Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος, Τραγουδά και φέτος…Για τον πατέρα

Στις 21 Αυγούστου πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εκδήλωση “Τραγουδώ για τον πατέρα”. Τα έσοδα της βραδιάς θα πάνε στο Ίδρυμα Χριστίνας Αποστόλου. Ο Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος μας εξηγεί τους λόγους που η περσινή εκδήλωση συνεχίζεται και φέτος με σκοπό να γίνει θεσμός και μας αποκαλύπτει ότι στο ρεπερτόριο της βραδιάς θα ακούσουμε και κρητική μουσική. Στις 21 Αυγούστου λοιπόν, τραγουδάμε για τον πατέρα, σε μια εκδήλωση ντυμένη με φιλανθρωπικά χρώματα.

Της Γιώτας Δημητρίου

Κωνσταντίνε γιατί αποφάσισες να συνεχίσεις για δεύτερη χρονιά την εκδήλωση “Τραγουδώ για τον πατέρα”;
Ίσως αν πρέπει να δώσω μιαν απλή απάντηση να πρέπει να σου πω ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται επειδή υπάρχουν συνάνθρωποι μας οι οποίοι χρειάζονται μία χείρα βοηθείας….

Άρα, ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της εκδήλωσης είναι και ο λόγος που συνεχίζεται η εκδήλωση και φέτος;
Ο βασικός λόγος, ναι είναι αυτός. Επιπλέον, θέλω να δείξω στον κόσμο και τα δικά μου μουσικά ακούσματα. Πέρα από τη μουσική που ακούει ο κόσμος με τους “Δε Σκόρδιονς”, σε αυτή την εκδήλωση θα ακούσει κι άλλα διαφορετικά μουσικά ακούσματα.

Ο τίτλος λέει “Τραγουδώ για τον πατέρα μου”…..
Ναι κι όσο ζω και τραγουδώ πάνω στη σκηνή, αυτός θα είναι ο τίτλος αυτής της φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Ναι, αλλά γιατί η φιλανθρωπική εκδήλωση που έγινε και πέρσι και συνεχίζει και φέτος έχει τον τίτλο “Τραγουδώ για τον πατέρα μου”….
Αυτό είναι ένα  θέμα που δεν μπορώ να αναπτύξω επειδή μπορεί να ζηλέψει η μητέρα μου….(αστείο!) Κοίταξε, όπως σου είχα πει και πέρσι, σε συνέντευξη μας για την εκδήλωση, θεωρώ τον εαυτό μου ευαίσθητο άνθρωπο και ήθελα να κάνω κάτι προς τιμή του πατέρα μου, χωρίς να μπορούν κάποιοι να συχγύσουν αυτήν την ευαισθησία με σκοπιμότητες εμπορικότητας, γι αυτό και όλα τα έσοδα πάνε σ’ ένα φιλανθρωπικό σκοπό, στο Ίδρυμα Χριστίνας Αποστόλου.

Φαντάζομαι ότι αρκετός κόσμος που ήρθε πέρσι στην  εκδήλωση και θα έρθει και φέτος, ενδεχομένως να ταυτίζει τον τίτλο με μια δικιά του απώλεια….
Ναι συμφωνώ με αυτό που λες. Είναι αρκετά τα μηνύματα που παίρνω από τον κόσμο όσον αφορά αυτό το θέμα. Κάποιοι που έχουν χάσει δικό τους άνθρωπο ταυτίζονται. Ξέρεις και εγώ όταν κάποιος μου μιλάει για τη δικιά του απώλεια (είτε έχασε κι αυτός τον πατέρα του, είτε ένα φίλο του, είτε ένα συγγενικό του πρόσωπο) ταυτίζομαι….

Το ρεπερτόριο πως θα είναι; Διαμορφώνεται λόγω του concept της εκδήλωσης;
Φυσικά! Όπως προανέφερα, ο κόσμος μας έμαθε ως συγκρότημα “Δε Σκόρδιονς”. Για τέσσερα χρόνια ο κόσμος ξέρει ότι πάει να δει τους “Δε Σκόρδιονς” στη σκηνή και να διασκεδάσει. Τώρα όμως σε αυτή την εκδήλωση θέλουμε να έρθει ο κόσμος, να καθήσει και να είναι θεατής και ακροατής. Να απολαύσει κάποια διαφορετικά ακούσματα από αυτά που έχει συνηθίσει να ακούει από εμάς. Ίσως να έχει περισσότερη “μαυρίλα” το πρόγραμμα της εκδήλωσης, χωρίς να σημαίνει πως θα έρθει ο άλλος και θα πέσει σε κατάθλιψη!

Δηλαδή;
Στην εκδήλωση ο κόσμος θα ακούσει κάπως πιο σκληροπυρηνικό ροκ και κάποια κρητικά ακούσματα που θέλω επιτέλους να βγάλω προς τα έξω.

Η κρητική μουσική είναι πολύ της μόδας. Ο Γιάννης Χαρούλης την έφερε για τα καλά στο προσκήνιο. Το κυπριακό κοινό είναι έτοιμο να δεχθεί αυτό το είδος μουσικής; ‘Εχετε ξαναδοκιμάσει να το παρουσιάσετε στο κόσμο;
Δοκιμάσαμε αρκετές φορές να το παρουσιάσουμε. Για να είμαι ειλιρινής το κοινό της Λάρνακας δεν είναι έτοιμο για τέτοιου είδους μουσική. Αν βρισκόμασταν εκτός Λάρνακας θα ήταν περισσότερο αποδεκτή η κρητική μουσική. Η κουλτούρα του Σκαλιώτη δυστυχώς είναι σε άλλα επίπεδα. Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθεί αυτό που θα πω, καταντήσαμε να νιώθουμε ότι είμαστε  η Ibiza σε μερικά σημεία της πόλης. Προσωπικά πιστεύω ότι μια επιστροφή στις ρίζες μας και στα πιο κοντινά μας (όπως είναι η Κρητική μουσική) θα ήταν κάτι πιο αυθεντικό και αληθινό.

Πόσα κρητικά τραγούδια θα ακούσουμε στην εκδήλωση;
Ακριβώς επειδή ο κόσμος δεν είναι έτοιμος γι αυτό το είδος, μόνο 2-3 θα παίξουμε. Το στοίχημα μας Γιώτα είναι, στην εκδήλωση το κοινό μας να ακούσει διαφορετικά ακούσματα από αυτά που έχει συνηθίσει και να περάσει καλά.

Αυτή είναι και μια διαφορετικότητα της φετινής εκδήλωσης με την περσινή. Τα 2-3 κρητικά τραγούδια που θα συμπεριλαμβάνει το ρεπερτόριο σας.
Ναι. Πέρσι δεν είχαμε κρητικά. Ήταν άλλη η νοοτροπία της περσινής μπάντας. Φέτος είπα να αναλάβω εγώ το ρεπερτόριο και την επιμέλεια του προγράμματος και μέσα από την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά που είναι μαζί μου. Τον Μιχάλη Κοντοβούρκη στη φωνή και στις κιθάρες, τον Μύρο Ευαγγελίδη στα ντραμς, τον Αντρέα Πετρίδη στις κιθάρες και τον Αντρέα Σπύρου στο μπάσο.

Τα παιδιά πως το πήραν όταν τους ανακοίνωσες ότι θα συμπεριλάβεις και κρητικά τραγούδια στο ρεπερτόριο της εκδήλωσης;  Μήπως σου είπαν “έχεις τρελαθεί εντελώς” ;
(Γέλια) Όχι. Τα συγκεκριμένα παιδιά επειδή είναι πάρα πολύ cool άτομα κάθησαν και άκουσαν τα κομμάτια και όταν είδαμε ότι θα χρειαστούμε και κάποια άλλα όργανα φρόντισαν να τα έχουμε….

Η κρητική μουσική τι το διαφορετικό δίνει; Προσωπικά βρίσκω ότι κρύβει ένα  ρυθμό πόνου….
Θεωρώ ότι η κρητική μουσική είναι γεμάτη ουσία, οι στίχοι της είναι ποίηση. Αν δούμε και τον Ψαραντώνη και τον Ξυλούρη και τον Χαρούλη….


Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να συνεχίσετε να στηρίζεται και φέτος το Ίδρυμα Χριστίνας Αποστόλου; Θα μπορούσατε να είχατε επιλέξει άλλο φιλανθρωπικό σκοπό…
Αν δεις την πορεία μας μέσα στον χειμώνα που πέρασε, θα προσέξεις ότι έχουμε συνεργαστεί με αρκετούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και έχουμε συμβάλει όσο μπορούμε σε κάποιες φιλανθρωπικές ενέργειες. Απλά πέρσι είχα πάρει εγώ προσωπικά τον φίλο μου τον Αντρέα Αποστόλου και είχαμε αποφασίσει να στηρίξουμε με την συγκεκριμένη εκδήλωση το Ίδρυμα. Είχαμε πει ότι ευελπιστούμε ότι  η εκδήλωση θα συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια. Κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Κωνσταντίνε βάζεις κάποια κριτήρια για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι;
Ναι, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να τηρούνται πάντα και αναγκάζεσαι να βάλεις νερό στο κρασί σου. Άλλωστε είμαι και άνθρωπος των άκρων, ευτυχώς ή δυστυχώς.  Έχω χάσει και πολλούς ανθρώπους από δίπλα μου…..Ίσως επειδή είμαι και τελειομανής.

Με τον Μιχάλη Κοντοβούρκη όμως είστε αρκετά χρόνια μαζί.
Με τον Μιχάλη είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση! Ο Μιχάλης καταφέρνει να κρατά τις ισοροπίες, πολλές φορές κρατούσε να σχοινιά  για να μην κοπούν! Ο Μιχάλης νομίζω βρήκε το κουμπί μου! (Γέλια) Είμαι δύσκολος άνθρωπος. Με τον Μιχάλη έχουμε μιαν ιδιαίτερη σχέση, μπορεί να μην  μιλήσουμε για 2 βδομάδες αλλά να έχουμε το δέσιμο και την επικοινωνία.

Οι “Δε Σκόρδιονς”  είναι δύο άτομα, ο Μιχάλης κι εσύ. Ο κόσμος αγάπησε αυτό το συγκρότημα. Γιατί;
Αν αρχίσουμε να μιλάμε για τους “Δε Σκόρδιονς” θα μιλάμε για ώρες. Αυτό που αγάπησε ο κόσμος είναι το ότι έρχεται να ακούσει ένα συγκρότημα που του ανεβάζει τη ταχυπαλμία, τον διασκεδάζει και τον κάνει να περνά καλά. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι κάποια συγκροτήματα στήνονται για να κάνουν ότι κάνουμε εμείς. Υπάρχουν και συγκροτήματα που φτιάχνονται για να παρουσιάσουν δικιά τους μουσική, ένα άλλο είδος, αλλά υπάρχουν κι αυτά που δημιουργούνται για να παρουσιάσουν ότι παρουσιάζουν οι “Δε Σκόρδιονς”, δηλαδή να γίνουν copy μας ή και ενδεχομένως να μας “χτυπήσουν…. Και μην μου κάνεις καμία ερώτηση πάνω σε αυτό. Ο νοών νοείτω.

Οκ δεν θα ρωτήσω! Λοιπόν η εκδήλωση “Τραγουδώ για τον πατέρα μου” είναι στις 21 Αυγούστου στο Savino Live στις 9 το βράδυ ανοίγουν οι πόρτες. Η είσοδος θα είναι 5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα πάνε στο Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου.  Πόση ώρα θα διαρκέσει η εκδήλωση;
Πρόκειται για μια συναυλία η οποία θα διαρκέσει περίπου διόμιση ώρες. Οι πρόβες ξεκίνησαν εδώ και ένα μήνα και σκοπός μας είναι να δώσουμε στο κόσμο μια μοναδική μουσική βραδιά. Eπίσης εδώ οφείλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς της εκδήλωσης που είναι οι: Petrolina Holding, Six cafe, Panos Steak House Λουκας Τσούκας (Cnp Cyprialife, Insurance Consultant ) και Pressline.

Ένα τραγούδι από το ρεπερτόριο της εκδήλωσης που σε εκφράζει;
Δεν είναι μόνο ένα, είναι αρκετά……Θα έλεγα το “πατέρα σ΄αγαπώ” και τον “ακροβάτη”

Τελικά Κωνσταντίνε τι σημαίνει ροκ;
Αν θυμάσαι με είχες ξαναρωτήσει κάποτε, και σου είχα πει ότι ροκ είναι ένας βιοπαλαιστής εργολάβος ο οποίος αγωνίζεται να φέρει ψωμί στο σπίτι του για τα παιδιά του, την οικογένεια του. Ροκ μπορεί να είναι πολλά πράγματα…..

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Εβραία του Μπρέχτ από το Θέατρο της Λάρνακας ΡΟΗ, με πρωταγωνίστρια τη Βαλεντίνα Σοφοκλέους και σε σκηνοθεσία Ανδρέα Νικολαϊδη έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα

Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes Η ΕΒΡΑΙΑ του Μπρέχτ ανέβηκε από το Θέατρο της Λάρνακας ΡΟΗ, σε ένα νεο πλαίσιο παραστάσεων, όπου την σκηνοθεσία ανέλαβε αυτή

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

error: Content is protected !!