My View “Προφητείες και Προβλέψεις”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Σήμερα θα επιχειρήσω να πω κάποια πράγματα, σαν προβλέψεις για το μέλλον στην περιοχή μας. Όχι ότι είμαι μάντης, (αν και εδώ που τα λέμε ως Σκαλιώτης θεωρητικά είμαι και μάντης), αλλά επειδή κάποιες προφητείες είναι γραμμένες  στο Ευαγγέλιο.
Όταν συζητώ με διάφορα άτομα για το Ευαγγέλιο, παρατηρώ ότι με τις προφητείες, είναι ο καλύτερος τρόπος να πείσεις κάποιον να δει την δύναμη της Βίβλου. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες προφητείες (Πατήρ Κοσμάς, Παίσιος), οι προφητείες επικεντρώνονται στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Κύπρο.
Αυτό που θα ήθελα να αναπτύξω σήμερα είναι οι προφητείες οι οποίες  αναφέρονται στα κεφάλαια Ισαία, Εζέκιελ, Ζαχαρία, και όχι μόνο. Ξέρετε είναι παράξενο να μιλούμε για το τέλος αυτής της εποχής και να μην αναφέρονται οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι.  Και αυτό συμβαίνει, όχι επειδή το Ευαγγέλιο δεν τους αναφέρει,  αλλά επειδή αναγράφονται με άλλα ονόματα από αυτά που εμείς γνωρίζουμε σήμερα.
Αυτοί λοιπόν οι δύο λαοί είναι σαν ξαδέρφια και (όχι και  τόσο παράξενο) έχουν σχέση με το σημερινό Ισραήλ.  Αυτές οι χώρες είναι έτοιμες να περάσουν πολύ δύσκολες εποχές.
Στο Eυαγγέλιο υπάρχει η  προφητεία  για αυτές τις χώρες ότι  θα καίγονται, θα χτυπούν  οι σειρήνες για να πάνε στον πόλεμο και δεν θα μπόρουν, δεν θα έχει σύκο απο την συκιά και λάδι απο την ελιά! Όσο πιο παράξενα σας ακούγονται αυτά τόσο το καλύτερο…. Επειδή τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ αυτές τις προφητείες, όπως και τα γεγονότα στον κόσμο και  παρατηρώ ότι βγαίνουν όλα αληθινά!
Λοιπόν, οι προβλέψεις που θα ήθελα να κάνω  όσον αφορά την Κύπρο είναι:  να μην φοβόμαστε τους Τούρκους αφού είναι δεμένοι από την Ευρώπη. Το 1974 μπορεί να έκαναν ότι έκαναν, αλλά ως  εκεί που τους άφησαν κάποιοι. Σήμερα η Ευρώπη κρατά στα χέρια της τον ορυκτό πλούτο και δεν πρόκειται να τον αφήσει στα χέρια κανενός άλλου. Είναι τα μόνα κοιτάσματα που έχει. Και αυτό με φέρνει στην πρόβλεψη που θέλω να κάνω  όσο αφορα την εταιρία την Noble, με την οποία αυτή την στιγμή συνεργαζόμαστε. Η Ευρώπη, όπως και αποδείχτηκε, δέν θέλει “ξένους” μέσα στα πόδια της. Θέλει να γίνει η παγκόσμια υπερδύναμη και δεν θέλει ούτε τους Αμερικάνους, ούτε τους Κινέζους, ούτε τους Ρώσους. Όσοι “ξένοι” θέλουν να επενδύσουν στην Κύπρο ή στην Ευρώπη θα βρούν τις  πόρτες αμπαρωμένες. Μπορεί να κάνουν τους φίλους οι Γερμανοί στην Αμερική και πρόσφατα στην Κίνα, αλλά κάτω απο αυτό το πέπλο φιλίας κρύβονται οι μεγάλες φιλοδοξίες αυτής της αρχαίας φυλής.
Λοιπόν οι προβλέψεις που ήθελα να κάνω είναι ότι οι Αμερικάνικες συμφωνίες στην περιοχή δεν θα έχουν και πολύ τύχη, όπως και το “κλειδί” πέρασμα του Γιβραλτάρ (τώρα  ελέγχεται απο την Αγγλία) θα επιστρέψει στα χέρια της Ευρώπης. Ο Ασσάτ θα “πέσει” και η Συρία και ο Λίβανος θα μπούν σε συνεργασίες με την ΕΕ.
Επίσης προσέξτε τις συνεργασίες που πρόκειται να γίνουν μεταξύ της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης.  Ιδιαίτερα με την Βραζιλία και την Αργεντινή (μετά και την επίσημη επίσκεψη του Πάπα).
Η Ευρώπη επίσης θα ενισχύσει τις προσπάθειες τις να αρμέξει την Αφρική χωρίς να λογαριάζει καθόλου τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε αυτή την κούρσα συμμετέχει και η Κίνα, ενώ η Αμερική έχει ήδη μείνει πίσω.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!