Be The Change “Εσύ πιστεύεις στο timing;”

Γράφει ο Χρήστος Τουβέ

Σε όλες τις καταστάσεις το timing παίζει σημαίνοντα ρόλο στις κουκίδες που βάζουμε  πάνω στον χάρτη της ζωής μας.
Σ’ εκείνο λοιπόν το σημείο όπου δίνουν ραντεβού οι 3 μοίρες μου(Κλωθώ, Λάχεσις , Άτροπος) και αποφασίζουν για το πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος να ζήσω την εμπειρία που θέλω, όπως ακριβώς την σκέφτομαι και ταυτόχρονα αυτό να συμβαίνει στην αντίπερα όχθη του ποταμού που διασχίζω, τότε μάλλον αυτό πρέπει να λέγεται συγχρονισμός ή αλλιώς timing.
Συγχρονισμός. Ωραία λέξη, μα και τόσο άδικη πολλές φορές.
Άδικη για εκείνον/η  που δέχεται και θέλει να ζήσει την όλη εμπειρία και βρίσκει τοίχο.
Άδικη και για εκείνον/η που αργεί να συνειδητοποιήσει και όταν θέλει, δεν μπορεί να βρει να κρατηθεί  από κάπου.
Το έζησα και από την μία πλευρά και από την άλλη.
Άδικη  που σε φτάνει στο σημείο να λογομαχείς με την τύχη σου για τ’ ότι νιώθεις απροσκάλεστος στην δεξίωση που γίνεται για σένα, αλλά χωρίς εσύ να είσαι το κεντρικό πρόσωπο.
Νιώθεις κομπάρσος  σε μια ταινία, στην οποία η ίδια η ζωή σου είχε υποσχεθεί ότι θα είσαι ο πρωταγωνιστής  και ξαφνικά ρίχνεις τίτλους τέλους επειδή είναι διαφορετικά τα χρονικά δεδομένα.
Υπάρχει τρόπος να μπορέσω ν ‘ αλλάξω την κακή διάθεση του χρόνου και να γυρίζω την κατάσταση υπέρ μου  ή απλά θα είμαι έρμαιο των διαθέσεων του και θα τα βάζω με τον μύθο της θεάς τύχης πάλι που συνάντησα ανθρώπους και καταστάσεις σε παράλληλο και λανθασμένο χρόνο;
Η απάντηση βρίσκεται στην διάθεση που δείχνουμε σε αυτό που αντιμετωπίζουμε.
Αν είναι λάθος χρονικά, τότε πρέπει  να μην εστιάζουμε στο τελικό αποτέλεσμα και με τα 2 μας μάτια γιατί είναι σαν  να απομακρυνόμαστε απ’ αυτό το συντομότερο δυνατό.
Έχοντας το ένα μάτι πάνω στο τι ακριβώς θα συμβεί και στο που θα καταλήξει, μας μένει άλλο ένα στο να απολαύσουμε την δυσκολία της διαδρομής.Έτσι θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε το γεγονός που βιώνουμε  με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αν είναι λάθος χρονικά η υλοποίηση του.
Όταν ονειρεύεσαι βλέπεις και  όνειρα, αλλά και εφιάλτες.
Μέσα από τ ‘ όνειρά σου όμως ξεπερνάς τους εφιάλτες σου.
Μέσα από ένα κακό timing έρχεται και το σωστό γιατί μαθαίνεις να αξιολογείς, να αποφεύγεις και να μην παρασύρεσαι σε καταστάσεις που σε οδηγούν σε διαφορετικά νοήματα ζωής από αυτά που εσύ θέλεις να διαβαίνεις.
Το τελικό αποτέλεσμα το κρατάς στα χέρια σου.
Το ψαλίδι που σου δίνεται για να κόβεις νήματα απλά χρησιμοποίησε το, στο σημείο που ο συγχρονισμός γίνεται ανόμοιος και σου δημιουργεί αυξομείωση συναισθημάτων.
Μην αφήνεις τον χρόνο να σε παρασύρει στα δικά του θέλω, ενώ έχεις κατανοήσει ότι δεν συμβαδίζει η κατάσταση που βιώνεις με τις δυνάμεις που έχεις να δώσεις.
Κόψε το νήμα στο κακό timing και δώσε ένα τέλος.
Αυτό θα πει καλό timing, να σταματάς εκεί που είσαι στο ύψος μίας κατάστασης. Να φεύγεις ή να μένεις κρατώντας το κεφάλι σου ψηλά χωρίς να σε φθείρεσαι  ή ν’ αλλοιώνεσαι.
Εξάλλου ποιος σου είπε ότι όλες οι καταστάσεις είναι για να φτάνουν μέχρι τέλους.
Μερικές είναι σύντομες, ξαφνικές και γεμάτες μαθήματα ζωής .
Αν ο συγχρονισμός σε αποφεύγει, να ξέρεις ότι επίτηδες το κάνει..
Γιατί τα καλύτερα είναι αυτά που δεν γεύτηκες ακόμη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!