
Τo ταξίδι αυτό μου το έκανε δώρο ο σύζυγος μου, ο Γιώργος, φέτος τον Αύγουστο για τα γενέθλια μου, στις 20 Αυγούστου. Ο Γιώργος, φυσικά, γνώριζε  “το κόλλημα” που είχα πάθει μ’ αυτό το νησί…..ήταν πολύ συγκινητικό να μου κάνει ένα δώρο το οποίο εκπλήρωνε ένα όνειρο μου: να βρεθώ σ’ αυτό το παραμυθένιο νησί. Μείναμε 7 ολόκληρες μέρες (αχ! να είχα κι άλλες) στο Krabi και μετά πήγαμε για 3 μέρες Banghok.

Με ποια αερογραμμή ταξιδέψατε και πόσος είναι ο χρόνος διάρκειας του ταξιδιού;
Από την Κύπρο ταξιδέψαμε με Etihad μέχρι το Abudhabi (τρισίμιση ώρες) και μετά συνεχίσαμε με την ίδια αερογραμμή για ακόμη εξίμιση ώρες μέχρι το Banghok κι από εκεί ταξιδέψαμε με Τhailand  Αirlines για ενάμιση ώρα μέχρι το Krabi. Στο αεροδρόμιο μας είχε παραλάβει η S class Mercedes Limousine του Rayavadee Resort και μέσα σε 20 λεπτά φτάσαμε σε ένα σημείο όπου το πολυτελέστατο speed boat του Rayavadee μας πήρε στο Resort σε 20 λεπτά. Στα ονειρεμένα νερά του παραδείσου….

Mίλησε μας λίγο για το νησί αλλά και για το Resort….
Το νησί και το resort είναι τοποθετημένα ανάμεσα σε τρεις παραλίες του  Andaman beach. Το resort είναι περικυκλωμένο από μια πράσινη ζούγλα κάτι που αυτόματα σε μεταφέρει σ’ ένα άλλο κόσμο. Είναι μια μοναδική εμπειρία, περιπέτεια θα έλεγα. Βρίσκεσαι σ’ ένα τοπίο παρέα με πιθηκάκια, σκιουράκια και όλων των ειδών πουλιά, σου δίνεεται η ευκαιρία να θαυμάσεις την φύση σε όλο της το μεγαλείο! Μιλάμε για ένα άλλο, διαφορετικό και πανέμορφο κόσμο που δύσκολα περιγράφεται με λόγια, μόνο με εικόνες, ίσως.
To Rayavadee Resort, είναι ένα υπερθέαμα από όλες τις γωνιές και πλευρές του. Περπατώντας για ώρες στην άσπρη άμμο, σε όποια παραλία και αν βρίσκεσαι είναι σαν να ζεις στον επίγειο παράδεισο, με τους πανύψηλους βράχους να αγκαλιάζουν τα δάση που καλύπτουν το τόπο. Το πράσινο το οποίο αγγίζει τον ουρανό δεν χορταίνεις να το θαυμάζεις. Αναρωτιέσαι πως χωράει τόση ομορφιά σ’ ένα τόπο και πραγματικά δεν θες να φύγεις από εκεί! Από το πρωί που ξυπνούσα μέχρι το βράδυ που πήγαινα για ύπνο διάφορα ερωτηματικά τριγύριζαν στον μυαλό μου όπως “Θεέ μου τι είναι αυτό που ζω; Πώς μπορώ να φύγω από εδώ, από αυτόν τον παράδεισο; Τι σκηνικό και τι ομορφιά της φύσης  είναι αυτή;”  ερωτήματα που έβγαιναν από την ψυχή μου ασταμάτητα! Γι αυτό έχω κατατάξει το νησί Krabi ως το ομορφότερο στο κόσμο, για μένα. Το νούμερο 1 μου!

Γιατί κάποιος να επισκεφτεί το Krabi και το Rayavadee Resort;
Για τους πιο πάνω λόγους τους οποίους προανέφερα καθώς και για την πολυτέλεια και την εξυπηρέτηση, όπως και για το φανταστικό και μοναδικό spa του, καθώς και για τα εστιατόρια με θέα που σου κόβουν την ανάσα, για την φυσική μαγική ομορφιά, τις άσπρες φανερές αλλά και μυστικές παραλίες. Αυτοί είναι και οι λόγοι οι οποίοι με “ανάγκασαν” να κατατάξω το νησί Krabi ως το πιο αγαπημένο μου. Θα συμβούλευα όλους τους λάτρεις ταξιδιών ν’ αδράξουν την ευκαιρία όταν τους δοθεί και να το επισκεφτούν!

Οι κάτοικοι στο νησί Krabi πώς ζουν;
Πίσω βέβαια από αυτόν τον επίγειο παράδεισο που εμείς ως τουρίστες εκστασιαζόμαστε απ’ τις ομορφιές του, κρύβεται η φτώχεια των κατοίκων. Όπως συμβαίνει και με άλλα εξωτικά νησία όπως Bali, Maldives, Seychelles, Mauritius κ.α.  Συναντάς κόσμο που ζει σε καλύβες μέσα σε συνθήκες που θυμίζουν άλλον αιώνα, βλέπεις παιδιά χωρίς ρούχα και χωρίς παπούτσια, κι εκεί που εσύ απολαμβάνεις τις διακοπές σου συνθλίβεσαι να βλέπεις αυτές τις σκηνές, αυτή την αδικία. Αυτό είναι ένα κομμάτι των διακοπών μου το οποίο πραγματικά με έχει γεμίσει λύπη…αν και έχουν δει τα μάτια μου χειρότερες καταστάσεις, σ’ άλλους τόπους όσον αφορά στη φτώχεια, εντούτοις και στο Krabi υπάρχει η φτώχεια. Όχι  όμως στον βαθμό που την συνάντησα σε άλλους τόπους, αφού στο Krabi συναντάμε κι αυτοκίνητα και μεγάλους δρόμους κι ανάπτυξη, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου ο κόσμος είναι πολύ πίσω και η κατάσταση χειρότερη.

Η κουζίνα τους πώς ήταν;
Για μένα η Θαυλανδέζικη κουζίνα είναι από τις πιο αγαπημένες μου, όπως και η ιαπωνική κουζίνα. Το Resort διαθέτει μερικούς από τους πιο σπουδαίους chef. Στα περισσότερα εστιατόρια σερβίρουν θαυλανδέζικα. Οι δυο μου κόρες λάτρεψαν αυτό το φαγητό κι ακόμα το συζητούν! Υπήρχε επίσης ποικιλία παιδικών γευμάτων για τις ηλικίες 2-6 και 7-12. Επίσης να αναφέρω ότι και τα ποτά τους, αλλά ιδιαίτερα τα κοκτειλς, ήταν απίστευτα! Πλούσια σε γεύση! Για μένα το πιο ιδανικό, αυτό που απολάμβανα,  ήταν να ρεμβάζω την απίστευτη ομορφιά της φύσης πίνωντας ένα ποτό ή ένα αγνό χυμό καρύδας.

Κάνεις συγκρίσεις του Krabi με άλλα μέρη τα οποία έχεις επισκεφτεί;
Όχι δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις. Δεν μπορώ πχ να συγκρίνω την Ασία με την Αμερική, μιλάμε για εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Άλλες κουλτούρες, άλλες νοοτροπίες, άλλες ομορφιές, άλλοι τόποι…Έχω επισκεφτεί πανέμορφα μέρη και στην Αμερική , αλλά δεν θα μπορούσα να συγκρίνω το Krabi με κανένα από τα προηγούμενα ταξίδια μου.

Για σένα τι σημαίνει η Ασία;
Η Ασία για μένα είναι η μαγεία, η ηρεμία, είναι ο παράδεισος, είναι σαν κάτι αόρατο που διαπερνά κάθε κύτταρο της ψυχής μου και γίνεται ένα με το χαρακτήρα και τον εαυτό μου! Όσο ο Θεός μου δίνει υγεία, θα προσπαθώ να μεγαλώνω την συλλογή ταξιδιών μου στην πανέμορφη Ασία.

Μετά από αυτό το ταξίδι και επιστρέφοντας πίσω στη Λάρνακα, πώς νιώθεις;
Το όνειρο το οποίο με νανούριζε τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερα και το πραγματοποίησα φέτος μαζί με την οικογένεια μου, χάρις στον σύζυγο μου και στο δώρο γενεθλίων που μου έκανε. Για μένα η φράση “επίγειος παράδεισος” έχει πλέον ερμηνεία, είναι το νησί Krabi και το μοναδικό resort Rayavadee, the land of Princess!
The No 1 Paradise. Κι όπως λέει και το σλόγκαν του Resort: “Like Nowhere else on earth” !

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!